Matolcsy: törvény kell a devizahitelesek problémájának megoldásához A devizahitelesek problémáját jogi úton, törvénnyel lehet visszamenőlegesen is megoldani - jelentette ki a jegybank elnöke a Hír TV Bruttó című műsorában szombat este. A Kúria döntéséről azt mondta: "tudomásul vesszük, de nem szeretjük". Úgy vélte, hogy a probléma kezeléséhez jogi megoldásra, törvényi szabályozásra van szükség, amely visszamenőlegesen is rendezi a helyzetet. Az MNB álláspontja a kérdésben változatlan, a bankok egy hibás gazdaságpolitika eredményeként közgazdaságilag hibás terméket hoztak létre a devizahitelezés felépítésekor - jelentette ki. Az egyoldalú szerződésmódosításokat Matolcsy György erkölcsileg és közgazdaságilag elfogadhatatlannak nevezte.

Forrás: inforadio.hu
Feltöltő: Turbó Pasi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Turbó Pasi
Matolcsy úr megmondta a tutit, mit kell a nemzeti kormánynak tenni a devizahitelesek
megsegítésére!

Törvényt kell hozni kétharmaddal , és a devizahiteleket el kell törölni !!!

Ezt kell tenni!

Matolcsy úr, Ön egy zseni! Az utókor majd megemlékezik Önről! :-)
F_Viktor
Eltolcsy! Bakker 2011 óta valami hasonlót várnak tőletek a devizahitelesek, mióta hajdanán valaki tőletek segítséget ígért nekik!
De vigyázz, mert túl sokszor nem lehet elhúzni előttük a mézesmadzagot, a (többszörösen) reményét vesztett ember kiszámíthatatlanná, kontrollálhatatlanná válik...
Mobil123
Gondolom megint "szárnyalni " fog a Forint !
nemkati
Visszamenőleges törvényhozásban már nagy gyakorlatuk van.
outsider
Csak a kezemet nézzétek, matolcsi a "saját" megsegítésén fáradozik.
A devizások talán egy "rezsicsökkentésnyivel" kevesebbet fizetnek majd (észre sem fogják venni), de már a fideszmaffiának tartoznak az uzsorakamattal... amíg élnek.
A nagy "műnek" neve is van: takarékmutyi:)
bretagne
Ne csinálja semerre a megsegítést, mert abból csak nagyobb baj lesz. Úgy elszáll a forint, hogy szegény devizások nem győzik fizetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.