Újra mindenki a feltétel nélküli alapjövedelemről beszél, miután egy szociológusokból álló csoport kidolgozott tervet tett le az asztalra LÉT néven. Az Index szájbarágta, mit kell erről tudni.

A feltétel nélküli alapjövedelemnem új gondolat, az elmúlt kétszáz évben különböző neveken már számtalanszor felmerült, az Egyesült Államokban a 70-es évek elején volt különösen népszerű. Magyarországon is évek óta egyre több támogatót szerzett főleg baloldali körökben – írja az Index.

Az alapjövedelem nem a mostani bérhez adódna hozzá. Bevezetésével párhuzamosan ugyanis a fizetések is csökkennének. Ha ön 65,5 ezer forint nettót keres, akkor most a havi bruttója 100 ezer forint, ami a cégnek valójában 128,5 ezerbe kerül.

Ezt a jövedelemfajtát nem bírná el a költségvetés, de az alapjövedelem bevezetésével párhuzamosan rengeteg szociális kiadást is eltörölnének.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

MR.Dagadék
@magyarbakancs: IGen! :) Megkapnák...mindenki megkapná és ez a lényege.
-gazdagtól szegényig ,mindenki... ugyan akkor ,mint említettem az inygyen közgyógy a jelenlegi tb-s formájában megszűnne.

Ezért mondtam,hogy a teljes cikket olvasd el az eredeti oldalról.
-most ne azt nézd,hogy te kinek adnál... azt vedd figyelembe ,hogy a gazdaságot pörgetné fel,változtatná meg. Jobb a munkáltatónak és neked is,mint munkavállalónak.
Ha egészséges is vagy,akkor az említett összeget tudod másra is fordítani,ha nem,akkor pedig az egészséged fenntartására fordítod.

Egy dologban biztosan egyet értünk ,hogy a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan és egyre csak roskad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Meine Ehre heisst Treue: A páromnak kedvenc műsora a Hogyan csinálják.és bizony ledöbbentem hogy az eredeti szakmánkba amit 40 éve tanultunk ma felsülnék mert akkorát változott a gyártása.
miazavalami
@Meine Ehre heisst Treue: nekem ez az alapjövedelem magas. Honnan fog az ország előteremteni ennyi pénzt?
Meine Ehre heisst Treue
@miazavalami: A kérdés jogos. Szerintem úgy lesz megoldva, hogy akik megkapják, azoktól mindenfajta egyéb támogatás meg lesz vonva. Máskülönben nem lenne rá keret.
miazavalami
@Meine Ehre heisst Treue: Én úgy értelmezem , hogy mindenki megkapná ezt az alapjövedelmet...
spu00
Talán meg kellene fejteni, hogy az egy éve elkezdett aláírási procedúrára a több száz milliós Európában miért csak 285.000 aláírás gyűlt össze? Ha ezt megfejtik, akkor meg van a válasz kérdéseikre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.