Selmeczi "Hoppál" Gabriella ma is elmagyarázta, mennyire csökken a rezsi. Halvány szürke zárójeles széljegyzetben szó esett arról is, hogy a fizetésekhez képest ez ugyan továbbra is csak egy szánalmas statisztika-ügyeskedés, de erről az elmútnyócév tehet.

A Fidesz szóvivője pénteken, Budapesten újságíróknak az Eurostat első féléves adataira hivatkozva hangsúlyozta, az ország a lakossági áramárcsökkentésben első, a gázárcsökkentésben pedig a második helyre került úgy, hogy a rezsicsökkentés decembertől jelentkező, 11,1 százalékos üteme még nem is szerepelt ezekben a statisztikákban.

A szóvivő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a magyarországi energiaárak a fizetésekhez mérten még mindig meghaladják az európai átlagot, ami a korábbi szocialista kormányok hibája, hiszen "az egekbe emelték" a villany- és a gázárakat.

Kifejtette, vásárlóerő szempontjából a magyar áram ára a nyolcadik, a gázé pedig a tizenegyedik legdrágább az EU-ban. A szóvivő szerint ennek háttérében az áll, hogy a korábbi baloldali kabinetek a gáz árát háromszorosára, míg a villanyét kétszeresére növelték.

Selmeczi Gabriella aláhúzta, a Fidesz kész további lépéseket tenni, hogy megvédje a rezsicsökkentést, amire azért van szükség, mert a baloldal itthon és Brüsszelben egyaránt támadja azt. Hozzátette, Bajnai Gordon "fájni fog programjának" a rezsicsökkentés eltörlése is része, megvalósulása esetén pedig a magyar családokat semmi sem védené meg egy újabb látványos energiaáremeléstől.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Tény 1.) Eddig sem voltak kirívóan magasabbak a rezsiköltségek nálunk, mint bárhol Európában.

Tény 2.) Európában máshol leszarják a rezsiárakat konkrétan, mert a német, az osztrák, a francia röhögve kifizeti a rezsiszámláit - nem, nem azért mert náluk olcsóbb az áram mint nálunk, hanem mert sokkal többet keresnek.

Van kérdés, Békemenet?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
outsider
Most igaza van a banyának. A magyarok már nem tudják kifizetni a rezsit, ezért kevesebbet fogyasztanak, ergo, csökken a rezsijük:)
bakegya
Hányszor használatos segédeszköz ez a micsoda!
Desischado
Parasztvakítás, semmi egyéb! Ezzel csak a gazdagok járnak jól! Arról nem is beszélve, hogy adtak egy körömhegyet, de elvettek egy egész kart!
hallgatag
Gabikám !!! Normális ember ilyen ökörséget nem tud kiejteni a száján...
tenger49
..élen állunk,igaz. a probléma mindösszesen annyi,hogy kb.15%-al fogy el több gáz,mint a korábbi hasonló időjárási viszonyok mellett.Az E-on eddig sem kényeztette el a szolgáltatott gáz minőségével a fogyasztókat,most meg...??? Éljen a rezsicsökkentés.
mariaberta
Mi pedig, kedves nagysasszony a tönk szélén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.