A 444.hu arról ír, hogy a magyar olimpiai csapat ruháját készítő érdekes dolgok derültek ki.

A Fani Sportot egy gyulai magánvállalkozó, Faniszló József csinálja. Faniszló szerepel a NAV 2013 év végi listáján is, ahol azok a tízmillió forintot meghaladó adótartózók szerepelnek, akik legalább 180 napja tartoznak az adóhivatalnak – írja a lap.

Siklós Erik, a MOB sajtófőnöke korábban azt mondta, hogy december elején egyeztek meg a cégekkel a ruhákról. Ezek szerint Faniszló akkor már legalább két hónapja nagy adótartozó volt, mégis nyerni tudott – tette hozzá a 444.hu.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@verőce21:
@tavaszi: Ilyenkor blokád alá veszi az agyatokat a fityesz?
Vagy a kubatovi ideológiai iskolában nem figyeltetek a "hogyan mutyizzunk" tantárgynál?

Mit nem lehet ezen érteni:
AZ ÁLLAMI ADÓHATÓSÁGNÁL NYILVÁNTARTOTT, 180 NAPON KERESZTÜL FOLYAMATOSAN FENNÁLLÓ 10 MILLIÓ FORINTOT MEGHALADÓ ADÓTARTOZÁSSAL RENDELKEZŐ MAGÁNSZEMÉLYEK (ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK) 2013.12.31-I ÁLLAPOT
nevezetű listáján az 598. sorszám alatt szerepel Faniszló István József gyulai vállalkozó.

Tehát majd fél éve adótartozása van, a ruhák elkészítéséről pedig december elején állapodott meg a MOB vele.
A mutyi ott van, hogy olyan cég, akinek adótartozása van, államilag kiírt pályázaton nem, hogy nem nyerhet, még el sem indulhat! Ha két napos tartozása van, akkor sem!

Héten ez már a második fityeszes mutyi? Gázmutyi, olimpiai ruhamutyi...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Édesanyámnak ilyen prémes szürke kabátja volt a 60-as években.
Mobil123
Akkor már érthető hogy miért ilyen rondák ezek a ruhák!! Ennyit arról hogy köztartozással bíró cég, vállalkozó nem kaphat állami megbízatást!!!
verőce21
Na és? Azért mert 180 napja tartozik a vállalkozó a NAV-nak, attól még nem ment el az esze!
Nagyon elegánsak a ruhák! (Éppen egy ilyen kétgombos, vékonyhajtókás öltönyt csináltattam magamnak egy hónapja.) :)
verőce21
@Manhattan: Az enyém sem szürke, hol írtam? :)

(Szerintem ha tengerészkék lenne, akkor az lenne a bajotok! Ebben a harcban végképp ledaráljuk magunkat gyerekek!) :)
vukkocska
Jaj, ne! Lila nyakkendő lett a kötelező? Orbán is ilyenben feszít számtalanszor.
@verőce21: akkor csak egyet nem értesz, azt, amit Mobil123 írt. Mert ezt magyar törvény írja elő,s ezt pont a magyar államnak kellene betartania. Hogy megint a sógorság-komaság van érvényben? Már az lenne a meglepő, ha nem így lenne. Akkor ez a ruhamutyi :)
verőce21
@vukkocska: (22:39) Az a vállalkozó amikor elnyerte a tendert, még nem is volt eljárás alatt! - na ehhez mostan mit szólsz?

(De nekem gyanús, hogy csak levelezni akarsz velem!) :)
vukkocska
@verőce21: sőt, ismerkedni :) Nem ismerem sem a vállalkozót, sem a tendert. Csak a tényt, azok pedig makacs dolgok.
verőce21
@vukkocska: (22:56) A lila nyakkendőre gondolsz vukkocska? - Merthogy én nem arról írtam! :)
tavaszi
teljesen rendbe vannak a ruhák. egyálltalán ez miért hir??? persze azért mert aki eddig csinálta az felkapta a gőzt..és mószerol...dögöljön meg a szomszéd tehene is. cimmel...vagy ha nem akkor kezdjük el ócsárolni.
tavaszi
kormány helyében csak heccből megérné azt megcsinálni hogy úgy irna ki bármire pályázatot ...hogy csak Baloldali érzelmű vállalkozás jelentkezhet...akkor is mutyiznának...itt egyesek??? városomban 3 komcsi kapott dohányboltot. miről beszélünk???...már bocsánat de ha nálam a kasszakulcs annak adom a megbizást akiben megbizok...egy vállalatnál uj diri jön...hozza a sleppjét...és fejek cserélődnek...mit kell ezen nyavajogni. !!!
bundi
@tavaszi: csak egy kérdés:
Ha netán mégsem a fidesz nyerne, és az új főnök hozza a slepjét.
Ti SEM fpgtok nyavajogni? Szuavazatot számlálni ?
F_Viktor
@verőce21:
@tavaszi: Ilyenkor blokád alá veszi az agyatokat a fityesz?
Vagy a kubatovi ideológiai iskolában nem figyeltetek a "hogyan mutyizzunk" tantárgynál?

Mit nem lehet ezen érteni:
AZ ÁLLAMI ADÓHATÓSÁGNÁL NYILVÁNTARTOTT, 180 NAPON KERESZTÜL FOLYAMATOSAN FENNÁLLÓ 10 MILLIÓ FORINTOT MEGHALADÓ ADÓTARTOZÁSSAL RENDELKEZŐ MAGÁNSZEMÉLYEK (ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK) 2013.12.31-I ÁLLAPOT
nevezetű listáján az 598. sorszám alatt szerepel Faniszló István József gyulai vállalkozó.

Tehát majd fél éve adótartozása van, a ruhák elkészítéséről pedig december elején állapodott meg a MOB vele.
A mutyi ott van, hogy olyan cég, akinek adótartozása van, államilag kiírt pályázaton nem, hogy nem nyerhet, még el sem indulhat! Ha két napos tartozása van, akkor sem!

Héten ez már a második fityeszes mutyi? Gázmutyi, olimpiai ruhamutyi...
szaboria1
@verőce21: @tavaszi: Egy kis adalék MOB elnöke Győr polgármestere egyben Ruhakészítő adótartozó Győri vállalkozó. Mivel van szabász varró rokonom azt mondta ezt a megrendelést már sokkal régebben le kellett adni mert csak a megtervezése is sok időbe telik.
coyote3
Azért kapta a megrendelést, hogy tudjon fizetni. Mit nem lehet ezen érteni...? :))))))
gomez
már az aranyérmet is belevarrták hogy hétszázezer forintba kerül egy ember ruházata?
Ráadásul 16 sportolóra 44 kísérő jut! Arról nem is beszélve hogy minimum 4 éve tudjuk hogy hol és mikor lesz a téli olimpia! Mi az hogy ilyen gyorsan kellett megvarrni! Ha viszont
@szaboria1: szerint előbb megkapták a megrendelést hogyan nem tudtak ennyi nyereségből adót fizetni!
szaboria1
@gomez: Mert vannak akik nem tisztelik a törvényt, csődöt jelentenek más néven más telephelyen folytatják.
A megrendelés még nem jár kifizetéssel inkább így akart a MOB segíteni, hogy ki tudja majd fizetni az elmaradását.
nezelodo
"tavaszi
teljesen rendbe vannak a ruhák. egyálltalán ez miért hir??? persze azért mert aki eddig csinálta az felkapta a gőzt..és mószerol...dögöljön meg a szomszéd tehene is. cimmel...vagy ha nem akkor kezdjük el ócsárolni."

Azért hír barátom, mer a mai hatalom a saját törvényeit saját maga szegi meg. A pályázathoz, ha volt, a NAV igazolását kell csatolni, hogy nincs köztartozása.
Csak emlékeztetőül amikor Felcsúton Mészárosnak készítették elő a polgármesteri széket, egy kisebb összegű köztartozásért mozdították el a régi pogit, aki egyébként már akkorra kifizette a hátralékát.
Ugyanilyen jellegű, de milliós köztartozás ellenére a kiflicsücsök szenátor asszony nem szenvedett hátrányt dicső hivatala elfoglalásakor. Hogy is van ez dakotáéknál?
verőce21
@F_Viktor: (00:36) Szerintem pedig éppenhogy Te nem értesz valamit! - vagy el sem olvastad figyelmesen amit írtam, csak válaszolsz - hazugságot! :)
verőce21
@szaboria1: (05:31) Nagyon köszönjük a hozzászólásodat Ria!
(Remélem a sok nehézfelfogású is el fogja olvasni!) :)
szépike55
Ha tartozása van, akkor már nem is vállalhat nagyobb értékű munkát? Akkor mi a csudából fizesse ki a nagy tartozást? Ez olyasmi, mintha egy prosti akarna kitörni abból a világból, és álszentek nem hogy segítenének neki, inkább visszadöngölik: OTTMARACC!
nezelodo
"szépike55
Ha tartozása van, akkor már nem is vállalhat nagyobb értékű munkát? Akkor mi a csudából fizesse ki a nagy tartozást? Ez olyasmi, mintha egy prosti akarna kitörni abból a világból, és álszentek nem hogy segítenének neki, inkább visszadöngölik: OTTMARACC!"

De vállalhat, de közbeszerzési pályázaton nem indulhat, (kivéve ha fideszes). Utána jöhet a többi, ABC sorrendben. Atyafiak, Barátok, Cimborák.
radios45
A válaszatásokat pedig a fideSS nyeri ápr.ban, ahogy előre meg van írva, a többinek kuss van.
Tudhatnátok már.
karma1
@Manhattan: 20.08-ra: Latszik, hogy nagyon fiatal vagy: NEKEM IS!!! (Sajnos,...:-(((
keresztapa
Az összefogást anyagilag nagy összeggel támogató gyulai magánvállalkozó, vidékfejlesztési indokoltságból, célzott megrendelést kapott a MOB- közbejárására, mert 27%-kal alacsonyabb áron tudta előállítani, a ruhatervek alapján a sportolók ruházatát! Már az összefogás támogatása is bűn, nem tetsző tevékenység.
nezelodo
keresztapa
Könnyű ám úgy versenyezni a piacon, ha rá nem vonatkoznak a hatalomnak a törvényei, amit keményen behajt másokon. Az az apróság sem zavarja őket
hogy másokra érvényes a közbeszerzési pályázaton való indulás tilalma, ha köztartozása van de az ő cimborájukra nem. A 27%-al alacsonyabb ár azt jelenti, nem fizette meg az ÁFÁT, viszont az anyagbeszerzése után visszaigényelte, tehát kemény köztartozása van.Akinek az erkölcsi érzéke addig terjed, hogy ez elfogadható
nezelodo
az ne hirdesse itt az igét, hanem nézzen magába.
darwin
@nezelodo: Ha NAV tartozásom van,még munkaügyi támogatást sem kaphatok munkanélküliek foglalkoztatására,nem még állami megrendelést .Ja ,persze,nem vagyok fityiszes.A válasz tulajdonképpen @szépike55: -nek szól.
Dr. Felipe
Akkor a többi cég is jogosan halmozhat fel 10 millás köztartozást mert ezek szerint ezzel lehet nyerni megrendelést mutyiországban.
Dr. Felipe
Akkor teljesen felesleges a NAV szégyenlistája.
Nil
ezeket a ruhákat a kukába dobják ha hazaértek és letudták a kötelező sajtómegjelenést. Egyébként meg biztos Kínában varrták ott vállalnak ilyen rövid határidővel bármit- no meg gyakorlatuk is van.
keresztapa
@Dr. Felipe: Teljességgel igazad van, Győző - ke a média lovag még dicsekvésként közölte a NAV.-val, hogy szégyene csak a NAV nak van. Mivel nem képesek törvényi felhatalmazással sem, az adósságot behajtani a cigánytól. Ahol a cigány tud milliós adósságot felhalmozni. Abban az országban nem szabad adózni!
Dr. Felipe
@keresztapa: Itt most nem a cigányokról van szó. Itt most arról van szó hogy köztartozást felhalmozott cég hogyan kaphatott állami megrendelést.
Én mikor pályázok akkor be kell mutatnom a NAV nullás igazolást hogy nincs harminc napnál korábbi köztartozásom.
Akkor ez a fószer hogy kapott megrendelést? Hát úgy hogy megmutyizták mint mindent ebben a kurva országban. Igaza van a Gyurcsánynak, kurva mutyiország ez.
F_Viktor
@Dr. Felipe: Igen, két dolog lehetséges. Vagy mutyi, vagy kitömött boríték a megfelelő embernek.
kukac50
Nem pályázhat az akinek adótartozása van! A Fidesz átírta a törvényt?
keresztapa
@Dr. Felipe: Tartozz az államnak, tartozás megszüntetésére, az állam megrendelést ad, amivel eltünteted a tartozásod. Ezért van az, hogy nem érdemes adózni, csak összeköttetést kel teremteni állami munka megrendelésre! A NAV meg oszlassa fel magát, mert amiért létrehozták azt a feladatát nem képes ellátni! A cigány csak szemléltetésként van említve, mint tartozó, és mégis dől a lé hozzá! Szabad szellemi tevékenységet folytat, mindenütt csal lop !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.