A Demokratikus Koalíció – miután sem az MSZP, sem az Együtt-PM nem csapott le együttműködési felhívására – önállóan folytatja választási felkészülését, és valamennyi választókerületben saját jelöltet állít. Ugyanakkor továbbra is nyitottak az ellenzéki együttműködésre – közölték.

A Demokratikus Koalíció (DK) önállóan folytatja választási felkészülését, önálló pártlistával és saját egyéni jelöltekkel indul a jövő évi választásokon, ugyanakkor fenntartja a közös indulásra tett javaslatát, és kész megegyezni erről az MSZP-vel és az Együtt-PM szövetséggel.

Az ellenzéki párt ezt szerdán közölte, felidézve: arra kérték a Magyar Szocialista Pártot, illetve az Együtt-PM szövetséget, hogy vizsgálják felül a választási együttműködésre kötött megállapodásukat, és december 10-éig kérjenek mandátumot vezető testületeiktől egy széleskörű összefogást célzó tárgyalássorozat megkezdésére.

Egyre erősebbnek érzik ugyanis a kormányváltásban érdekelt szavazók igényét, hogy a demokratikus ellenzéki pártok egy közös miniszterelnök-jelölttel, egy közös listával és valamennyi választókerületben egy közös jelölttel induljanak a választásokon – írták.

Közölték, hogy kérésükre hivatalos választ nem kaptak, amit sajnálnak.

"Ebben a helyzetben a Demokratikus Koalíció önállóan folytatja választási felkészülését és megerősíti, hogy önálló pártlistával és valamennyi választókerületben saját jelölttel indul a választásokon. Ugyanakkor kijelentjük, hogy a politikailag, közjogilag lehetséges legkésőbbi időpontig fenntartjuk a közös indulásra tett javaslatunkat, és bármikor készen állunk arról tárgyalást folytatni és megegyezni" – olvasható a közleményben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Alighanem nagy hibát követtek el a "balosok" azzal, hogy osztoznak Orbán Fletótól való rettegésben. Igaz vannak, voltak jelek arra, hogy számítanak a fidesz kegyeire.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.