A Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportja azt kezdeményezi, hogy a bankoknak kötelező legyen tájékoztatniuk devizahiteles ügyfeleiket arról, mennyit spóroltak meg az árfolyamrögzítéssel – közölte a munkacsoportot vezető országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd elmondta, a pénzintézeteknek először 2014 első negyedévében kellene információt adniuk az ügyfeleknek arról, hogy mennyivel csökkentek törlesztőrészleteik. A fideszes politikus ezt a pénzügyi rezsicsökkentés részének nevezte. A részletszabályokat várhatóan a Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztérium dolgozza majd ki a bankokkal egyeztetve – tette hozzá.

Azt is előírnák, hogy a bankoknak jövőre legalább egyszer minden devizahiteles ügyfelüknek levelet kell küldeniük arról, milyen lehetőségeik vannak az új árfolyamgáttal.

A Fidesz képviselője arról a törvényjavaslatáról is beszélt, amely szerint a lakószövetkezeti elnököknek, társasházkezelőknek kötelező lesz tájékoztatniuk a lakókat arról, hogy a közösen fizetett közszolgáltatásoknál mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel.

Indítványát azzal magyarázta, hogy Magyarországon nagyjából kétmillió ember lakótelepen él, így például társasházban, lakószövetkezeti otthonban vagy gazdasági társaság által fenntartott nyugdíjas-, illetve szociális otthonban, és az ilyen ingatlanokban élők nem minden esetben "érzékelték" a rezsicsökkentést. Ezért írták elő a tájékoztatási kötelezettséget.

Ráadásul a különböző tulajdonosi formák miatt ezeknél az ingatlanoknál nem is mindenhol érvényesült a rezsicsökkentés, az új szabályok azonban erre is lehetőséget adnak – tette hozzá.

Németh Szilárd szerint nem propaganda, hanem a lakótelepen élő családok érdekét szolgálja a közös képviselőknek előírt tájékoztatási kötelezettség. Hozzátette, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság honlapján elérhetők lesznek és a rezsipontokon is be lehet majd szerezni a hirdetmények sablonjait.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyuszicsibe
társasjáték fidesz-birkáknak : egyetek meg egy tál betűlevest, és aki először ki tudja hányni a rezsicsökkentés-szót,az nyer.
Desischado
@nemkati: Nem vagy vele egyedül, mehetünk együtt rókalándra! És igazad van, véget kell ennek vetni!
Brother Louie
" a fogyasztóvédelmi hatóság honlapján elérhetők lesznek és a rezsipontokon is be lehet majd szerezni "

REZSIPONTOK

Hát ez meg mi a fészkes fszaom már megint?
nemkati
@Desischado: Juteszembe erről Romhányi általam imádott Aesopus "A róka és a holló" variációja:

Fenn csücsült a holló, falt sok pusztadőrit,
Annyi maradt mégis, majd lehúzta csőrit.
Lent a rókánál egy jó nagy ementáli,
De már falánk gyomra kezdett ellenállni.
Hogy látta a hollót ez a megcsömörlött,
- Brr, még egy sajt ! - Morgott. - Vigye el az ördög !
- Hogy vagyunk ? - Szólt oda a holló ásítva,
S a sajtja lehullott a selymes pázsitra.
- Fujj, vidd el ! - Nyöszörgött undorral a róka,
S amit tett, azóta nevezték el róla.

:))
nemkati
Az nem zavarja Németh Szilárd rezsisökkentési főbiztost vagy mi a jófrancot, hogy a társasházak kikérték maguknak, hogy a kormány beavatkozzon a működésükbe. Azt is elmondta a képviselőjük, hogy egy társasház működéi költségében elenyésző hányadot jelent a lépcsőházak fűtése és viágítása, aminek költsége egyébként erősen piacfüggő. A működési költség sokkal inkább függ a szolgáltatási díjaktól, aminek emelkedését a rezsicsökkentés egészen minimális mértékben befolyásolja.

Bizonyítani tudom anyukám közös költségének alakulásáról:
ebben az évben 11.220 ft volt a közös költség. Egy hónapja kapta meg a jövő évi kktsg-et, 15180 ft. Ehhez milyen rezsicsökkentési szenzációt kellene közölni a társasháznak?
hetöndöe
Mikor majd lejár az árfolyamgát és a delikvensnek a nyakába szakad a mostani törlesztője minimum kétszerese de inkább 3-4 szerese,majd akkor nem fog egy csapába járni a szája de Qrbánéknak sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.