Más hatalmi ágak képviselői nem fogalmazhatnak meg nem jogerős bírósági döntésekkel szemben elvárásokat, az alaptörvény is rögzíti, hogy a bírák függetlenek, és csak a törvénynek vannak alárendelve, ítélkezési tevékenységükben nem utasíthatók – hangsúlyozta a Magyar Bírói Egyesület az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A bírói egyesület felidézte: a kormánypárt egyik vezető politikusa kedden Facebook-oldalán közzétett, a médiában is nyilvánosságot kapott nyilatkozatában éles kritikával illetett egy folyamatban lévő ügyben – a kényszerintézkedés tárgyában – hozott nem jogerős bírósági döntést. Álláspontjuk szerint a megfogalmazott nyilatkozat alkalmas arra, hogy a folyamatban lévő eljárás befolyásolásának látszatát keltse.

Magyarország alaptörvénye rögzíti a hatalom megosztásának elvét, továbbá "deklarálja, hogy a bírák függetlenek, és csak a törvénynek vannak alárendelve, ítélkezési tevékenységükben nem utasíthatók" – hangsúlyozta közleményében az egyesület.

A négy halálos áldozatot követelő ittas járművezetés miatt első fokon, nem jogerősen hat év fogházra ítélt szlovák állampolgárságú Eva Rezesovát az elsőfokú ítélet kihirdetése után – a védői indítványnak helyt adva – helyezte november 22-én házi őrizetbe a Gödöllői Járásbíróság. A vádlott tavaly augusztus óta volt előzetesben.

Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője kedden a Facebookon közzétett videójában felháborítónak nevezte, hogy Eva Rezesová házi őrizetbe került. A Fidesz-frakció nevében azt kérte a parlament alkotmányügyi bizottságának elnökétől és az igazságügyért felelős minisztertől, hogy vizsgálják ki a szabad lábra helyezés, a házi őrizet indokoltságát.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
@Csizmás Kond: Mármint a folyamatban lévő ügybe ! Abba miért nem pofázik bele, hogy 51 gennyesnek látszó ügyben a Polt-brancs semmit nem csinál ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 14:12 Már megválaszoltam, lsd. az előző hsz.-eket.
szablyafűrész
@Csizmás Kond: Mivel az ügynek még nincs jogerős "eredménye", ezért asz ügybe szólt bele !
Csizmás Kond
@szablyafűrész: Süketelsz...
Négy ember hallt meg mert részegen nagy sebességgel vezetett. Az ilyennek eleve a börtönben a helye csak azt kell megállapítani, hogy mennyi ideig.
berkabela
Le a kalappal Rogán előtt!Ő az egyedüli politikus, akinek -véleményem szerint-csak normális megnyilvánulásai voltak az utóbbi évtizedben.Viszont szeretném, ha el tudná érni,hogy a bíróknak is kötelező lenne a "pályaalkalmassági vizsga" mint a busz-söfőröknek,pilótáknak, vadászoknak,stb.
zabhegyező
Nem a kedvencem Tóni Kóma de most azt mondta ki amiről mindenhol olvashat aki a valóságról tájékozódik.
Az ügy műszaki szakértője a bírájával együtt könyvet ír!
Azt hiszem ennél nagyobb összefonódásról nem kell írni.
szablyafűrész
@Csizmás Kond: Aknamezőn vagy koma ! Jogerős ítéletig csak dühönghetsz ! Rogán Sunyi Tóni pontosan egy olyan ügybe pofázott bele, ami még nem érte el a végét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.