A Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportja azt kezdeményezi, hogy a bankoknak kötelező legyen tájékoztatniuk devizahiteles ügyfeleiket arról, mennyit spóroltak meg az árfolyamrögzítéssel – közölte a munkacsoportot vezető országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd elmondta, a pénzintézeteknek először 2014 első negyedévében kellene információt adniuk az ügyfeleknek arról, hogy mennyivel csökkentek törlesztőrészleteik. A fideszes politikus ezt a pénzügyi rezsicsökkentés részének nevezte. A részletszabályokat várhatóan a Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztérium dolgozza majd ki a bankokkal egyeztetve – tette hozzá.

Azt is előírnák, hogy a bankoknak jövőre legalább egyszer minden devizahiteles ügyfelüknek levelet kell küldeniük arról, milyen lehetőségeik vannak az új árfolyamgáttal.

A Fidesz képviselője arról a törvényjavaslatáról is beszélt, amely szerint a lakószövetkezeti elnököknek, társasházkezelőknek kötelező lesz tájékoztatniuk a lakókat arról, hogy a közösen fizetett közszolgáltatásoknál mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel.

Indítványát azzal magyarázta, hogy Magyarországon nagyjából kétmillió ember lakótelepen él, így például társasházban, lakószövetkezeti otthonban vagy gazdasági társaság által fenntartott nyugdíjas-, illetve szociális otthonban, és az ilyen ingatlanokban élők nem minden esetben "érzékelték" a rezsicsökkentést. Ezért írták elő a tájékoztatási kötelezettséget.

Ráadásul a különböző tulajdonosi formák miatt ezeknél az ingatlanoknál nem is mindenhol érvényesült a rezsicsökkentés, az új szabályok azonban erre is lehetőséget adnak – tette hozzá.

Németh Szilárd szerint nem propaganda, hanem a lakótelepen élő családok érdekét szolgálja a közös képviselőknek előírt tájékoztatási kötelezettség. Hozzátette, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság honlapján elérhetők lesznek és a rezsipontokon is be lehet majd szerezni a hirdetmények sablonjait.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Jóféle rátukmálós átverős fütyisz propaganda...
bretagne
Milyen színnel kell kiemelni és milyen legyen a betűtipus? Ezt is meg kell mondani, mert nehogy összevissza csinálják!
pbalage
szerintem meg minden ember homlokára rá kéne tetoválni minden hónapban, hogy már mennyit spórolt eddig. Fidesz.
szablyafűrész
...aztán a MÁV vonatain, a buszjáratokon, aluljárókban, a társasházakban, börtönökben, a nyilvános klotyókban is reklámozni kell mutyisékat !
nehogymá
javasolnám a bankoknak,a komolyabb árfolyam változásoknál tegyék ki annak is a nevét aki ezt az okos beszólásaival okozza. mellé kiszámolva kb mennyit jelent ezer forintonként egy koki egy saller,imf kipaterolás stb
miazavalami
@szablyafűrész: Lesz ott is ne aggódj!
Legalább a nyílvános budin a rejtett erőforrások ki tudják valamivel törölni...
coni
Az összes létező médiából ez csöpög, letámadták az országot.
nemkati
Én meg azt szeretném, ha az is rá lenne írva jó nagy piros betűkkel, hogy a tranzakciós díjjal, a kamatadóval, az egészségügyi hozzásjárulással vagy miafranccal a rezsicsökkentés hányszorosával fizetünk többet a bankolásért a fideszkormánynak köszönhetően. És ráiratnám az összes CBA-s és nemcba-s üzlettel a termékekre, mennyivel többe kerül a cucc a 27%-os adóval, mint nyomorult fideszkormány előtt. És a 200000 nettó alatt keresőknek óriásplakáton üzennék, miért van egyre kevesebb fizetéskor a borítékjukban.
JAJMÁR
Mér'? Ja, ha nem írják meg, észre sem veszik az emberek?
(Egyébként írják csak meg nyugodtan, ez már a ló másik oldala. A sok reklám visszafelé sül el.)
Desischado
Szerintem is reklámozni kell a klotyókban is, hogy még ott is ez jöjjön le! De nemkatinak igaza van, az ellenkezőjét is reklámozni kell, hogy miért kerül minden többe! Meg mi mindent köszönhetünk a Fidesznek! Tisztára agymosnák az emberek agyát! Már akiét lehet!
human
Azt azért nem kell kiírni, hogy mi mennyivel drágult, mert ahhoz jóval több festék kellene. Ezért kormányunk kegyes módon ennek kiírásától eltekint.
nemkati
@Desischado: Esküszöm, nem volt, de nem is lesz mégegyszer Magyarországnak még egy ilyen kormánya( rajtam nem múlik), amelyik a mi pénzünkön, milliókért, de lassan már milliárdokért reklámozza magát, vagy a populista intézkedéseit, vagy a hazugságait! Ezekre a reklámjaikra a fedezetet a költségvetésből biztosítja, amihez más fejezetektől vonja el a működéshez szükséges forrásokat. Hát lehet, hogy van, akinek ez nagyon tetszik, nekem személy szerint hányingerem van ettől a hazug önreklámtól.

Íme egy díszpéldány:
hvg.hu/itthon/20131129_Ujbuda_Hoffmann_Simicsko_Korter
Nyuszicsibe
társasjáték fidesz-birkáknak : egyetek meg egy tál betűlevest, és aki először ki tudja hányni a rezsicsökkentés-szót,az nyer.
Desischado
@nemkati: Nem vagy vele egyedül, mehetünk együtt rókalándra! És igazad van, véget kell ennek vetni!
Brother Louie
" a fogyasztóvédelmi hatóság honlapján elérhetők lesznek és a rezsipontokon is be lehet majd szerezni "

REZSIPONTOK

Hát ez meg mi a fészkes fszaom már megint?
nemkati
@Desischado: Juteszembe erről Romhányi általam imádott Aesopus "A róka és a holló" variációja:

Fenn csücsült a holló, falt sok pusztadőrit,
Annyi maradt mégis, majd lehúzta csőrit.
Lent a rókánál egy jó nagy ementáli,
De már falánk gyomra kezdett ellenállni.
Hogy látta a hollót ez a megcsömörlött,
- Brr, még egy sajt ! - Morgott. - Vigye el az ördög !
- Hogy vagyunk ? - Szólt oda a holló ásítva,
S a sajtja lehullott a selymes pázsitra.
- Fujj, vidd el ! - Nyöszörgött undorral a róka,
S amit tett, azóta nevezték el róla.

:))
nemkati
Az nem zavarja Németh Szilárd rezsisökkentési főbiztost vagy mi a jófrancot, hogy a társasházak kikérték maguknak, hogy a kormány beavatkozzon a működésükbe. Azt is elmondta a képviselőjük, hogy egy társasház működéi költségében elenyésző hányadot jelent a lépcsőházak fűtése és viágítása, aminek költsége egyébként erősen piacfüggő. A működési költség sokkal inkább függ a szolgáltatási díjaktól, aminek emelkedését a rezsicsökkentés egészen minimális mértékben befolyásolja.

Bizonyítani tudom anyukám közös költségének alakulásáról:
ebben az évben 11.220 ft volt a közös költség. Egy hónapja kapta meg a jövő évi kktsg-et, 15180 ft. Ehhez milyen rezsicsökkentési szenzációt kellene közölni a társasháznak?
hetöndöe
Mikor majd lejár az árfolyamgát és a delikvensnek a nyakába szakad a mostani törlesztője minimum kétszerese de inkább 3-4 szerese,majd akkor nem fog egy csapába járni a szája de Qrbánéknak sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.