Nem derül ki, hogy ezt mikortól tartanák lehetségesnek, és az sem világos, miként pótolnák a költségvetésből kieső összeget – írja az Origo.

Korábban a kormányfő, a nemzetgazdasági miniszter és az adóügyi államtitkár is arról beszélt, hogy szívesen egy számjegyűre csökkentenék a személyi jövedelemadót.

A miniszterelnököt Japánba is elkísérő Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter középtávon látja megvalósíthatónak az egy számjegyűt, ami egyébként hatalmas lyukat ütne az államkasszán.

Az idén durván 1500 milliárd forintnyi bevétele lesz az államnak szja-ból. A 9 százalékos szja bevezetése 522 milliárd forinttal apasztaná a költségvetési bevételeket, nagyobb rést ütne, mint az egykulcsos adó bevezetése, mutatott rá nemrég megjelent és nagy port kavart tanulmányában két kutató. Kiszámolták, hogy a tisztán egykulcsos, adójóváírástól és szuperbruttósítástól megtisztított szja fokozatos, 2011-2013 közötti bevezetése évi 444 milliárd forintot vett ki a költségvetésből – derül ki az Origo cikkéből.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
"Nem derül ki, hogy ezt mikortól tartanák lehetségesnek, és az sem világos, miként pótolnák a költségvetésből kieső összeget."

Na pont ez az, ami a Nemzet Pocakját nem érdekli. A lényeg, hogy ezzel újabb milliókat nyerjenek a haverok, a hiányt meg majd befoltozgatják tíz-húsz új adóval.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Én azt mondom, bár csikknorisznak teljesen igaza van, de a jó oldala meg az, hogy akkor talán egyre többen "ébrednek" fel, és nemcsak mi mondjuk itt a tutit, hogy el kell őket zavarni!
stone
Lári - Fári Miniszterelnök Úr, csináljuk meg,
Kewisch
@Desischado: Ja,,ja, valami ilyesmi...
...de lehet így jobban ismerős: Becsületünk a hűség:(((

Amúgy sarfesz esz-el írják (heißt), dehát nem az eszük miatt szeretjük a fasisztáinkat:((
Kewisch
Bocs, "becsületem".
Egyes szám első személy.
bakegya
Ez az egy kulcs valóban időszerű lenne már,de nem arra amire kampányolja!-
Desischado
@Kewisch: Köszi a kiigazítást! Tényleg szép, igaz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.