A miniszterelnök szerint Magyarország emberemlékezet óta nem kötött olyan kedvező pénzügyi egyezséget, mint a paksi erőmű bővítéséhez biztosítandó orosz államközi hitel. Orbán Viktor a szegedma.hu portálon pénteken megjelent interjúban arról is szólt, hogy a tisztelet hangján kell beszélni a külföldön dolgozó magyarokról, akik tavaly több mint 500 milliárd forintot küldtek haza. A kormányfő a szegedi lézerközpont csütörtöki ünnepélyes alapkőletétele alkalmából nyilatkozott a hírportálnak.

Az interjúban a paksi erőműbővítésről szólva megerősítette: az új blokkok megindításával 13 százalékkal csökkenhet majd az áram ára.

Orbán: zsugori alak vagyok, ha az ország pénzéről van szó

"Zsugori alak vagyok, ha az ország pénzéről van szó: rossz üzleteket nem kötök" – válaszolta az atomerőmű-fejlesztéshez biztosítandó orosz hitellel kapcsolatos kérdésre Orbán Viktor, aki szerint emberemlékezet óta nem kötött Magyarország olyan kedvező pénzügyi egyezséget, mint ez a kölcsön. Jelezte egyúttal, hogy hamarosan benyújtják a parlamentnek a nukleáris energiával kapcsolatos beruházás pénzügyi finanszírozásáról szóló nemzetközi szerződést is.

Úgy fogalmazott, azért tudnak együttműködni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, mert már első találkozásukkor megállapodtak, hogy pragmatikus alapokon közelítik meg a két ország kapcsolatát. "Nem a múltat akarjuk újravívni, nem a múltban akarunk igazságot tenni, hanem pragmatikusan keressük a kölcsönös előnyöket kínáló megoldásokat" – magyarázta.

A külföldön munkát vállaló magyarokról a miniszterelnök azt mondta: nem szabad csak negatívan viszonyulni ehhez a kérdéshez. Példaként említette, hogy a kálvinisták is először Hollandiában tanulták meg a könyvkiadást, ismerték meg az akkori világ legfejlettebb tudományos műhelyeit, majd Magyarországra "hazatérve felemelték saját nemzetüket".

Arról sem szabad elfeledkezni – folytatta –, hogy kialakult egy európai életstílus, amely azt mutatja, hogy a mozgékony, tehetséges, kockázatvállalásra hajlandó fiatalok valóban mobilisak a kontinensen.

"Nem tagadhatjuk persze, vannak, akiket a kényszer visz, mert itthon nem találnak állást, de rájuk is büszkének kell lenni, mert nem segélyért állnak sorba, hanem vállalnak egy komoly versenyt" – jelentette ki Orbán Viktor. Hangsúlyozta, ezért csak a tisztelet hangján szabad beszélni a külföldön dolgozó magyarokról, kutatókról, diákokról, egyszerű munkásokról, akik az elmúlt egy évben több mint 500 milliárd forintot küldtek haza szüleiknek, testvéreiknek, családjaiknak.

A hazai kis- és középvállalkozások (kkv) támogatásáról kifejtette: a kormány a korábbinál sokkal előnyösebb, egyszerűsített adózási rendszert alakított ki, a nemzeti bank egy rendkívül olcsó kamatozású, óriási hitelkeretet hirdetett meg nekik, a 2014 és 2020 között az ország rendelkezésére álló európai uniós források 60 százalékát pedig gazdaságfejlesztésre fogja fordítani az állam.

"Jómagam abban hiszek, hogy az államnak minél több pénzt kell hagynia az embereknél, ezért küzdök az adócsökkentésért, ezért harcolok a rezsicsökkentésért, illetve a fölösleges állami bürokrácia ellen" – fogalmazott a kormányfő.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Kedves Karizmatikus Vezér! Amikor elolvastam ezt a szinte dakotás aranyköpést, először nehezen múló röhögőgörcsöt kaptam, aztán sírni lett volna kedvem, hogy kire bízta a felelős kétharmad a hitelből szerzett konyhapénzt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
taglo
De mivel az ország pénze az ÉNPÉNZEM , ezért építek még egypár stadiont ! (hölgyeim és uraim )
nezelodo
Kedves Karizmatikus Vezér! Amikor elolvastam ezt a szinte dakotás aranyköpést, először nehezen múló röhögőgörcsöt kaptam, aztán sírni lett volna kedvem, hogy kire bízta a felelős kétharmad a hitelből szerzett konyhapénzt.
szablyafűrész
Köszönjük - Emese ! ( ne mi nyerjük a legtöbbet "- a zország pénzéből, "nem volt közgyűlés" - zország pénzéből, amúgy meg, csak úgy hipp-hopp, egyik napról a másikra bekerültem a milliárdosok közé, hogyan ? Még a Simicska sem tudja...
lópicigáspár
És ezt a zsugoriságot mi sem bizonyítja jobban, mint a nyugdíjvagyon, az MNB valutatartaléka, az államadósság...! :-(
JAJMÁR
Mindig a fonákját mondja annak, amit tesz. Sőt, a legjobb a negatív tettet az ellenoldalra fogni. Így lehet szép és jó, és gondos, és pontos, és takarékos, önfeláldozó és sikeres...
és minderre vannak vevők :(
bundi
eddig nemzetvesztő, hazaáruló, nemmagyar voltam... Most meg megbecsülnek...hogy is van ez ? Egyébként a tegnapi cikk fényében, hogy nem hozhatnám a gyerekem ide kissé skizofrén a dolog...
Brother Louie
@bundi: most tényleg van egy ikertestvére és nem tudja az egyik mit mondott a másik.

Vagy elmebeteg.
varrólány
Elég baj ez nekünk de mint tudjuk , akinek hatalma van az képes a legkevésbé a szeretetre ,együttérzésre.
verőce21
Nem is olyan rossz az energia biztosítás, csak a hosszú távú kölcsönfedezete nagyon előnytelen az országra nézve!
Hellcat
Ez annyira gyalázat ez a nyilatkozat hogy...á nem találok szavakat...
silber13
Inkább úgy kéne helyesen mondanod, hogy : " Zsugori alak vagyok! Ha az ország pénzéről van szó kitör belőlem a tékozló kölyök! "
bra048
A kedves zsugori minielnök 1 milla új munkahelye helyett van külföldön 500.000. Nem
mellesleg ennek a külföldi munkaerőnek nem lehet levélben szavazni, hogy leváltsák
a nagyon kedvesen zsugori minielnököt.
verőce21
Nem kell feltétlenül be is indítani azokat az új atomerőmű blokkokat, de hadd örüljenek az oroszok, hogy építhetnek nekünk ilyeneket! Atomerőmű építésre úgysem adhat egyetlen bank sem hitelt! Tilos! (Mi pedig még hasznát is vehetjük, ki tudja előre?)
Cserébe mi, minimum 30 évig szállíthatunk az oroszoknak mindenféle mocsok primőrt, almát, zöldséget, burgonyát, egyéb mezőgazdasági termékeket, stb., gabonát! Alakul az egymillió munkahely teremtése!
Bízzatok Orbánban és szavazzatok a Fideszre! :)
Yeromos
Zsugori alak vagyok, ha az ország pénzéről van szó ezt a KÖZGÉP is tanúsíthatja.
1magyar
@verőce21: Honnan lehet tudni,hogy szállíthatunk 30 évig mg-i terméket?
Január
Azt mondta Orbán, hogy ne arra figyeljünk amit mond, hanem arra amit tesz.
Ebből kiindulva pedig herdálja az ország vagyonát, sőt a jövőjét is

.@bra048: Valószínű, hogy a külföldi 500 000 munkahelyet is beszámolja a munkanélküliség csökkentésébe. Eu. tagok vagyunk, szabad a munkaerő áramlás, így a kormány magyarázhatja, hogy biztosította ezeknek az embereknek, hogy kiutazhassanak külföldre és ott munkát vállaljanak. Ugye milyen cinikus a szöveg.
Hihetetlen, - de nem lehetetlen.
verőce21
@1magyar: (12:53) Onnan, hogy valószínűleg akkor is fogunk még termeszteni!
pacsni
nanà, hogy zsugori, az orszàg pènzèt lopja minden nap, ha nagylelku lenne akkor hogy lopna az orszàg pènzèt?
bakegya
A 300-nál jóval fölötti euró sem zavarja? Furmányos sunyi ló-többet egy kurva garast se adózok ennek a bandának!-na hívnak,megyek is még mielőtt valami rondábbat idepiszkítanék nektek erről az önhitt,erőszakos majomról és a bandájáról.
silber13
@verőce21: "Nem kell feltétlenül beindítani azokat a blokkokat...!" Akkor az a csúti szirti viziló bizonyára játéknak építteti, egy nemzet pénzén! És majd gyönyörködni fog a Cserenkov sugárzásban! Felelőtlen a gondolatod!
DR Eric CARTMEN
Na tessék !! Már a grazi orvosokban se lehet bízni !!!
verőce21
@silber13: (14:15) Ez az ára, hogy újra szállíthassunk az oroszoknak zöldséget, gyümölcsöt! Munkahelyeket vásárolunk, teremtünk magunknak! - "...tízezeret, meg százat" - így nézd! :)
human
2 milliárd a századvégnek? Khhhmmm
Unortodox módon zsugori a bácsi.
nezelodo
"Cserébe mi, minimum 30 évig szállíthatunk az oroszoknak mindenféle mocsok primőrt, almát, zöldséget, burgonyát, egyéb mezőgazdasági termékeket, stb., gabonát! Alakul az egymillió munkahely teremtése!"

Hát ez jó lenne, különösen azért, mert a konyec tovarissal eddig csak a rombolást végzett. Ha legalább annyi munkahelyet teremtene, amennyit elpusztított, még akkor sem verhetné a mellét, mert akkor még csak nullszaldós lenne a hőzöngése.
Aki meg úgy gondolja, hogy majd szállítunk nekik mindenféle mocskot, az csak egye tovább a multiktól vett olcsó marokkói primőrt, a harminc-negyven éve betiltott ditio-karbamát származékkal permetezve, az árkülönbözetet hamarosan kemoterápiára fogja költeni.
bundi
@verőce21: bizonyítsd be...
Lássuk a szerződést kötelezvényt, ...vagy bármit ami bizonyítja, hogy nem hazudsz.
kiskutyauto
Zsugori, ha a népnek kell adni, pazarló ha a haveroknak, mutyitársaknak... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
Dr. Felipe
Ha jó üzlet akkor miért nem szavazta meg? Mert most is hazudik. Eladósította az országot ennyi. Paks bukta lesz mint Ócsa.
verőce21
@bundi: (16:28) És egyébként látsz tőlem?
Feraj49
Miért is nem szél és naperőműveket hoznak létre? Mert onnan nem folyik vissza pénz a zsebbe !??? Ausztria,Németország,USA teli van velük,még a DAKOTÁK volt területén is.Vagy csak a mű Dakota közmondásokat ismerik ?
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Atomerőmű építésre úgysem adhat egyetlen bank sem hitelt! Tilos!"

Már két helyen olvastam tőled ezt a valótlan állítást!
Az EU csak az atomenergia állami szubvencionálását nem engedélyezi!!! Vágod??
verőce21
@F_Viktor: (21:12) Mivel "maszekban" nem építenek atomerőművet, a kettő ugyanaz! Remélem vágod? :)
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Cserébe mi, minimum 30 évig szállíthatunk az oroszoknak mindenféle mocsok primőrt, almát..."

Addig ne vegyél levegőt, míg álmod be nem teljesül!
Nem látod? Szocsiból kilopta az orosz oligarcha a maga 30 milliárd USD--ját (~7 000 milliárd forint, vagyis több, mint 2 Paks bővítés!), most Putyin legkedvesebb cselgáncs edzőpartnerének kínálja tálcán Magyarországot.
Azt hallottad, hogy az oroszok határozott nemet mondtak a Dunaferr eladására?
Na, majd azon keresztül, tömött An-22 Anteusszal visznek el mindent, még a Simicska birodalmát is.

Csak jobb business ez az orosz oligarcháknak, mint évi pár vagon rohadt szabolcsi alma.
Szerinted ők kispályások?
F_Viktor
@verőce21: Zizi, ragályos az orbáni betegség? Bank, miénk, meg hasonló láz? :-))
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Onnan, hogy valószínűleg akkor is fogunk még termeszteni!"

Mit? Világító retket? :-))
nyanya001
Ja, azért veszi fel a a sokkal drágább hiteleket, bocsájtja ki a drágább kötvényeket !
mariaberta
De nem csak akkor, mert még nem hallottam arról, hogy valami jó ügyet támogatott volna saját pénzéből
F_Viktor
Bejáratnál IQ tesztet töltetnek a hallgatósággal, s csak 30 alatti eredménnyel lehet bejutni?
Ez vonatkozik rezsi-rizsa fórum látogatóira is, mert nem akarom elhinni, hogy senki kiabálja be nekik az igazságot.
a Pepita
Ne ostorozd magad, drága jó O. Viktorovics elvtárs! Dehogyis vagy Te zsugori! A volt kollégiumi szobatársak, azoknak az összes pereputtya, a földijeid Mészáros(stróman) polgi, a lakáj-média és a haveri kör veled szotyizó összes tagja napi hálaimába foglalja jóságos és adakozó kezed...Csak így tovább a lenini úton drága jó elvtársunk...
karaj
Rosszul vagyok ezektől a szövegektől.Pl: "rossz üzleteket nem kötök" , "soha nem hazudtam"
Fradigege
Benne ván á vííríbén áz üzsletelés á Viktóóríó gyereknek. Amikor a közszférában bérstopot hírdetett akkor is volt akinek növekedett a fizuja. Van sapka a fejeden, nincs sapka a fejeden. Akinek volt hátszele az kapott, ment is a titkolózás. Ment a maszatolás. A volt MEH-ben-ott vannak most Navracsicska Tibiék-kiverte a plafont a jutalomosztás. Röpködtek a százezrek. Ők azért vannak, hogy repüljön az életszínvonalunk. Ez nem jött össze. Nem értenek hozzá. Engem kirúgnak, ha nem teljesítek. Ezek megmagyarázzák, hogy milyen fasza gyerekek. Eddig szidta a muszkát viktórió. Nagyon gagyi. Komolyan mondom újra kellene gondolni Recsket és a Hortobágyot és ezeket odatelepíteni.
bra048
@Január: A tagnapi 12.54-re. Ráadásul a fiatalság színe java nyugaton keresi a kenyeret
és nem szavazhat itthon, ezért Orbán újabb 8 évre betonba kerül. Persze mikor a békemenet tagjai rádöbbennek arra, hogy a hazai ipar nem biztosítja a nyugdíjukat, akkor kb,. 40 év múlva sóval fogják behinteni a "nemzeti himpellér" sírját, nehogy virágot hozzon...(Sajnos nagyon sok a fidesz-zombi az utcán, akik még mindíg az eeemútttnyócévvvel vannak elfoglalva.)
világlátó
@F_Viktor: és verőce21 Szervusztok ! Higgyétek el, még mindig tudunk olyan terméket akár gyártani, akár termeszteni, amit az orosz piacon jól értékesíthetnénk. Én láttam / igaz nem 2013. - ban / mit kínálnak az áruházak Moszkvában. Ezzel itthon életben tarthattunk volna több iparágat, újabb és még újabb technológiákat tutunk volna beállítani, javítva mind a minőséget, mind a mennyiséget, növelve a szakképzettek számát, stb. Nem tartom helyesnek a " mocskot " még akkor sem, ha láttam olyan magyar konfekciót, amit nem is tudom hogy tudtunk gyártani, mert rettenetes volt. Mégis elfogyott. Oroszországban milliók élnek igen szerény körülmények között, akiknek a szerényebb gyártmányú és márka nélküli ruhanemü is kelendő. Mi újabban csak arról kapunk híreket, hogy az orosz felső százezer, vagy millió milyen luxus igényekkel vásárol a világban. Mi magyarok is csak ezt a réteget céloztuk meg a hazai prémium termékeinkkel. Nagy szükség lenne arra a kereskedő házra ott Moszkvában, amit eladtunk. De soha nem késő, élelmiszerre, takarmányra nagy szüksége van Oroszországnak. Nem bioetanolt kell gyártani a kukoricából, hanem olyan takarmányt, ami több mint szemes takarmány, hanem olyan tápanyag keverék, ami gazdaságosabban, hatékonyabban táplálja az állatállományt. Jól emlékezem arra, amikor a Nádudvari KITE rendszer komplett technológiát csomagolt össze ukrán piacra.
Talán Ti tudtok több konkrét adatot, információt adni az olvasóinknak ahhoz, hogy normális képet kapjanak erről az üzleti kapcsolati lehetőségről. Ehhez nem kell sem atomerőmű, sem orosz kölcsön, sem. De ha mégis ez már eldöntetett, legyen teljes az üzleti élet . Ez a szerződés elég alap ahhoz, hogy az orosz piac megnyíljon a számunkra.
No persze kellene jónéhány oroszul jól beszélő üzletkötő, gyorsan lépni tudó hazai termelő, gyártó és elengedhetetlen a sértegetés a múlt állandó felemlegetése elcsendesítése.A médiák térjenek észre. A tegnappal már semmit sem tudunk kezdeni, csak a holnappal.
szelbatyo
"Zsugori alak vagyok, ha az ország pénzéről van szó: rossz üzleteket nem kötök"
Az első mondaton némi kozmetikázást kell vegrehajtani, ha közelebb szeretnénk kerülni az igazsághoz :
"Zsugori alak " helyett az kell: "...Mocskos, sz@rházi tolvaj vagyok, ha az ország pénzéről van szó: rossz üzleteket nem kötök. Rossz üzlet pedig az, ami a haveroknak rossz üzlet. Amíg az általunk hozott törvények lehetővé teszik a törvényes lopást, a követhetetlen mutyizást, az ország kifosztását, addig minden rendben van..."
Így már mindjárt más ! És mennyire igaz !!!...
Két gyerekem van. Kimentek Németországba. Ott élnek. Felvették a német állampolgárságot. Első unokám még Magyarországon született, ő is Németországban van, mémet állampolgár lett. Második unokám már ott született, egy , lengyel származású család német tagjától. Ő tehát eleve németté lett, mert ott született. A nagyobb unokám most vár gyereket, egy orosz származású német család tagjától. A dédunoka is német lesz, mert ott születik. Na, mit gondolsz te sz@rházi vitya, hányan fognak "ezekből" Magyarországra költözni ?... Te fos...
lajospapa
@verőce21: Próbáld meg kiszúrni, mi az amit eszel,vagy iszol, ami ezt előidézi nálad!
F_Viktor
@világlátó: A kínai termékek a büntetővám ellenére elárasztja az EU-t, szerinted lehet velük árban versenyezni Oroszországban, ahol még olcsóbbak tudnak lenni?

Ezzel kapcsolatban egy példa: El tudod képzelni, hogy az orosz nép évszázadosan házilag készített italát, a kvászt Kína exportálja az oroszoknak? Pedig két éve így van.
világlátó
@F_Viktor: Nem, ez tényleg meghaladja a képzeletemet. Az hogy a fa és edzett drót felhasználásával a ruhaszárító csipesz is onnan jön, az pedig már a csúcs. Én mégis úgy remélem, lesznek olyan termékeink, amit itthon állítunk elő és képes lesz a versenyben helyt állni. Biztos vagyok abban hogy van olyan listánk, amelyen azok a kifejezetten nálunk megtermő és feldolgozott termékeink vannak, amelyek bár lehet, valahol másutt is megtalálhatók a világban, mégis a miénk és ezt így is fogadja el a világ.
A magyar találékonyság, a kézműves hagyományok, az ősi magyar paraszti kultúra, a földművelés és állattenyésztést kiszolgáló iparosok, kovácsok, bognárok, más mesteremberek már elfeledett munkái ugyanúgy megelevenedhetnek, mint más nemzetek korabeli termelő hagyományai. A nano technika legújabb eredményei mellett biztosan az érdeklődő világ kíváncsisága ezek felé is fordúlhat. Amikor a kultúriparról esik szó, mindig a kézimunka ősi fogásai , a letűnt korok kézműves termékei gyártása jut eszembe.A környezeti ipar keretén belül a természetvédelem, környezetvédelem ügyeit szolgáló iparág. Azt kell reméljük, előbb - utóbb ötletek, majd pályázati támogatásokkal manufakturák, kisebb, nagyobb műhelyek kezdhetik el az ebben való elmélyült gyártást, alkotást. Nem mehetünk vissza a középkorba, de az ötletgazdagság tekintetében szükség van valami frissítő új, kreatív alkotó szemléletre. A szellemi restség nagyon eluralkodóban van. A szupermarketek, a technikai eszközöket árusító áruházak olyannyira levették az alkotás kényszerét a ma emberének válláról, hogy csak a vásárlás és a használat maradt.Az nem folytatódhat, ami eddig, kell hogy piacképes termékek sora szülessen itthon is. A kvászt szerintem készítsék továbbra is az oroszoknak a kínaiak. Mi viszont készítsünk nekik valami mást, sok féle terméket, ami ugyanúgy fontos lehet az orosz embereknek is, de más népeknek is, nekünk is.
mekkelek
Az hogy OV hazudik teljesen normális, asszem igaz szó akkor sem tudna kijönni a száján ha azt akarná, a baj az hogy a fogadó közönsége meg van hozzá. Ez szomorú képet fest az emberek nagy részének értelmi képességéröl, amit ezek a tetvek tökéletesen kihasználnak.
nusika
"Zsugori alak vagyok, ha az ország pénzéről van szó: rossz üzleteket nem kötök -
"ne azt nézzétek amit mondok, hanem amit csinálok"!!!( család, baráti kőr, ...)
F_Viktor
@világlátó: Manufaktúrákra, kézművesiparra szeretnél egy ország gazdaságát építeni?
Pályázatok kiírásával se lesz sokáig gond, szerinted ezzel az orbáni politikával meddig lesz számunkra nyitva az EU pénzcsap?
dömdödöm
@világlátó: sajnos nem vagyunk képesek olyan mennyiséget előállítani mint amit az orosz piac fel tudna venni . Ez olyan mint a Magyar bor exportja kinába próbálkozás volt amikor olyan mennyiséget kértek aminek 1 % át sem tudtuk volna szállítani , azt mondták akkor nem kell mert így nem tudnak vele mit kezdeni :-(
verőce21
@F_Viktor: (21:32) "Világító retket?" - Nem, én világító céklára gondoltam! :)
verőce21
@F_Viktor: (21:23) "Szerinted ők kispályások?" - Legalább Putyin méltó tárgyalópartnere Orbánnak! :)
verőce21
@F_Viktor: (összesre) "...meg hasonló láz?" - LázÁlmos vagy te szerintem! :)
verőce21
@világlátó: (14:54) Jól látod a dolgokat! Nem nekünk kell ellátni az egész Oroszországot, ahogy írod is, de ha már kölcsönös államközi gazdasági szerződések kötnek össze bennünket ki kell aknázni a benne rejlő összes lehetőséget!
Én a munkahelyteremtő képességét látom az egésznek.
Desischado
Istenem, meg volt a mai hazugság adag! Zsugori alak? Bizony, ha rólunk van szó, ha a családról, meg a haverokról akkor bőkezű! Nagy hazug ez a viktátorovics elvtárs!
F_Viktor
@verőce21: Simicskáékat csak te, itthonról látod nagypályásoknak, Putyin oligarchái után az utcát nem seperhetnék. Tudom mit beszélek, cégünket is egy orosz viszonylatban 300. helyre rangsorolt oligarcha 1,8 millió USD-al akart lehúzni.
F_Viktor
@verőce21: Maszekban nem építenek?
Semmit nem tudsz, olvass, tanulj!
Nil
Az tény hogy zsugori - semmit a népnek-mindent jól eldugni haveroknál és különböző számlákon - OV úgy ül Magyarországon mint Harpagon a kincseládáján
verőce21
@F_Viktor: (12:16) Az Európai Unióban bankok nem támogathatják az atomerőmű építést! Itt erről van szó!
F_Viktor
@verőce21: Akkor újra:
Az EU csak az atomenergia állami szubvencionálását nem engedélyezi!!! S ez nem csak az építésre vonatkozik. Vágod??

Majd mentorodtól, Kubatovtól kérdezd meg, mit mondott arisztokrata Lézer Jankó, hogyan akarják ezt kijátszani!
Máskor figyeld a fácángyilkos száját, hozzád szól!
verőce21
@F_Viktor: (20:14) Lovagolhatsz a szavakon ameddig meg nem unod! Ez csak egy tehetetlen, "hogyan nem lehet valamit megcsinálni" ember ismérveit tárja elő. :)

Szerintem te az életben még semmit nem csináltál, vagy alkottál Vitorlás! (Nagyon gyenge!)
világlátó
Értelek benneteket Kedves F_Viktor és Verőce. Egyikőtök naponta szembesül az üzleti hirekkel, másikotok más oldalról, én pedig aki a terület- és vidékfejlesztés könnyű műfajaival , pl. turizmussal, foglalkozom, még távolabb vagyok a realitásoktól. Most szembesültem az országos és a megyei területfejlesztési koncepció tervezettel, amit a megyei közgyűlés vezetője tartott. A megyejárás egyik kistérségi epizódja volt ez. A feladat megtölteni alkotó, kreatív projektekkel ezt a 2014 - 2020 közötti tervezési időszakot.A specifikus célok között olyanok szerepelnek, mint a helyi / kistérségi / gazdaság élénkítése, a tartós növekedésre képes gazdaság megteremtése, a humán erőforrás fejlesztés, a társadalmi felzárkózást segítő feladatok, a stratégiai erőforrások kibontása, a mobilitás elősegítése, a nagytérségi célokhoz való csatlakozást célzó projektek kidolgozása.A 2030 -ig időszak jövőképe fő célkitűzései az értékteremtő foglalkoztatást biztosító gazdaság kialakítása, / én ezért próbáltam a kisvállalkozások, a KKV.-k , a manufakturákra utalni, mint most reális lehetőségekre, ha nem teszik végképpen lehetetlenné ezek létét / a másik jövőképet alkotó feladat az egészséges és megújuló társadalom létrehozása, a harmadik pedig a természet és energiatudatos megye létrehozása. A hallgatóság létszáma és összetétele : az egyik helyi polgármester, a ház gondnoka, az orvos és asszisztense, két helybeli nyugdíjas és szerény személyem. Azt hiszem mi leszünk ezeknek a terveknek a megvalósítói.
Mindezt csak azért tártam elétek, hogy jelezzem a vidék aktivitását, optimizmusát, a tervek életközeliségét, megvalósíthatóságát. Nekem úgy tünt az előadó sem gondolta komolyan a koncepció tervezetét megvalósíthatónak, különösen amikor végignézett a hallgatóságán. A legsúlyosabb megállapításom az volt, hogy a megye vezetői nem is látják , nem is tudatosúlt bennük a megye kistérségi , kisvárosi, falusi állapota, képessége és készsége.Bennem is feltornyosultak a kérdések, ugyan kik töltik meg reális,...
verőce21
@világlátó: (09:34) Ráadásul vedd még figyelembe, hogy Ti csak a ROP-os programokból részesülhettek, amelyik csontról már le van rágva a hús! :)
F_Viktor
@verőce21: Milyen mikor a pártod hagy ott a sz*rban? :-))))
Látod, látod, ezért nem kell teljes mellszélességgel kiállnod egy hazug kormány mellett, mikor hetente változtatják véleményüket, s az ellenkezőjét beszélik. :-)))
Ilyenkor mit mondasz Fónagyról? :-)))
F_Viktor
@világlátó: Ángyánnak is voltak szép, nagy tervei amit Orbán támogatott, s 1,5 év alatt mi lett belőle...
verőce21
@F_Viktor: (23:02) Ki hagyott ott kicsodát?

Egyébként nagyon tévedsz, mert én negyedik éve folyamatosságot látok a kormány gazdaságpolitikájában.
(De rólad meggyőződésem, hogy csak össze-vissza Láz_Álmosan hablatyolsz.) :)
F_Viktor
@verőce21: Az atommeghajtású WC-s államtitkárod beszédét hallgasd meg :-)

A fosztogatásokban volt csak folyamatosság, a többi gazdasági intézkedések - ezfőleg Eltolcsyt jellemezte - csak ad hoc jellegűek, kapkodóak voltak.
világlátó
Ti ketten, Érdemes Barátaim ! még sokra vinnétek, ha az ország nagy nyilvánossága előtt kellene vitatkoznotok. Mindkettőtökben van ehhez tudás és ugyanakkor kellő elfogúltság, az érdekes vitához. Egy vitának mindig a nézetkülönbség a mozgatórugója és az eredménye mindig a vitapartnerek a vitában letisztult világnézete, vagy véleménye a vita tárgyáról. Az igazi eredmény mindig az, amit a néző, hallgató hazavisz. Amikor azt állítjátok hogy volt valami logika, rendszerszerüség, folyamatosság a mai kormány gazdaságpolitikájában, akkor ez egy helyes következtetés. Még akkor is, ha az felháborító.Nem én vagyok az alkalmas erről értékelést adni, de amit én látok az nekem nem tetszik. Ami tetszene az meg nem kapitalizmus, főleg nem az eredeti tőkefelhalmozás időszakát élő kapitalizmus. Az nem lehet, hogy eltűnjön a középosztály, az igazán progresszív polgárság. Az nem lehet, hogy kiépüljön egy vazallus felső tízezer, amely legálisan és illegálisan pénzeli a kenyéradó gazdáját. Az nem lehet hogy a korabeli földbirtokos arisztokrácia grasszáljon a kormány pénzén, / ha bevallja, ha nem a Lázár /Az nem lehet hogy a termőföldet , a magyar földművelő ember szentségét össze vissza osztogassa a kormány, kihúzva a talajt sok olyan gazdálkodó és állattenyésztő alól, akik azt a földet hagyományosan , évtizedek óta művelik.
Az nem lehet hogy pesti ügyvéd vigécek grófi uradalmakat szerezzenek, majd százmilliókért áruljanak, tisztára mosva az összeharácsolt , piszkos pénzeket. Sok mindent nem lehet még, de a koncepció jól érzékelhető. Kitermelni egy elégedett újgazdag osztályt, amely uralkodik az élet minden , meghatározó területén. A kegyúr hatalma megingathatatlan, mert apparátusa mindenkiről mindent tud./ talán nála az ügynöklista is /Az egyéni ambíció felülemelkedése már megállíthatatlan, pedig tudják, tudjuk, ez a karrier általában nem szokott jól végződni.A vezér önjáróvá lett, jóllehet van néhány tanácsadója, de ugyan ki merné kétségbe vonni a reggelre megálmodott álom sikerét. Még...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.