Nem derül ki, hogy ezt mikortól tartanák lehetségesnek, és az sem világos, miként pótolnák a költségvetésből kieső összeget – írja az Origo.

Korábban a kormányfő, a nemzetgazdasági miniszter és az adóügyi államtitkár is arról beszélt, hogy szívesen egy számjegyűre csökkentenék a személyi jövedelemadót.

A miniszterelnököt Japánba is elkísérő Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter középtávon látja megvalósíthatónak az egy számjegyűt, ami egyébként hatalmas lyukat ütne az államkasszán.

Az idén durván 1500 milliárd forintnyi bevétele lesz az államnak szja-ból. A 9 százalékos szja bevezetése 522 milliárd forinttal apasztaná a költségvetési bevételeket, nagyobb rést ütne, mint az egykulcsos adó bevezetése, mutatott rá nemrég megjelent és nagy port kavart tanulmányában két kutató. Kiszámolták, hogy a tisztán egykulcsos, adójóváírástól és szuperbruttósítástól megtisztított szja fokozatos, 2011-2013 közötti bevezetése évi 444 milliárd forintot vett ki a költségvetésből – derül ki az Origo cikkéből.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
"Nem derül ki, hogy ezt mikortól tartanák lehetségesnek, és az sem világos, miként pótolnák a költségvetésből kieső összeget."

Na pont ez az, ami a Nemzet Pocakját nem érdekli. A lényeg, hogy ezzel újabb milliókat nyerjenek a haverok, a hiányt meg majd befoltozgatják tíz-húsz új adóval.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
A Tündik bündije
"Nem derül ki, hogy ezt mikortól tartanák lehetségesnek, és az sem világos, miként pótolnák a költségvetésből kieső összeget."

Na pont ez az, ami a Nemzet Pocakját nem érdekli. A lényeg, hogy ezzel újabb milliókat nyerjenek a haverok, a hiányt meg majd befoltozgatják tíz-húsz új adóval.
silber13
@A Tündik bündije: Hello Tündik bündije! Azt gondolod, hogy érdekli őt ez a két téma? Neki pontosan elég, hogy beteg agyával kitalálta, ám a megvalósitás mikéntje és hogyanja hidegen hagyja ezt a grazi szökevényt!
A Tündik bündije
@silber13: Remélem visszaszavazzák még négy évre tavasszal. Az emberek többsége már így is éhezik az 16%-os SZJA-nak hála, ha 9%-ost is bevezetik, itt tényleg pusztulat lesz, akkor talán felébred a sok hülye.
pbalage
a sok hülye közül már nagyon sokan nem olyan hülyék, hanem elmentek szépen az országból, "basszátokmeg" jelszóval.
hallgatag
Ez a Varga Misi régen nem volt ennyire beteg ...
Manhattan
Az istenadta nép időről- időre, beszopják, mert nem gondolkodnak, mert hinni akarnak. És mivel sokkal könnyebb elhinni egy szép hazugságot, mint egy csúnya igazságot, a fülkeforradalmárok megint így jártak. Rákerültek a hosszú cicire...
Meine Ehre heisst Treue
Igen, sokba lenne, de ha a jól keresőkön és a gazdagokon hajtanák be (2 kulcsos szja-val), akkor jó és korrekt lenne.
miazavalami
@Meine Ehre heisst Treue: Az adót is levették egykulcsosra. Honnan gondolod hogy itt pedig bevezetik as kétkulcsost?

Mondtam már hogy magamban Márinak becézlek? :-))
Olyan hosszú és kimondhatatlan "neved" van...:-))
Meine Ehre heisst Treue
@miazavalami: A fidesz nem fogja, ez egyértelmű.

Köszi, ez jó volt...
Dr. Felipe
Ez pont akkora kamu mint az egy milla munkahely.
miazavalami
@Meine Ehre heisst Treue: Nagyon szívesen...:-)
human
Mi a trükk az egykulcsos adóban, rezsicsökkentésben és hasonlókkal? Tegyük fel, hogy 1000 ft-ot nyer a kiskeresetű rajtuk, de 100 ft-al emelkedik a kenyér ára. Ebben az esetben a megtakarítás 10%-a a kenyér árnövekedésére megy el. Egy jobb keresetű 10000 Ft-al visz haza többet és ő sem eszik több kenyeret. Tehát nyereségének 1%-át költi a kenyér árnövekedésére. Tehát az alacsony keresetű sokszorosan rosszabbul jár a kormány létjóléti intézkedéseivel mint aki magas jövedelmű.
A Tündik bündije
@miazavalami: Én csak úgy hívom @Meine Ehre heisst Treue: kollágát, hogy Menj el Hestru. Így még értelme is van, mintha egy litván nevű illetőt akarnék odébb hessegetni :-)))
kkalman
Újabb nagyszerű terv a gazdagok megsegítésére, a szegények kisemmizésére.
csikknorisz
Orbán már kifejtette, hogy ezt a fogyasztási adók emelésével szándékozna kompenzálni. Szopjon mindenki, de legfőképp a kispénzűek, mert ez így igazságos.
coni
Nem az a gond, hogy egyszer lecsuhásozzák a papokat, majd az EP-ben meg akarnak téríteni mindenkit, hol szélsőséges liberális, hol konzervatív, hol komcsi elveket vallanak, hanem hogy a gazdasággal és a számokkal is ugyanezt teszik.
A kis ember pedig mindent elhisz, azt is hogy holnaptól visszafele folynak a folyók mert a "főnök" azt ígérte. Amikor pedig be üt a krach (nemsokára), az emberek mindenkit hibáztatnak, csak saját felelősségüket nem látják.
miazavalami
@A Tündik bündije: Babás! :-))
Gondolod ez is tetszik neki?
Desischado
@A Tündik bündije: Pedig tényleg szép neve van, magyarul így hangzik: "A becsületemet hűségnek nevezik." Szép, ugye?
Desischado
Én azt mondom, bár csikknorisznak teljesen igaza van, de a jó oldala meg az, hogy akkor talán egyre többen "ébrednek" fel, és nemcsak mi mondjuk itt a tutit, hogy el kell őket zavarni!
stone
Lári - Fári Miniszterelnök Úr, csináljuk meg,
Kewisch
@Desischado: Ja,,ja, valami ilyesmi...
...de lehet így jobban ismerős: Becsületünk a hűség:(((

Amúgy sarfesz esz-el írják (heißt), dehát nem az eszük miatt szeretjük a fasisztáinkat:((
Kewisch
Bocs, "becsületem".
Egyes szám első személy.
bakegya
Ez az egy kulcs valóban időszerű lenne már,de nem arra amire kampányolja!-
Desischado
@Kewisch: Köszi a kiigazítást! Tényleg szép, igaz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.