Rendben van-e, hogy a parlamenti büfében lehet alkoholt venni? Befolyásolja-e ez a képviselők munkáját? Erről kérdezte a hvg.hu a képviselőket.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ellene vagyok! Piáljanak otthon, vagy társaságban, de ne a Parlamentben! Igy is annyi marhaságot dumálnak össze-vissza és annyi blőd dolgot szavaznak meg, ami párját ritkitja! És - tisztelet a kivételnek - de a túlnyomó többség olyan alpári stilust képvisel, ami már felháboritó.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Alapállásból mindkettőt ellenzem! Sem mint munkahelyen, sem a gépjárművezetők ne fogyaszthassanak alkoholt!

(De a Parlamenti büfébe mások is járnak, nemcsak képviselők, miért ne lehetne ott alkoholt árusítani?)
Senara
Ami jár az jár és nekik minden jár : Meló közben inni és ívás után vezetni . Ivás közben az ország ügyeiben szavazni . Habár a föld mutyi , cigi mutyi és egyéb mutyi ügyben csak az igengombot nyomhatják .
nehogymá
mer a magyar az olyan,ha engednek egy pohárral inni aztán vezetni akkor nem fog kérni még egyet.csak mert nem hat egyformán az emberre.semmmmit.igy is gondok vannak.
gabrella
@verőce21: Ugyan ki járna más a parlamenti büfébe?
Ha minden munkahelyen lehet, akkor ott is lehet.
silber13
Ellene vagyok! Piáljanak otthon, vagy társaságban, de ne a Parlamentben! Igy is annyi marhaságot dumálnak össze-vissza és annyi blőd dolgot szavaznak meg, ami párját ritkitja! És - tisztelet a kivételnek - de a túlnyomó többség olyan alpári stilust képvisel, ami már felháboritó.
szöszmösz
A probléma a kulturált magatartással van. Az alkohol fogyasztásnak is is meg van a maga kultúrája , de annak a helyszíne soha nem a munkahely. Amilyen bunkók ülnek a parlamentben azoktól minden európai viselkedés távol áll, ezért számunkra meg kell tiltani, büntetni kell.
varrólány
Józanul már saját magukat sem bírják elviselni?
hallgatag
Ha lehet, akkor Pálffynak ( KDNP ) 1 litert is lehet !!!
Ha engedik, ha megtiltják !!!
szablyafűrész
Pálffy " ultrabénásan " kapja a karjába...amúgy meg szesz nélkül is debilek, hát még ha ráisznak az "alapbetegaségükre"...
silber13
@hallgatag: Az öltöny belső zsebében elfér egy laposüveg itóka, a kupakba épitett cserélhető szivószállal!?.))))
űrbán
Ha a parlamentben a féreg iszik, nem történik semmi. Ha közrabszolga ittasan megy levelet seperni fegyelmivel kirúgják.
Érdekes ország ez.
Mobil123
@űrbán: Ez a szabad ország! Nekik minden szabad, de Nekünk nem! (mondjuk a piásokat utálom !)
Csizmás Kond
Ki mikor és miért engedélyezte, hogy a parlamentbe alkoholt vagy más tudatmódosító szereket árusítsanak ?
nemkati
Hogy a képviselő alkoholt iszik a büfében, majd villamossal, gyalog, vagy sofőrrel megy el, az még esetleg rendben lenne. Ha kocsival megy el, az a rendőrségre tartozik, mert alkoholos állapotban tilos vezetni. Ha viszont alkohol fogyasztás után továbbra is bent tartózkodik az épületben, azt már büntetni kéne. Ha bármilyen munkahelyről elküldhetik, netán kirúghatják azt a dolgozót, aki alkoholt iszik, akkor a parlamentben ugyanezt hatványozottan kellene büntetni.

Semmi keresnivalója a Parlamentben alkoholnak. A külföldi vendéggel is lehet bármi mást itatni a büfében, nem kötelező alkohollal itatni. Kövér úr az ellenzéket sújtó ostoba szankciói, a dresszkódjai, meg a hajbókolást, vigyázzállást követelő rendeletei helyett inkább a szeszt tilthatná ki a Parlamentből. Nem csak azt, hogy ott árulhatnak alkoholos italokat, hanem az a képviselő be se mehetne, aki akárhol, otthon, az utcán, a szomszéd kocsmában, bárhol dobott be egy-két pohár bort munka előtt, vagy közben.

Pálffy esete is mutatja, hogy nem csak 1 pohár bort nyakalnak be egyesek. Én meg még plusz tudok róla, egyenesen képviselőtől, hogy rendszeresek a tivornyák az ország házában. Ha megengedik nekünk a tisztelt urak/hölgyek, hogy szavazhassunk rájuk, akkor mi meg követelhetnénk, hogy a sorsunkról józanul döntsenek. Pont azok, akik még józanul is hajmeresztő dolgokat művelnek.
human
Van egy rakat parlamenti díszhuszár. Ráérnének szondázni az éppen belépő képviselőket.
De most komolyan. Nem munkahely a parlament? Nem képviselői feladatukat látják el? Nem tiszta fejjel kellene beülniük a sok százezret érő székükbe és dönteniük millió ember és sok milliárd forint sorsáról?
Node várjunk csak. Hiszen ők nem is állnak munkaviszonyban, következésképpen a parlament nem a munkahelyük. Inkább valami nagy helység, ahova összegyűlnek és jókat vitatkoznak, gombokat nyomogatnak.
index.hu/belfold/2011/04/05/a_kepviselok_nem_allnak_munkaviszonyban/
human
@human: És persze nincs munkáltatójuk sem, ezért saját maguknak kell megszavazni az illetményüket is.
verőce21
@gabrella: (16:48) Újságírók, nagyvállalkozók és kíséreteik, különböző lobbisták, a Miniszterelnöki Hivatalba várakozó delegációk, és még egy sereg más ember, de én ezt hiába is magyaráznám neked, hisz el sem tudod képzelni. :)
Január
Semmit, ha a munkahelyen nem szabad italozni, akkor miért lenne szabad egy ország sorsát ittasan intézni?
Igyanak otthon, ha már annyira száraz a torkuk, és ne hivatkozzanak arra, hogy a parlament nem munkahely!
gibgab
Na most, ahhoz, hogy valaki utasításra, ész nélkül nyomogassa a gombot, nem kell színjózannak lenni. Beseggelhet akár az egész kdnp-fidesz frakció.
JAJMÁR
Persze, rendben van, alkoholt venni és fogyasztani nem ugyanaz. Miért ne árulhatnák az alkoholt a büfében? Fogyasztani viszont Tilos! azoknak, akik oda dolgozni járnak. Nem mintha befolyásolná a képviselők döntését, (a gombot csak meg tudják nyomni amikor kell), de példamutatás, uraim és hölgyeim, legalább az az egy maradjon, hogy lássa a nép, alkoholt munkahelyen nem fogyasztanak :)
(az egy pohár utáni autóvezetés legyen az uccsó neki!)
pbalage
egyébként meg nem mindegy, hogy isznak-e vagy sem? Minden kdnp-sen meg fideszesen is látszik, hogy síkhülyék.
(na jó, azért az mszp-s is tökhülye, a jobbikos meg alkohol nélkül is elmeroggyant, mit várjak?
Most már inkább mérlegállásban kellene köszönteni a lucskoshajú házelnököt, vagy mit, mert az is be lesz b@szva?)
pbalage
na most durva leszek:
az egész társaságot sürgősen ki kellene b@szni a búbánatba, mert ezek mind a tökhülye kategóriát súrolják.
Felülről.
sport50
szerintem nincs rendben,hogy árulnak alkoholt,munkahely,akkor mindenütt kellene!!így is annyi kiváltságaik vannak a képviselőknek!!
radios45
isznak és nyomják a gombot utánna ezerrel, nekik szabad nekünk meg nem, kit érdekel?
A birka népet ilyen apróság nem zavarja, ők döntenek isznak és vezetnek, a törvényeket is ök hozzák, maguknak jó legyen.
gomez
ŐN DÖNT VEZET VAGY ISZIK! Vagy ez csak a az autósokra és a bicajosokra vonatkozik?
Január
Az az egy pohár bor hiányzik az erkölcsi aggályaik eltompításához a szavazásnál?
Na, akkor ez elég baj nekünk, hogy ennyire gátlástalan képviselőink vannak.
human
@Január: Pálffy legutóbbi látványos akciójánál is az jutott eszembe, hogy nagyon jól tudja, hogy mennyi baromságot kell megszavaznia, kommunikálnia és csak az alkohollal tudja tompítani bűntudatát.
csikknorisz
Tőlem akár seggrészegen is bejárhatnának, meg fekveokádás-versenyt is tarthatnának ebédszünetben, ha ahhoz tartanák magukat, amire felesküdtek. De ha ebből csak a feles marad, az eskü meg felejtős, akkor selymes állat nemes hengere lengedezzen végbeleikben.
gabrella
@verőce21: Hát nem tudom elképzelni, hogy ezeknek ott akiket felsoroltál,újsságírók stb. inni kellene közben.
De nyilván én vagyok a hülye nem te!
stone
Tény: A szavazást nem befolyásolja még egy liter bor sem. Úgyis azt nyomják amit mondanak nekik.
Addig használható állapotban van a politikus, ameddig meg tudja különböztetni az igent a nemtől.
verőce21
@gabrella: (09:03) Ez nyilvánvaló! :) - "újsságírók stb."
Darthon1
Régebben már javasoltam, hogy elég lenne annyi képviselő, ahány párt van. Bekiabálják úgyis a megnyomandó gombot és a többi engedelmesen azt nyomja. Még a Fideszes nők is a nőverő mellett szavaztak, mert ez volt a párt akarat például. Na most ezeknek a képviselőknek elég lenne ugye -mivel most hat párt van hivatalosan- egy nagyobb apartman is.Hat ember végül is betölti azt a feladatot, amit most ilyen sokan teljesítenek. Mármint a demokrácia látszanának fenntartását.Ezt akár videokonferencián is le lehet zavarni.Az Országház pedig lehetne mondjuk múzeum.
tivoli
@gomez: Egy pohár bor, még nem ártana meg senkinek, csak a legtöbb borivót meghajtja. A kell még hangulatba.
gabrella
@verőce21: Bocsi, tudok helyesen írni, csak néha sietek és lusta vagyok visszamenni rá.
Ettől függetlenül furcsállom,hogy te az ital mellett állsz.
Tekla
Szerintem a zéró tolerancia nem normális találmány 4 Az alkohol része a táplálkozás kultúránknak. Igaz a Pálfi szint nem kultúra!
verőce21
@Darthon1: (10:36) ...és koronatár! :) - (A koronaőrség úgyis megvan hozzá.)
De megspórolnák az adófizetők a szédülésfélét okozó tömény költségtérítéseket. :)

@gabrella: (11:11) Éppen, hogy az ital ellen "állok", ha esetleg visszaolvasnál. :)
(Csak az árusítását engedélyezném. Miért ne?)
human
@verőce21: Akkor a munkahelyi büfében is árulhatnák, hisz meginni úgy sem szabad.
Orsós Rodrigó
Nem csak P(i)álffy szokott a büfében öblögetni. Szanyi kapitányon is látható volt már párszor, hogy be volt b*szva a parlementben. Az MSZP sem véletlenül küldi jövőre Brüsszelbe. Ott legalább nincs úgy szem előtt, akárcsak a Fidesz esetében Dajcs-Für Tompi.
Úgy látszik nálunk hagyomány lett, hogy a fontos, de sokszor nehezen vállalható politikusokat befutó helyre teszik az EP választási listán.
varrólány
Arról nem írnak hogy mekkora az a bizonyos pohár mert az sem mindegy.
Desischado
Nekik mindent szabad, nekünk semmit! Próbálna a mezei ember inni a munkahelyén! Másnap már talán be sem kellene mennie! De derék honatyáink úgy élnek ott, mint valami üdülőhelyen! Olvasnak, számcsiznak, alukálnak, telefonoznak, akkor mit várunk? Nehogymá' inni ne igyanak! Hogy rohadna meg valamennyi!
Halszem
Szerintem lehessen a képviselőknek a parlamentben szeszes italt fogyasztani!
De! Utána három napig nem nyomkodhatnak gombokat és erre az időre semmi nemű javadalmazás nem jár.
És természetesen a Három Csapás nevű izének megfelelően, ha az italozás háromszor előfordul, akkor tíz évig a parlament közelébe sem mehet!
radios45
@Desischado: adnék én nekik, napi 8óra közmunkát kint a hidegben, az árok parton, +csatorna tisztítást cserjézést, délben fél óra ebéd időt, du. munka után megihatnának 1üveg sört,
Ja meg havi 49ezret, éljenek meg hát ők belőle.
Rohadt élősködő elhízott szavazógépek.
Desischado
@radios45: A szivemből beszéltél! Istenem, nem hiszed el, de ha az ördög megjelenne előttem, én nem gazdagságot és fiatalságot kérnék tőle, mint Faust, hanem ugyanezt! Megmondom őszintén, annak aki ezt elintézné, legyen akár az ördög, vihetné a lelkem! Boldogan odaadnám neki! De nem 49 000-et, hanem 22800-at, segélynek, és 37 000-et havi hat órában közmunkán! Nem tudom, hallottad e Orbán cinikus válaszát, amit Völnernek felelt, de vele kezdeném! Ésvinném az összes mocskot, folytatva Zsiga Marcival Cséfalvay és a összes mocsok tetűvel, aki ezt a sorsot szánta nekünk!
radios45
@Desischado: nem hallottam, mit mondhatott neki Völner et.
De azt tudom, hogy engem kihúztak a regisztrációból, munkaügyi kp.'mert nem vállaltam el a téli közmunkát, 6hónapig nem is mehetek hozzájuk.
Egyébként okt.15.óta vagyok itthon, segélyt f.h.t-t sem kaptam, nem is kértem.
Szemétládák ezek mind, a köbányába valóak.
radios45
@Desischado: igy van, eggyetértek veled,
kukac50
Bort isznak és vizet prédikálnak. Azért van az,hogy jól teljesít Magyarország mert részegen nem látják a számokat.
Desischado
@radios45: Völner azt kérte számon, hogy már lassan egy millió kömunkás országa leszünk, és nem erről volt szó, meg hogy 37 000-ért dolgoznak, napi hat órában. Orbán erre cinikusan azt mondta, hogy örülni kell, mert ezek az emberek dolgozni akarnak, és ebből megélni, és hogy nincs tisztában a realitással. Mármint Völner. Nem tudom, ez után még mit mondott, mert felment az agyvizem, nekem ennyi is elég volt.
Igen, pontosan ezt teszik! Vállalod a közmunkát, vagy dögölj éhen, az más kérdés, hogy éhbér, ebből sem lehet, csak vegetálni. És most miből élsz, van segítséged legalább? Már ha nem vagyok indiszkrét!
verőce21
@human: (13:45) Ne butáskodjál már, a Parlamenti büfében sem issza meg mindenki a szeszt, hanem pl. ajándékba vásárolja, mert nincs ideje a városban utána járni egy üveg italnak.
Ne felejtsd el, az ott dolgozók (és akik ott megfordulnak), nagyobb társasági életet élnek, mint egy átlagos jó munkásember. :)
human
@verőce21: Ott veszik a piát? Hmmm. Végül is ha a lóvé nem számítana engem sem érdekelne az ára. De itt most a munka közbeni ivászatról van szó. Tuti, hogy néhányan lenyomnak pár felest és bealusznak a padsorokban. A bunkó beszólásoknak vagy bemutatásoknak is gondolom van megalapozása.
verőce21
@human: (23:03) Vagy csak a kirívóakat vágták bele a videoklipbe! :)
("Hájszen" valószínűleg ez volt a cél.) :)
bakegya
@varrólány: igen is hogy mindegy-ha sok gyereket csinálunk és még kétszer Orbán kutyagumira is szavazunk akkor szabad a vásár -csak a fidess!!!-a többi fizeti továb a köröket.Ennyi.
gabrella
@verőce21: Itt, ha olvasnád a főcímet, a pohár bor megivása utáni szavazást említik.
Olvasni csak tudsz?!
Nem bolti vásárlás.
verőce21
@gabrella: Arról már megírtam a véleményem a vitaindító hozzászólásomban! :)

(Azt hiszem Te állsz hadilábon az olvasással, de még inkább az értő olvasással!) :)
sbl
@Orsós Rodrigó: A "Kis Demizsonról" a "nagy kormányosról" aki óriási reklámost csinált a SAAB cégnek a miskolci országúton, utána meg egy ideig stokival a nyakán díszítve flangált, már nem is beszélve...
Utolsó fél-nyilvános szereplésén is annyira beakasztott - volt főnöke - Gorbacsov jelenlétében, hogy ki kellett vezetni, pedig ő volt az ünnepelt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.