Drága mulatság lehet az országgyűlési választás, s „kamupártokhoz" is kerülhetnek az adóforintjaink – írja a Blikk.

Az Országos Bírósági Hivatal szerint 139 párt működik, s 12-t 2013 második fél évében jegyeztek be, míg ezek közül is hetet az év utolsó negyedében. Ha ők országosan is rajthoz tudnak állni tavasszal, úgy 2-7 milliárd forint közpénzt is begyűjthetnek – olvasható a Blikk hétfői számában.

Ha egy párt a 106-ból 27 választókerületben indít jelöltet, úgy még 150 millió érkezik a számlájára. 106 jelölt esetén pedig ez az összeg közel 600 millióra kúszik fel.

Az óriási összeg a közpénzvadász pártoknak is nagy lehetőség. A korlátlan számú jelöltnek adható aláírások miatt könnyű támogatást vásárolni, s 13 500 szignó is elég a százmilliós támogatáshoz.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Az alapjövedelemre prüszkölnek, de erre bezzeg van pénz!
kacsa0707
Na most már elég egyetlen semmirekellő pártnak se juttasson az állam pénzt!
Mindenki tartsa el magát a tagdíjakból!
Ne legyen lehetséges, illetve büntethető legyen a külön támogatás, az az a korrupcióra lehetőséget adó különböző pénzjuttatások, aminek elfogadását súlyos börtön évekkel jutalmaznám.
nemjoezigy
Egyik oldalról furcsa ez a bőkezűség=pazarlás. Másik oldalról meg jó lenne az esélyegyenlőség. (ami sajnos sose lesz, mert se a pfidesznek, se a cociknak nem kedvezne) Annyi új kisebb párt van akik lefedik az egész népességet, képviselve az elvárásokat. De ugye úgy csinálták meg a választási törvényt, hogy vesszenek a kicsiket választók szavazatai. Az lenne a legjobb, ha nem lenne 2/3-a senkinek minél több párt lenne az OH-ban, Pártatlan szakértőket és civileket vennének igénybe a döntéseknél. Visszahívhatók lennének. Nem lennének kivételezettek, nem lennének mindenki fölött állók. Átlagbért kapnának alapnak, nem lenne végkielégítés a mandátum végén, szigorúbban vonatkoznának rájuk a törvények. Visszamenőleg vizsgálni kellene az un. rendszerváltástól a vagyonosodások megalapozottságát, és ami nem etikus azt elkobozni, büntetni. Azóta is az ország a lehetőségeihez és a versenytársakhoz képest nem fejlődött megfelelően, a lakosság nagyobb része a nyomor fele halad, míg a vezetők és bérenceik pofátlanul gazdagodnak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.