A korábbiak alapján, de jóval fejlettebb biztonsági rendszerekkel épül az a két reaktor, amelyeket az orosz Roszatom Paksra szán, és végül pályázás nélkül kapott zöld utat a megépítésükhez. Jelenleg pontosan ugyanilyan reaktor még sehol nem üzemel. Az új biztonsági rendszerek nélkül ma már nem lehet új atomerőművet építeni az Európai Unióban, és más gyártók új reaktorai is rendelkeznek hasonló megoldásokkal. Infografika a MIR-1200-asról. A biztonsági rendszerek miatt jobb az orosz reaktor a konkurens cégek reaktorainál – állította tavaly áprilisban Gyenyisz Kolcsinszkij, a szentpétervári Atomenergiaprojekt iroda főmérnöke. Ekkor még megvolt annak a lehetősége, hogy a magyar kormány nemzetközi pályázaton választja ki a paksi bővítés beszállítóját. Azóta eldőlt, hogy az orosz szállító kapja a bővítést, és minden valószínűség szerint abból reaktortípusból kerül kettő Magyarországra, amiről Kolcsinszkij beszélt. A biztonsági berendezések listáját áttekintve azonban kiderül, ilyen...

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Csernobilt emberi hiba, Fukusimát természeti csapás okozta. Ezek ellen nincs védelem. ÉS nem említem a felhalmozott így-úgy tárolt elhasznált fűtőelemeket.
Yoda69
Az uj paks arabol tobb ezer szel es nepenergia egyseget letesithettek volna, ami zold es megterulo energiat jelentene az orszagnak. A csutitaho ezt nem fogja esszel azt megertem, de hogy ne legyen egyetlen ertelmes energetikus se a csapatban, az eleg elszomorito.
Igazi Trebics
@Yoda69: Még az a szerencse, hogy nem Te vagy az az értelmes energetikus akire hallgatnak!!
Ha nem fúj a szél, akkor majd világítasz gyertyával és netezni sem tudsz majd (hál'istennek).
Ha nem süt a nap és kéne egy kis ménkü, akkor helyette majd petróval üzemelteted a számítógéped, hogy okosakat tudj írni nekünk!
Azért, mert van véleményed, nem biztos, hogy el kéne mondanod! Broááááááf!
Desischado
Ezt szakemberekkel kellett volna megvizsgálni, nem ilyen hirtelen, és főleg anyagi haszonért eladni egy egész országot gyarmatnak!
Yoda69
@Igazi Trebics: Joasszony, nem azt irtam hogy az energia 100%-at ezzel kell majd eloallitani. De legalabb megkozelithetnenk az Unios atlagot, aminek messze alatta vagyunk. Paks meg igy is eluzemel meg nehany evig, felesleges ennyit rakolteni, foleg nem ilyen feltetelekkel hogy 60 evre elkotelezzuk magunkat a ruszkiknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.