A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a kormánypártok stabilizálták és javították pozíciójukat 2013-ban, az ellenzék mért támogatottsága viszont nem nőtt.

Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerdán arról is beszélt, hogy szerinte a közvélemény-kutatók a Fidesz támogatottságát felülmérik, az ellenzéki erőkét viszont a valóságosnál kisebbnek ítélik. Hozzátette: erős kormányellenes hangulatot tapasztal Magyarországon.

A közvélemény-kutatási eredményekről a politikus azt mondta, hogy ha helytálló a Mediánnak az a kutatása, amely 37 százalékot mért a Fidesznek a teljes lakosság körében, akkor a kormánypártnak annyi támogatója lenne, mint amennyivel "brutálisan nyert" 2010-ben.
Ez majdnem hárommillió szavazót jelent, de "én ennek a nyomát nem látom az országban, szóval itt valami biztosan nem stimmel" – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: egészen biztos abban, hogy nem a Medián manipulálja az eredményeket, szerinte inkább a megkérdezettek nem mondják meg időnként, mit gondolnak.
Az viszont világos, hogy az ellenzéki politikusok és pártok nem elégítik ki a választók sokaságát – jelentette ki.

A pártelnök azt is elmondta, hogy nagyon kemény kampányra számít. Véleménye szerint inkább az ellenzéki pártok azok, amelyeknek még van lehetőségük a választókat megszólítani, és "az ilyen kurucos nép, mint a magyar, az nagyon szeret a hatalommal szemben szavazni".

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
Szinte biztos, hogy kozmetikázzák az adatokat a fideszesek, mert ezzel is befolyásolni akarják a választókat a saját érdeküknek megfelelően. Ez a szemét banda mindent megtesz az érdemtelen túlélése érdekében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
öcsi55
Egy telefonos közvélemény kutatásra én sem válaszolnék őszintén,minek,hogy utána meg jöjjön a fekete autó.Majd a szavazó fülke maganyában felelevenítem az elmúlt három évet.
soper
A naracsszemüvegen keresztül bégető birkákon kívül senki sem hiszi.
henker
Majd talán, akkor nagyobb lesz a támogatottsága a DKp-nak és neked is ,ha mart a hazudozással szakítasz ,Feri ! Talán még az is segít ,ha az a fránya vincellér szakvizsga előkerül az Apró villa zegzugos szobáiból .
sbl
Speiciel Gyurcsány Ferencnél sem stimmel sok minden. Pl. az agyműködése sem...
kukac50
Olyan adatokat hoznak nyilvánosságra amit Orbán parancsol.
tavaszi
eddig minden választást az nyert, az adott évben, aki a januári közvélemény kutatást nyerte. ???gondolja valaki ...de komolyan?? hogy minden kutató fideszes...hatás ra cselekszik. annyit nem ér egy kutató társaságnak,hogy hiteltelen adatokat tegyen közzé...mert ök nem a választásokból élnek ,sokkal árnyaltabb dolgokkal foglalkoznak...és az bizony pénz kérdése. ha szarul mérnek,elvesztik a megrendeléseket...ennyire ne tartsuk már ostobáknak egyik kutatót sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.