Az áprilisi választáson elsősorban arról dönthetnek az emberek, hogy vissza akarják-e forgatni az idő kerekét, illetve hogy elküldik-e "nyugdíjba" Gyurcsány Ferencet – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője a Törökbálinton kedd este tartott rezsicsökkentő fórumon.

Rogán Antal a helyi művelődési házban megjelent néhány száz ember előtt élesen kritizálta a "nyolc évnyi esélyt kapó" szocialista kormányok szerinte Brüsszelnek, illetve a multinacionális energiaszolgáltatóknak kedvező rezsikezelési gyakorlatát.

Ezzel szemben az Orbán-kabinet immár a harmadik rezsicsökkentés végrehajtására készül – hangsúlyozta a politikus, aki arra buzdított: egyszer s mindenkorra küldjék Gyurcsány Ferencet "nyugdíjba"!

A frakcióvezető beszédében rendre felemlegette, hogy 2002 és 2010 között valójában Gyurcsány állt a főbb kormányzati döntések mögött. Rogán Antal azt is hangsúlyozta, a baloldali kormányok rendre hazudtak, átverték az embereket. Példaként említette, hogy a szocialisták "hatalmas bizniszt csináltak a bankoknak", amikor – főként a családok tömegei – összesen 30 milliárd forintnyi svájci frank alapú hitelt vettek fel, s ez iszonyú következményekkel járt.

Az Európai Bizottság "asszisztált" ezekhez a hazugságokhoz, ám amikor Orbán Viktor a 2010-es kormányváltás után türelmi időt kért a hatalmasra duzzadt államadósság leszorításához, nem kapott – fűzte hozzá.

Ilyen előzmények után "az új közteherviselés mellett tettük le a voksot" – mondta Rogán Antal. A családok "talpon maradását" biztosító kormányzati intézkedéseket sorolva egyebek mellett a bankadó bevezetését, az szja-kulcs csökkentését, a gyerekek után járó adókedvezmény biztosítását, illetve a rezsicsökkentő lépéseket említette.

Mint mondta, a magas rezsiköltségekkel a családok tulajdonképpen a Bokros-időszakban végrehajtott privatizáció "árát" fizették meg, de az Orbán-kormány "elvette" az öncélú profitot a szolgáltatóktól, hogy abból több lépcsőben csökkenthesse a lakosság terheit. Az eddigi rezsicsökkentéseknek köszönhetően éves átlagban 240 milliárd forinttal több maradt az emberek zsebében – emelte ki.

A fideszes politikus kitért "a széles körű megítélés szerint is egyedülálló, szokatlan" magyar gyakorlat miatti "dühödt" uniós támadásokra. Utalt arra, hogy Brüsszel eljárást akar indítani azon uniós tagállamok ellen, amelyek maguk kívánják szabályozni a rezsiköltségeket, s ilyen irányú közleményeikben példaként rendre Magyarországot említik az első helyen.

"Határozottan vissza kell verni ezt a támadást" – szólította fel hallgatóságát a politikus. Hozzátette, ideje véget vetni a Gyurcsány-korszaknak, mert minden ígérete ellenére a Gyurcsány-féle összefogás hatalomra kerülése esetén pontosan azt csinálná, amit régen.

A frakcióvezető szerint a baloldalon "nagyon durva dolgokra készülnek". Eltörölnék például a bankadót, ugyanakkor jelentősen emelnék a lakosság adóterheit, csökkentenék a minimálbért, bevezetnék a tandíjat, és a rezsicsökkentést is semmissé tennék – tette hozzá.

Rogán Antal azt mondta: az egyes értesülések szerint hamarosan Bokros Lajossal bővülő összefogás "régi arcainak" semmit sem szabad elhinni. Szerinte Mesterházy Attila csak "jobb híján" lett miniszterelnök-jelölt, valójában "feliratkozott az őszödi listára".

Gyurcsány volt, Gyurcsány újra van, s később akár miniszterelnök is szeretne lenni – figyelmeztetett a politikus.

"Nem állítom, hogy mi nem hibáztunk", de ma az ország tényleg jobban teljesít, mint négy éve – jegyezte meg, Rogán Antal, aki azt is hangsúlyozta, hogy egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a külső és belső fenyegetésektől.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Hát egyszer azt találta mondani a csuti nemzeti oraculum, bolseviktor még a gaz emúttnyócévben amit nagy nélkülözések közepette volt kénytelen elszenvedni és sínylődni szinte rabszolgasorban.
Aszongya hogy: "Európában kezdenek elszaporodni Putyin pincsijei amit már mindenki veszélyesnek lát"
Most hogy már bolseviktor is Putyin pincsivé vált most már nincs semmi veszély mi? Most hogy bolseviktor elvtárs kiharcolta nekünk az energiafüggetlenségünket úgy hogy legalább 30 évig az oroszok bábáskodnak (bábuska,gyevocska) a nemzeti szuverenitásunk felett és fizethetünk nekik mint a katonatiszt és hát ilyenkor még van pofája tonyónak azt hazudni hogy csak bolseviktor képes megvédeni a zországot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
@Yoda69: Ez mekkora marhaság ! a Jobbik újra tárgyalná azt az adósságot amit már százszor meg fizettük , nem is tudnánk kilépni az unióból ,meg nem is cél ,de azt megszüntetné ,hogy gyarmatnak , szemét lerakónak használjanak. Persze népszavazást követően, akár ki is léphetünk , ha a többség ezt szeretné , mert ugye ez a demokrácia!
a rasszizmussal óvatosan , a bíróságon nem állt meg , ez a rágalom . Csak valaki elkezdte a többinek meg tetszik , jól lehet vele ijesztgetni. A haza árulóknak és a bűnözőknek biztos rosszabb volna , mert számon kérnék rajtuk a hazánk tönkre tételét , ezt nem teszik a demokratáknak?
Ez tetszik? :
– adójóváírás megszüntetése
– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
– cafeteria megadóztatása
– munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából– a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
– cégautóadó emelése
– egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal– ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
– illetékemelések
– a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
– az ebek és lovak kötelező chipezése
– a „chipsadó” bevezetése
– a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– szeszesital jövedékiadó-emelése
– dohányáruk jövedékiadó-emelése
– környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése– üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
– autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
– baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)
–...
kukac50
Rogánt meg el kell küldeni a picsába. Nincsen programjuk semmi, csak arról beszélnek,hogy a másik pártok mit csinálnának,. Jó lenne ha már észhez térnének és azt mondják Ők mit csinálnának. Nem lesz adó emelés megszorítás? 30 fajta adóból mennyit törölnek el?
Desischado
@kukac50: Nekem is eszembe jutott már, hogy nincs programjuk. Dehogyis nincs! Dehát azzal mégsem házalhat Hazugovics, hogy "Hölgyeim, és uraim! Szavazzatok nekünk ismét bizalmat, hogy folytathassuk a rablást!" Mert nekik ez a programjuk, folytatni az ország, és a polgárok kirablást, saját, é a haverok zsebébe! Ezzel csak nem állhatnak ki! Pedig ez a véres, pragmatikus valóság! Ez az igazi programjuk!
nezelodo
"Mért jó ez a választás , új arcok , fiatalok ,kellemesen szemtelenek,bűntelenek" Írja egyik rajongó a nyomuló jobbikról.

Nekünk is volt egy ilyen bűntelen képviselőnk. A sors fintora az hogy ő is föstő, csak a lakásokkal teszi ezt. Amikor megválasztották, a festékboltokban felhalmozódott kifizetetlen számlákat akarta befösteni, hogy ne látsszon rajtuk az a néhány százezer Ft adósság. Persze verbálisan ez úgy hangzott, én már képviselő vagyok, nem tartozom a felírásra vett anyagért.
Ezek után elbizonytalanodtam: egyik jobbikos zsidózik, pedig ő maga is az, a másik lop, a harmadik nemileg eltévelyedettként kerül gyanúba, az EU-s képviselőjük önhibáján kívül Rothschild, mégis sűrűn emlegeti saját származását. Ne má' hogy ezekre szavazzak!?
Boszi27
@Tekla: Nekem a Jobbik sem jön be. Nem is tudom igazán kihámozni mi lehet a programjuk. Legtöbbször zsidóznak, meg cigányoznak. Az EU-ból való kilépést nem tartom jó ötletnek.(Uniós-zászló égetés mi mást jelentene?) Multi és bank-ellenes? Mo-t majdnem teljesen multik tartják fenn. Miből élnénk ha kivonulna az Audi a Merci az Opel A Bosch és a többi. A bankok pedig a gazdaság szerves részei, működésüket az állam szabályozza a gazd.politikájával az MNB-n keresztül. Gyanúm az, hogy ha a választás eredménye úgy alakulna, hogy a fidesz nem tud egyedül kormányozni, simán összecuccolna a Jobbikkal.
magyarbakancs
Gyurcsányt nem küldik nyugdíjba úgy mint Orbánt sem.

A Fidesz úgy fél tőle mint ördög a szentelt víztől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.