Folytathatnánk még egy ideig, de ennyi is bőven elég ahhoz, hogy határozott igennel felelhessünk a föltett kérdésre: az Orbán família 1998 és 2002 közötti intenzív vagyongyarapodása a miniszterelnöki pozíció gátlástalan fölhasználásával történt. A néptől kapott közhatalmi mandátummal súlyosan és nagyon tudatosan visszaélve. Olyan tudatos elvetemültséggel, amelyhez foghatót hiába keresünk a többi magyar kormányfő esetében. Félreértés ne essék: nem azt állítom, hogy Orbán Viktor korrupt miniszterelnök lett volna. A korrupció a fenti dolgokhoz képest szimpla ügy. Ott az történik, hogy a hatalom birtokosa részrehajló döntést hoz. Amellyel nem a köz érdekét szolgálja, hanem valakinek a magánérdekét, akitől cserébe ellenszolgáltatást fogad el. Nem tud ellenállni a hatalom környékén jelentkező kísértésnek, meginog egyszer, kétszer, háromszor – s aztán már maga is keresi az alkalmakat. Orbán esetében nyilván nem erről van szó. Hanem valami egészen másról: valami sokkal súlyosabb és...

Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Remelem a taho bukasa utan racs moge kerul, ahova valo.
Medgyesi tul elnezo volt vele szemben, amikor 2002-ben bebuktak. Akkor kellett volna jol megregulazni a csutit, hogy elvegyek a kedvet a lopastol es hazudozastol.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Remelem a taho bukasa utan racs moge kerul, ahova valo.
Medgyesi tul elnezo volt vele szemben, amikor 2002-ben bebuktak. Akkor kellett volna jol megregulazni a csutit, hogy elvegyek a kedvet a lopastol es hazudozastol.
coyote3
Ezeket a büdös libsikomcsikat csak ez érdekli!!! Pedig itt van Simon 240 milliója...:))))))))))))))))
Csizmás Kond
Szerintem is be kéne perelni...na hogy ki nyerne ...
szablyafűrész
@Horizont: Aszem 2005-ben vizsgálóbizottság foglakozott a témával, de bárgyú módon elfogadták Orbán blöffjeit ! Akkor meg lehetett volna fojtani simán, ma nem lenne vele gond és már szabadult is volna.
Az is gond volt, hogy későn - elévülési időn túl - került nyilvánosságra az a töménytelen pénzügyi gaztett, amit a töpörödött törpördög művelt !
Csizmás Kond
@Horizont: Mikor mondtam, hogy hiszek neki ?..ugyértve hiszek benne ?
Dr. Felipe
Ez persze nem csípi az idióta fideSSesek szemét mikor a vezír korrupt módon gyarapodik.
Dr. Felipe
Az ellenzéknek csupán ezeket a korrupciós ügyeket kellene kiplakátolni a fideSS bohóc plakátjai mellé országszerte hogy mindenki értesüljön róla.
Csizmás Kond
@Horizont: biztos nem képzelődsz ?
szerintem te itt 9sszemosod Orbánt a kormányt a Fideszt...na meg engem...:)
szaboria1
@Dr. Felipe: Már hogy csipné, akinek csipné az már nem is lehetne fideszes.
Csizmás Kond
@Horizont: Szerintem te az egyszerű megoldások híve vagy...:)
Orsós Rodrigó
@Yoda69: "Remelem a taho bukasa utan racs moge kerul, ahova valo"
Nagyon naiv vagy, ha ezt csak egy pillanatig is komolyan gondolod. Ahogy 2002-10 között sem történt semmi, úgy a jövőben sem fog. Ez egy ilyen ország.
Csizmás Kond
@Horizont: Pedig sokszor abban van az élvezet...:)
Yoda69
@Orsós Rodrigó: Akkor viszont megerdemeljuk a sorsunkat.
Nem csoda hogy a sajat Himnuszunkban is megenekljuk mennyire balfek egy nep vagyunk :(
nahát
Be is kéne bizonyítani, addig csak fröcsögés és vádaskodás.
Orbán vagyona jogilag, minden ami a nevén van! Ez után mi a probléma?
Eszembe jut fletó plagizálása.. a balfanok szerint nem , a jobboldal szerint igen, plagizált!
Bizonyítható? Egyelőre nem! De addig is , ki kell perelni mindenkit a vagyonából aki mást állít- ugye ismerős megfélemlítő gondolat? Apropó, a fletó vagyona honnan is van?:)
szablyafűrész
@Horizont: Írd be a keresődbe: ' Az Orbán-család és a közhatalom viszonya " ! Debreczeni József (is) írt a gaztettekről !
bakegya
@Horizont: nem repültek rá,mert azok meg éppen gázcsőhálózatot fektettek be akár párhuzamosan is! .A FITYISS A VÖLGYBEN-A MÁSIK A HEGYTETŐN,TÉVESZTETT NYOMVONALLAL-eredetileg csak a szőlőbirtokon át tervezték,de amilyen szaravatottak voltak betévedtek a nemzeti parkerdőbe,amit most a falubeli osztatlan közös tulajdonosai,félve éppen az orbánkutyagumi visszaállamosítási gombnyomogattatótól,sietnek tarra szakbarbárkodni!!!
Mit gondolsz velem kiknek a talpacskái alatt kotortatják a szétprivatizált földutat,a mi történetesen az én és szomszédaim(akik sajnos nem helyben lakók)hajlékait is összekötik a "kultúrnegyeddel",amit ugyancsak hasonló technológiával mazsolázott szét és most is gőzerővel osztogat-fosztogat a banda-és haveri kör az ócsó földtörvényes gazdálkodóival.
A német cégektől,csak úgy hemzseg a tulajdoni hányadok java és ne tudjátok meg hány fityiszes nagykutya -akik most is vele mennek át kínaiba is,hatalmas porták tulajdonosa lehet a valamikori vállalati tulajdonok igen nagy hányadával is!- itt pl most szavazta meg a helyi adóelengedését ennek az itt zsebbe szerzett hányad fejében a helyi magát függetlennek hazudozó képviseletes testület!
De ha valaki visszakérdez közhasználati igénypótlásra bármire, az a válasz,talán magánerőből kellene kivitelezni-a közutat!!!???-és ami még cifrább rá kellett találnom a 90-ben ugyancsak lévai naccsága által benyelt vissza-nem térítendő milliókra(természetesen fedőnéven már,mert ugye a ki-és felvásárlásban profi a családban álszerénykedő háziasszony-és kokó nagyon követ asszonyság, itt is pedig ez az országunk másik felén van-és még nincs vége,ahogy te is írod,a hegy másik oldaláról kikövezett utat rittyentettek nekik a nagy borászat kisegítésére,most hogy zökkenőmentesen jusson el a drága nedű ,teljes biztonsággal a NAGY pUTYIN GARATBA BARAKBA INNEN I!!!.Úgy hogy a mi oldalunkon sose lesz, se kitüzve már ,se karban tartva az útszakasz-mert minek a gázvezeték fölött kikövelni-INDULATOS LEVÉLBE FOGLALTA (2014)A MÁRA...
szablyafűrész
Felcsúti népmese.

I. rész.

MOL volt, MOL nem volt, még a tokaji szőlőbirtokon innen, de már a családi kőbányán túl, ott ahol a turcsi-orrú, Simicska-malac APEH-szervereket túr, volt egyszer egy felcsúti legényke. Igen erőszakos és pökhendi, de nem túl magas volt szegényke.

Hát egy szép napon elindult, világot látni, a szerencséjét megcsinálni... Ment, mendegélt, oszt' egyszer csak találkozott egy borzalmas, torzonborz, furcsa anyagból gyúrt szörnnyel, akinek egy nagy tekercs kenderkötél volt a hóna alatt. - "Hát te meg ki vagy?" - kérdezte a felcsúti legényke. - "Én vagyok a rettenetes, paranoiás Köteles Lackó!" - válaszolta a szörny. - "No, akkor gyere velem ízibe!" - így a felcsúti legényke. - "Aztán hova?" - kérdezte a szörny. - "Hát a hatalomba, lopni, meg komcsi-vért inni" - válaszolta az erőszakos legényke. - "Na, oda szívesen!" - vágta rá a szörny, aztán most már kettesben mendegéltek tovább. (Mivel addigra valahogy kiment a fejükből, hogy egykor bizony ők is KISZ-titkárok voltak, az ebadták.)

Egyszer csak találkoztak két búslakodó útlevéllel. - "Hát ti meg kik vagytok, kesergő útlevélkék?" - kérdezték. - "Hát mi vagyunk a Josip Tot meg a Kaya Ibrahim" - válaszolták azok csüggedten. - "Oszt' nektek meg mi bajotok?" - kérdezték amazok. - "Hát a héten még nem vettünk fantomcéget, nagy köztartozással" - dünnyögték az útlevelesek. - "Na, gyertek csak velünk ízibe!" - kiáltott a két fiú. Oszt' mentek szépen, együtt tovább, kötelestül és útlevelestül.

Egyszer csak találkoztak két elfásult, kopott-foltos talárkájában kuporgó kis jogászkával. - "Hát ti meg kik vagytok és mi bajotok?" - kérdezték. - "Hát mi vagyunk a dajcstomi meg a stumpfpisti, oszt' nem tudjuk lerakni azt a kurva jogi szakvizsgát." - "No, nem baj, gyertek csak velünk.
szablyafűrész
II. rész:

Egyszer csak találkoztak két elfásult, kopott-foltos talárkájában kuporgó kis jogászkával. - "Hát ti meg kik vagytok és mi bajotok?" - kérdezték. - "Hát mi vagyunk a dajcstomi meg a stumpfpisti, oszt' nem tudjuk lerakni azt a kurva jogi szakvizsgát." - "No, nem baj, gyertek csak velünk. Alkotmánybírónak vagy EP-képviselőnek még jók lesztek." Oszt' mendegéltek tovább kötelestül, útlevelestül és talárostól, bár innentől már a környékbeli, lányos szülők, no meg a tisztességes, képzett jogászok is feszengtek a láttukra. Nem kicsit,... nagyon. Hát egyszer csak megláttak két, iszonytatóan rút nőszemélyt. (Még a dajcstomi is lelombozódott tőlük, pedig az egyiknél szaxofon és kifli is volt, a másiknál meg egy újság, telis-tele pajzán képekkel.) - "Hát ti meg kik vagytok, randa fehérszemélyek?" - kérdezték fanyalogva. - "Hát mi vagyunk a Szaxis Gabi meg a Pornós Marcsi!" - vágták rá a banyák kényeskedve, selypegve. - "Na gyertek csak velünk, valamire még ti is jók lesztek!" - legyintett a felcsúti legényke. Oszt' mentek tovább, kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül és pajzán újságostól.

Hát egyszer csak megláttak egy melegítős betyárt, aki egy általános iskolai nyelvtankönyvvel tusakodott és egy nagy vívótőrrel éppen halálra akarta már szurkálni. (Mellette meg egy tárogató hevert a porban.) - "Hát te meg mit csinálsz itt?" kérdezték döbbenten. - "Hát én agyonszurkálom már ezt a rohadt nyelvtankönyvet, mert mindig hülyét csinál belőlem. Oszt' ha végeztem, megyek inkább tárogatózni egy kicsit" - válaszolta amaz. - "Na, gyere csak inkább velünk, Palikám, de ízibe. Te leszel majd a nemzet "gojóstolla"!" Oszt' mendegéltek tovább kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül, pajzán újságostól és tárogatóstul. Csak a szegény nyelvtankönyvet hagyták ott, végleg..
szablyafűrész
III. rész:

Hát egyszer csak találkoztak egy sunyi paraszttal, akinek egy irdatlan nagy lista volt a hóna alatt. - "Hát te meg ki vagy?' - kérdezte a felcsúti legényke. - "Hát én a Kubatov Gabi vagyok, oszt' a listámon rajta van az összes komcsi a környékről!" - "Na, gyere csak velem, drága Gabikám!' - vágta rá a felcsúti legényke. Oszt' mentek tovább kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül, pajzán újságostól, tárogatóstul és kubatov-listástól.

Hát egyszer csak találkoztak három, reményvesztett, szomorú, csuhás, öreg emberrel, nagy kereszttel a nyakukban. - "Térdre, csuhások! Hát ti meg kik vagytok és miért szomorkodtok?" - kérdezte az erőszakos legényke. "Hát mi vagyunk a KDNP, oszt' már senkinek sem kellünk, semmire nem vagyunk már jók." - "Na, gyertek csak velem, ti lesztek a szellemi horgony, a kétszínű úristeneteket!" Oszt' mendegéltek tovább kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül, pajzán újságostól, tárogatóstul, Kubatov-listástól és szellemi horgonyostul.

Hát egyszer csak találkoztak egy kis, bohókás, tarajos hajú, csibész-arcú kölyökkel, akinek a szeme sem állt jól. A csibészke az árokparton sírdogált és a száját tátotta közben. - "Hát te meg ki vagy, és miért bőgsz itt?" - kiáltott rá harsányan a pökhendi legényke. - "Jajj, ne bántsál, édes gazdám, én csak a Szájtátó Peti vagyok, oszt' azért sírok, mert elkergettek a falumból." - "Aztán meg miért, he?" - kérdezte az erőszakos legényke. - "Jajj, hát mert soha nem mondtam igazat..., hüpp..., hüpp." - "No, az nem baj, sőt...Gyere csak velem. Te leszel majd a szóvivőm!" Oszt' mentek tovább, kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül, pajzán újságostól, tárogatóstul, kubatov-listástól, szellemi horgonyostul és hazudós szóvivőstül.
silber13
@Csizmás Kond:A patyotat tiszta Orbán maga a kormány, és maga a Fidesz! A többi macskajancsi csak felesleges ballaszt számára.
szablyafűrész
IV. rész:

Ahogy így mentek-mendegéltek, hát egyszer csak a sukorói nádas környékén találkoztak egy magas, hórihorgas, szemüveges figurával, aki így szólt hozzájuk: - "Lári-fári, kedves barátaim, hát ti meg hova mentek ilyen sebesen? Nem kúrtatok ti el valamit, de nem kicsit..., nagyon?" Na, ettől aztán majd beszartak, (főleg a felcsúti legényke), oszt' lóhalálában rohantak az ellenkező irányba... Onnantól fogva aztán egy pszichiáter is mendegélt már velük, mindenhová. (Pedig a 2006-os tévévita még meg sem volt.) Oszt' mendegéltek tovább, kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül, pajzán újságostól, tárogatóstul, Kubatov-listástól, szellemi horgonyostul, hazudós szóvivőstül és pszichiáterestül.

Egyszer csak találkoztak pár árpádsávos legénykével, akiknél Molotov-koktélok, záptojások és baseballütők voltak. Na, ezektől már nem is kérdeztek semmit, mert jól ismerték már őket a saját, együttmozdulós polgári köreikből... Oszt' mentek szépen tovább. Együtt, egy irányban...

Így mentek-mendegéltek tovább, döglött, dakota lovon vágtáztak, ezüsthajón hajóztak, koronát is úsztattak, tojásokat dobáltak, tévészékházat is gyújtogattak, Parlamentet körbehugyoztak, de még kordont is bontottak, aztán egyszer csak tényleg elérkeztek a hatalomba, kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül, pajzán újságostól, tárogatóstul, Kubatov-listástól, szellemi horgonyostul, hazudós szóvivőstül, pszichiáterestül és árpádsávostól.
szablyafűrész
V. rész:

De lett közben azért nekik sok minden más is... Családi kőbánya, tokaji szőlőbirtok, luxus ingatlanok és autók, zsíros bankszámlák és diszkrét kartell ügyek, cég-bedöntések, és minden más, amit csak szem-száj kívánhat. A szegénységet és a köztartozásokat mind maguk mögött hagyták, és úgy meggazdagodtak, mint a sicc. (Csak az a kurva nyelvtankönyv hiányzott egyre jobban Palinak.) Oszt' azóta is ott isszák a komcsi-vért, lopnak, csalnak, hazudnak, nyugdíjakat sikkasztanak, nyilatkoznak, cenzúráznak, listáznak és koncepciós perelnek olyan gátlástalanul, erőszakosan és szemérmetlenül, hogy olyat még nem látott senki, sem Felcsúton, sem Középcsúton, sem pedig Alcsúton. No, de madarat tolláról, embert barátjáról, nemzetet pedig... "gojóstolláról", ugye.

Aki meg nem hiszi, az járjon utána. Ha nem fél a rettenetes, TEK-es legényektől meg Pornós Marcsitól, a főcenzor asszonytól. Ha el nem fáradtam volna, az én mesém is tovább tartott volna, de így éppen elég volt! Itt a vége, fuss el véle. Fel is csút, le is csút, oszt' jó napot!
mariaberta
@coyote3: Lehet, hogy" büdös libcsikomcsik,", de akkor Orbán és családja mi, hiszen édespapa párttitkár is volt, többek között!!
Arról nem is szólva, hogy a 240 mill. jóval kevesebb, mint amit e tisztességes család összegyűjtött -természetesen tisztességes úton- e néhány év alatt.
Talán jó volna, ha ezzel kapcsolatban is sürgetnél egy alapos vizsgálatot, csak a tisztesség és az egyenlő elbírálás kedvéért.
szablyafűrész
Lemaradt: - ismeretlen szerző műve, küldeményként kaptam...
szablyafűrész
@mariaberta: ...csak 1 kérdésem van: - hogyan lett egy 1990-ben még panelcsóróból 2014-re az ötödik leggazdagabb magyar, amikor soha nem volt vállalkozása ( se jól, se rosszul menő ! ) nem nyert a lottón és nem is örökölt, továbbá, ha összeadjuk 2 x 4 ciklus miniszterelnöki fizetését a járulékokkal, egyéb javadalmazásokkal együtt, akkor is csak töredékre jön ki a számla végösszege ?
m.macskosz
@mariaberta: @coyote3: ironizált.
Ő aztán nagyon is jól tudja, hogy mit művel az Orbán/fidesz-kdnp. :)
bundi
@szablyafűrész: polt peti... mikor nem fogadta be ... orbán blöffjeit...sőt ...
bundi
@Csizmás Kond: igazad van...perre fel...
tegyenek ki minden számot... adatot, és pereskedjenek nyilvánosan...
a felesége mennyit keres évente? mennyi most a vagyona... különbözetet vissza...
a viktor mennyit keres évente? (talán havi másfél milla?) az ha nem költenek évi 20 millió...
ami e fölött van azt vissza...
és a családokat is megnézni... mert ugye ezen kívül semmi bevétele nincs a vezérnek...
www.miniszterelnok.hu/attachment/0024/23847_vagyonnyilatkozat_2014_orban_viktor.pdf
tehát kastélyt... erdélyi ingatlanokat...görög szigetecskét vissza...
mert ugye csúnya dolog a szóbeszéd...
"Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta.
Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos. "
és ugye ebből indulva most már kastély, uradalom...
atlatszo.hu/2012/05/10/talpalatnyi-fold-i-alcsut-es-bicske-kozott-terjeszkedik-az-orban-uradalom/
vagy
nol.hu/belfold/20120512-ki_is_az_uj_huberur_?ref=sso
és ehhez nyelvelsz annyira...
kell a király? nagyon hiányzik?
nemsemmi
@nahát: A Kommunista rendszer kirakatfigurája, akből a jobbosok államelnököt (két ellel) csináltak doktori disszertációt plagizált.
Mivel a baloldalon hirtelen ilyet nem találtatok kerestetek gyorsan valamit a diplomák körül. Szerencsére egy sértődött sógor jókor jött a Gyurcsány diplomájával.
Ennyit tudtak az írástudatlan Köztársasági Elnök csalásával párhuzamba állítani.

Ez annyira komoly, hogy ha ezt sem találták volna, elkezdték volna keresni, hátha van olyan szocialista politikus aki esetleg puskázott az érettségi vizsgáján.

Semlyénről ne is beszéljünk, ő biztosan tisztességes, egyenes ember, hiszen KERESZTÉNY demokrata. Tudja biztosan, hogy a hazudozás a csalás az bűn.
nemjoezigy
Ez érdekes! Tudják, hogy az ellenfeleik pofátlanul, gyorsan és persze mások kárára képesek gazdagodni.
Egyébként a vagyonnyilatkozatokat és a valódi vagyonokat kellene megmutatni, megnézni a "rendszerváltás" óta!
Megszüntetni az elévülést, mert ami azóta történt a képviselők, politikusok, rokonaik, ismerőseik gazdagodásával, az mind felér a hazaárulással, a nép megfontolt megkárosításával.
De amíg ezek váltják egymást az ország vezetésén, addig nem lesz itt számonkérés, ahogy eddig sem volt!
Rohadt mocskos rablóbanda mind a kettő oldal, az összes pártjukkal együtt!
Desischado
@szablyafűrész: Fantasztikus volt! Nagyon köszönöm! Sajnos, tréfásan, de az igazat írtad meg!
Desischado
Lopott, csalt, rabolt, ezért ilyen gazdag! A munkából biztosan nem, mert azzal köszönőviszonyban sincs! A rendszerváltás óta kéne kivizsgálni, és ELSZÁMOLTATNI, TELJES VAGYONELKOBZÁS, PLUSZ PAKS MIATT FŐLEG, ÉLETFOGYTIGLANI BÖRTÖN NEKI, ÉS AZ EGÉSZ BANDÁJÁNAK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.