Százötven pénzintézet csatlakozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elektronikus kommunikációs rendszeréhez, amit az adóhatóság a köztartozást felhalmozó magánszemélyek bankbetéteinek, számláinak felkutatására használ fel – derül ki a szerdai Magyar Nemzetből.

A lapnak Aszalós Andrea, a szervezet sajtóreferense elmondta: az új rendszer nyomán a tavalyi év második felében 34 ezer alkalommal jutott a hatóság új adatokhoz, a hivatal számos olyan bankszámláról szerzett információt, amelyről korábban nem volt tudomása. Ilyen esetekben a NAV azonnal elvonhatta a köztartozás fedezetéül szolgáló pénzt vagy egy részét – tette hozzá.

A cikk arról is beszámol, hogy év végén tetemes köztartozást tartott nyilván a hivatal. Az adósok között több mint 1,2 millió magányszemély szerepelt, egy-egy érintett átlagosan körülbelül 150 ezer forint befizetésével maradt el. A vállalkozói szféra eközben 340 milliárdos adósságot halmozott fel.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Igen, kivéve a regnáló kormány tagjait, azok rokonságát, háza népét, sógor-koma-jóbarátját, kollégista szobatársát, azok valamennyi pereputtyát...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
@martinpalermo: Akkor most Te leány vagy? Eddig mást hittem.
martinpalermo
@mariaberta: ))) szia :-)))Férfi vagyok, jól gondoltad,csak,szeretem az életem vidámabban élni,de mondd, mi jót lehet írni, egy ilyen hírre?
Desischado
Bezzeg a gazdagokat meg a ficsiszes rablókat nem vegzálják! Undorító!
puki
@töky: Ausztria nem jo, EUs orszag, konnyen utolernek es koboznak ott is.
EUn kivuli orszagba, pl. Szerbiaba kell vinni. Nincs messze, relative biztonsagos es ami fo, nem tudnak csak ugy siman lenyulni ha ott tartod a penzed.
Dr ATEISTA
És aki biztosításokban tartja a pénzét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.