Több mint 1300 hektár állami földet nyert a hódmezővásárhelyi Gorzsai Mezőgazdasági Zrt., melynek a legnagyobb tulajdonosa Lázár János anyai nagybátyja – írja a hvg.hu.

A lap szerint a cég, valamint az ellenőrzése alá tartozó korlátolt felelősségű társaságok az állami földbérletpályázatokon eddig 27 pályázatot nyertek.

A miniszterelnökségi államtitkár jól értesült volt: az érintett óföldeáki földekre – akárcsak a környék több településén – a szerződések egy részét már november negyedikén megkötötték. Lázár korábban a Csongrád megyei Földeákon, tréfásan tette fel a helyieknek a kérdést, hogy miért nem adtak be földbérletpályázatot a szomszédos állami területekre.

Az említett cég az NFA honlapjára felkerült friss adatok szerint eredményesen szerepelt az állami földbérletpályázatokon. Az ellenőrzése alá tartozó érdekeltségek nyertes pályázataival együtt összesen 1362 hektár föld használati jogát nyerte el, 27 pályázaton. (A zrt. saját jogon 10 pályázattal 295 hektár földbérlethez jutott. De sikeresen pályázott a zrt. érdekeltségébe tartozó Gorzsai Takarmánytermelő Kft., amely 804 hektár földbérletét kapta meg 10 pályázaton, valamint a Gorzsai Paprikatermelő és Értékesítő Szövetkezet, amely 262 hektárral gyarapította a csoport által művelt birtokot, 7 nyertes pályázaton.) – olvasható a hvg.hu cikkében.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Mert aki eddig nem ért el semmit az éltben annyit is ér ...Lézer Jankó családsegítő programban vesz részt .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
PROTEKCIÓ

Áldott egy kis ország ez a Magyarország.
Minden, ami jó van, itt két kézzel osztják.
Nem nézik, hogy mi vagy, magyar, zsidó vagy tót,
Boldogulsz, hogyha van egy kis protekciód.

Légy bármi nagy ökör, tökkelütött kamasz,
Kapsz hivatalt olyat, amilyet csak akarsz.
Címet, ordót, rangot, s zsebrevágnivalót,
Persze akkor, ha van hozzá protekciód.

Tudós akarsz lenni? Vagy tán képviselõ?
Fõispán, trafikos, pandúr vagy közjegyzõ?
Nem kérdik, mit tudsz, mit nem - nem nézik sorod,
Eligazít mindent itt a protektorod.

Csak egy hely van, ahol a szép szó nem használ:
Hogyha baszni akarsz és a faszod nem áll.
Ha nem tudja farkad hol a direkció,
Szart sem ér ottan már a jó protekció.

- megjegyzés:

ki kéne végre valamit találni !
tán a farkat kéne - megreformálni!
pbalage
Rokon: Te Jánikám jáj de régen talákoztunk. Hogyvagyok? Jólvagyol? Osztán nincs válámi jó üzléted?

LJ: Dehogynem, bászod! Nesze itt van 1600 hektár főd. Aztán valamicskét juttassál ám vissza belőle! Emlíksző, mikó pákisztánba a mákot termeetük, ákkó is mennyit níztem a fődet e.
hallgatag
Felcsúton van egy gázszerelö-földmüves vájdá...
Hódmezövásárhelyen miért ne lehetne...
Aljas, tetves banda !!! Még 3 hónap ???
Manhattan
Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta. Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos. Már több szerző is leírta, hogy a FIDESZ a 90'-es években eladta a székházát. A FIDESZ-hez közeli cégek, a székházból befolyt pénzekből, megvásárolták az addig állami tulajdonban volt bányákat, amelyeket aztán jelképes összegért eladták Orbán Viktor édesapjának. A bányák jövedelmezőségének biztosításához, a meglévő politikai kapcsolatok révén, zsíros megrendeléseket szereztek a Dunai Vasműtől, valamint az autópálya építkezésekhez. Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.