Felékszerezett devizakárosult hölgyek és jól öltözött zugközgazdász urak hergelték egymást tegnap a Kúria előtt, nem sok sikerrel. A devizakárosultakat képviselő szervezeteket mellbe vágta a testület döntése, miszerint teljesen jogszerű termék a devizahitel, és az viseli a kockázatot, aki azt felveszi. A Blog Televízió felvételei.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@verőce21: @pbalage: Nincs hitelem, se ilyen, se olyan, de mélyen együttérzek azokkal, akiket megvezettek a mindenkori bankárok és kormánytagok! Olyan a világon nincs, hogy legális legyen egy hitel háromszáz százalékos visszafizetése! NEM HALLOTTAM SOHA, EGYETLEN DEVIZAHITELESTŐL SEM, HOGY FIZESSÉK KI HELYETTE, AMIT FELVETT!
Csak annyit kérnek, hogy korrekt módon vállaljon részt az állam és a bank is a hitelező mellett a törlesztésből! A parlament tagjainak 70%-a is élt a 180Ft-os visszafizetés lehetőségével, mert megtehette! Ők tényleg nyerészkedtek azzal is, hogy felvették,
azzal is, ahogy vissza tudták fizetni! Őket nem hülyézitek le?! Tőlük nem sajnáljátok az adóforintjaitokat?!Szégyellhetitek magatokat, hogy ennyi empátia szorult belétek csupán!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@verőce21: "Az állam nem fogja bevállalni a „devizahitelesek” rossz döntése miatt keletkezett veszteségeket."

Nem a devizahitelesek rossz döntése miatt kerültek ilyen helyzetbe a hitelesek, hanem a bankok pofátlan, jogtalan követelése miatt. Azt ne felejtsük el, hogy több ezer hiteles dupla összeget fizetett ki, mint amennyit kellett volna.
Már eddig is milliárdokat raktak zsebbe, és ha hagyjuk, még több milliárdot fognak zsebbe rakni. Tehát a hitelesek a saját pénzüket kérik vissza, nincs itt szó az adófizetők pénzéről, ez csak etetés, félre tájékoztatás, sumákolás!
Az adófizetők pénzének nagyobb része eltűnik, nem oda kerül, ahova kellene, hogy kerüljön, ezt kellene támadni!
Mindenkinek meg kellene értenie, hogy ha továbbra is marad a hitelesek kifosztása, tovább romlik az ország gazdasági helyzete, még több gyártó, kereskedő, szolgáltató cég bevétel hiánya miatt bezárja kapuit, még kevesebb adó megy be az állambácsinak, még több munkanélküli lesz. Vajon kik fizetik és fogják fizetni a hiányzó adót?? A nem hiteles és a hiteles dolgozók együtt!!! Most is így van, és ha hagyjuk évtizedekig így lesz, azok, akik a fizetésük 100%-t az uzsorára költik, azok nem fizetnek áfát, hiszen nem vásárolnak és ezt a kieső összeget már 3 éve a nem hitelesek "is" fizetik. E lehet gondolkodni, az uzsora, a kifosztás mindenkit érint!
verőce21
@percsi: (10:37) Most is ugyanazt állítom, mint amire válaszoltál: "Az állam nem fogja bevállalni a "devizahitelesek” rossz döntése miatt keletkezett veszteségeket."! - Ugyanis mostmár Te is ugyanarról beszélsz, mint én. (Eddig ugyanis meggyőződésem, hogy egyáltalán fogalmad sem volt a devizahitelről, úgy írtad tele ezt az oldalt. Emiatt aztán önellentmondásokba is kerültél magaddal) :)
pl. "Mondhat bárki bármit, attól, hogy a kölcsönt felvevő a kedvezőbb kamatozást választotta, nem lehet egy szerződés törvénytelen!"

Köszönöm, hogy megerősítetted a (09:37)-es bejegyzésemet, és annak külön örülök, hogy végre rá tudtalak vezetni a helyes látásmódra.
Boldog és Szeretetteljes Karácsonyt kívánok!
Meine Ehre heisst Treue
@m.macskosz: Nem inkorrektebb, hanem szükséges rossz. Mindenkit nem lehet megmenteni.
nemsemmi
@percsi:
Nekem is jó lenne, ha valamilyen módon lecsökkenne a fizetnivaló.
Nagyon régóta van változó kamatozású forinthitel, aminél a szerződés nem tartalmazza a visszafizetendő összeget. Ezen az alapon ezek a szerződések is érvénytelenek.
Azt is furcsállom, hogy most világosodott meg minden jogász, és most már mindenkinek egyértelmű, hogy a szerződések érvénytelenek. Nem tudom, hogy 2008 végéig ezekről a szerződésekről nem tudott egy jogász sem?
Biztosan tudott, hiszen Orbánnak is volt.
Akkor viszont valószínű, hogy ha a válság nem jön 2008-ban, és aki felvette az nyert volna vele, a szerződésekkel nem lenne baja senkinek.
Ezek szerint egy szerződés lehet a megkötésekor érvényes csak később amikor az egyik félnek nem jön be a számítása, akkor mondhatja, hogy érvénytelen.
Ez tényleg jogbiztonság.
Nem csodálom, hogy a munkahelyteremtő vállalkozások elkerülik Orbániát.
mariaberta
Tudomásom szerin Orbán dr-i titulussal is rendelkezik, állítólag végzett jogász, sőt ösztöndíjas volt Oxfordban.
Őt is átverte Gyurcsány, amikor felvett devizahitelt ? Hol volt akkor jogi tudománya?
Persze az elsők között volt, amikor a visszafizetést vállalta, nyilván mert ismerte a következményeket, és természetesen volt miből .
A Kuria pedig nyilván a jog alapján döntött, még akkor is, ha ez fenti hőbörgőknek nem tetszik.
Egyébként pedig Darák rendkívűl tanult jogász, és a döntésében ez játszott szerepet, nem pedig az, hogy mondjuk a Civil izének más a véleménye.
A smukkokat el lehet adni és lehet törleszteni a kölcsönt.
valakiaki
Ebben az egész történetben a legszomorúbb a szolidaritás teljes hiánya.
Miért tudott ez a probléma ennyire elharapózni Magyarországon? Egyetlen más társadalomban de még a volt szocialista országokban sem tapasztalható ilyen mértékű megosztottság. Most képzeljük el a nagy terv kiagyalóit egy füstös szobában.
" A politika a kezünkből eszik, azt csinálunk amit csak akarunk, ezek nem mernek velünk hepciáskodni. Majd a látszat kedvéért egy kicsit ugatnak, de ezt előre megbeszéltük, valójában semmi nem fog majd történni. Ezek a magyarok, te...hát ezek olyanok mint az állatok, egy semmire való retkes undorító népség, nem is emberek ezek hanem állatok... ezek egymást élve megennék hallod...ezeket a birkákat majd szépen bevezetjük a vágóhídra és mire észreveszik hogy ott vannak már benne lesznek a kolbászban. Van ez a mi Viktorunk, hát ez egy zseniális ember a nép megosztásában, még szerencse hogy vannak a magyarok, különben magát is megosztaná legalább 5 részre... Ez a nép egy büdös talpnyaló senkiházi birka nemzet, ez ennek a félőrültnek a szarát is megenné, de az meg aztán biztos hogy ebből semmi lázongás itt nem lesz, majd Viktor elintézi hogy a nem hiteles haragudjon a hitelesre, a forinthiteles a devizásra. De ehhez még csak Viktor sem kell, elég ha csak ennek a népnek az undorító ösztöneire hagyatkozunk, majd ezek megfojtják az elégedetlenkedőket, még tapsikolni is fognak mellé és a szívüket mélyen átjárja a legszentebb öröm, amit csak érezni képesek, a káröröm mámorítóan kéjes érzése. Ilyenek a magyarok, hogy az Isten tartsa meg ezt a népet."
Szép Karácsonyt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.