A magyar kormány állítása szerint az új paksi blokkokról szóló államközi szerződés ügyében mindenről tájékoztatták előzetesen az Európai Bizottságot. Ezt most az EB az Energiaklub adatigénylésére válaszolva cáfolja – olvasható a szakpolitikai intézet honlapján.

A válaszban az szerepel, hogy a beruházásról őket még nem értesítették, és ebben az ügyben semmilyen hivatalos dokumentum nem született.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár január 16-án azt mondta, hogy Brüsszel mindent tud a tárgyalásokról, és nem emeltek kifogást. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár kiemelte, hogy a Magyarország és Oroszország közötti államközi szerződés szövegét december 14-én átküldték az EB-hez, annak illetékes részéhez, az energiaügyi főigazgatósághoz.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Ez megy minden kérdésben. Hazudnak, hazudnak, hazudnak !!! Ennek ellenére a sok agymosáson átesett polgártársunk továbbra is Öszödözik, és tapsol, O.V. és pribékjei jövőromboló tetteiért.
Elkeserítő.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Orbán Viktor maga mondta hogy ne azt figyeljék, amit mond, hanem azt, amit tesz! Ez egy gyónással felér...
coyote3
Hazudik a kormányfő??? De hisz ő még sosem hazudott...:DDDDD
Csizmás Kond
Szóval az adatigénylőket nem értesítették, na így már érthető a felhábrodás.
Sziszifusz
Ez megy minden kérdésben. Hazudnak, hazudnak, hazudnak !!! Ennek ellenére a sok agymosáson átesett polgártársunk továbbra is Öszödözik, és tapsol, O.V. és pribékjei jövőromboló tetteiért.
Elkeserítő.
stone
Nem értem ezeket a Brüsszelieket...nem nézik a HírTV-t?

Ott már rég bemondták, hogy lesz -és kész.
Viszont adatokat ne keressenek, mert MINDEN titkos. (már ami fontos)
bencemacska
@Csizmás Kond: Si tacuisses philosophus mansisses!!!
tavaszi
...tudomásom szerint brüsszel nem a KGST-ahova azt is bekelllett jelenteni , ha valakinek "szellenteni kellett". ...vagy brüsszel úgy szeretné, hogy az éveket csúszó francia céggel,csináltassuk??? ...azza a céggel aki az évekkel ezelötti paksi üzemzavarban vastagon benne volt??,...Barosó elvtárs ...tul tetszenek lőni a korongon...
Csizmás Kond
@bencemacska: ..hogy te milyen okoska vagy...
análisdrabális
@tavaszi: "...tudomásom szerint brüsszel nem a KGST-ahova azt is bekelllett jelenteni , ha valakinek "szellenteni kellett"
Gratulálok született narancskomcsi barátom! Épp szólni akartam hogy megjött az IQ teszted eredménye, megnyugodhatsz, negatív.
F_Viktor
Ebben mi is a meglepő? Hogy hazudnak?
Már január közepén tudtuk ezt, mikor arisztokrata Lézer Jankó azon állítását, miszerint a finanszírozási terv és a beruházás megkapta Brüsszel jóváhagyását, Sabine Berger, az EB energiaügyekben illetékes szóvivője két nap múlva cáfolta :-))

Semmi hír nincs abban, hogy a kormány minden tagja hazudik nappal, hazudik délben, hazudik éjjel, vagyis mindig, mikor mozog a szájuk.
análisdrabális
@F_Viktor: Honnan tudod hogy egy narancskomcsi hazudik? Lélegzik.
Cicamama55
@tavaszi: Kár az aranyat tojó tyúkot nagy késsel fenyegetni...
nyanya001
Rétvári: miről tárgyalt Mesterházy a franciákkal?
Mesterházy Attila szocialista pártelnöknek be kell számolnia, miről tárgyalt titokban a francia atomenergia-ipari óriásvállalattal Paks ügyében - mondta Rétvári Bence, a KDNP alelnöke. Az államtitkár szerint az MSZP elnökének választ kell adnia, miért találkozott valójában a cég képviselőivel, mit kínált nekik és mit ajánlottak neki cserébe a franciák.

A pofátlanság csimborasszója amit maffiáék művelnek !
bretagne
És még ők mondják, hogy Gyurcsány Ferenc hazudik! Megáll az ész!!!
Dr. Felipe
Akkor lézer jankó hazudott mint mindig.
Manhattan
@Dr. Felipe: Lázár azt mondta, hogy tájékoztatták Brüsszelt..
nemkati
Hát most vagy azt játsszák, hogy ők minden hatalom birtokosaként azt tesznek, amit akarnak, és ehhez senkinek semmi köze - vagy valami nagy disznóság van a titkolózás mögött. De hogy pofátlanul a képünkbe hazudnak, az biztos.
karma1
@Csizmás Kond: Ha nem volnal ertesulve rola, meg mindig az Europai Unio tagjai vagyunk, beszamolasi kotelezettseggel arrol, hogyha valami Union kivuli szerzodest kotunk. Ezt ugy hivjak masneven, hogy fair play, dehat ez nem orbanvitya erossege (ez SEM)...
karma1
@tavaszi: Senkivel nem kell csinaltatni atomeromuvet, nemcsak az oroszokkal...

De ha a te szellemi nivodon Paks II = egy szellentessel, akkor qrvara sajnallak...
karma1
@Manhattan: Hany eves vagy Picim? Te meg elhiszed, amit a Janko mond? En mar azt se, amit kerdez!,...:-))
soljanka
Miért szóltunk volna???
Volt (nem)közgyűlés???
bukfenc
@bencemacska: ma, 15:50

Fordítsd már le kedves húgom, mert én már a si,-nél elakadtam..
Gondolom a -si- az amivel siklanak a havon?? :))
Boszi27
@Sziszifusz: Ez is Gy. F. miatt van. Nem tudott árnyaltan fogalmazni. Azt kellett volna mondania Öszödön, hogy mást tettünk, mint amit mondtunk reggel-délben este. Így hogy csak úgy odavágta hazudtunk, úgy látszik csúnyább dolog, és elítélendő pedig ugyanazt jelenti, csak O.V. hosszabban fejezte ki magát.
lenhardtibolya
Miért kellene mindenhez engedélyt kérni Brüsszeltől? Nem titok, hogy euroszkeptikus vagyok, és ilyenkor mindig felbosszantom magam, amikor számon kérik, hogy bármiről is "nem jelentett" a kormány. Olyan ez, mintha Brüsszel valamiféle jóságos szülő lenne, akinek gyermeke minden tettéről már előre értesülni kell. Sajnos ez csak a látszat, mert egyáltalán nem jóságos az a gittegylet, amelyik igyekszik mindenbe beleütni a nagy orrát. Éppen ideje lenne kilépni belőle...Ha ilyen a szülő, jobb árvának lenni!
silber13
@lenhardtibolya: Persze, lépjünk ki! Igaza van Ibolya kedves! Aztán mehetünk az árokpartra legelni és bottal üthetjük a befektetők nyomát! És nehogy azt mondja, hogy majd a fűlsiketítő dübörgéssel fejlődő magyar gazdaság megoldja ezt a jelentéktelen problémát. De mi tartja vissza? Át kel költöznni Mongóliába, ott nincs EU. Aztán lássuk, mire megy ott!
Cicamama55
@lenhardtibolya: Még szép, hogy számon kérik, mire költöttük a tőlük kapott pénzt!A fideszes honatyák és a rokonságuk az EU-tól származó pénzek befektetésével kialakított vállalkozásokkal hatalmas vagyonokra tettek szert, s ami fejlesztések történtek Magyarországon, annak is az EU szolgáltatta a nagy részét! Pl Intézmény felújítások sok helyen azért álltak, mert még az EU-tól nem érkezett meg a pénz...El tudja képzelni, hogy mi történne, ha az EU-ból kilépnénk?!...Itt állnánk egyedül, elszigetelve Európa közepén. Minden összeomlana. Nagy sperspektívára vall ez a beszűkült gondolkodás!
Hellcat
Hazudnak szokás szerint...de ha még igazat is mondott volna...az EU nak szólnak előre a saját országát meg nem tájékoztatják csak miután már kint megegyeztek? Mindenhogyan szarul jön ki a dolog. Hazug mutyikormány a cigánypávával az élen.
análisdrabális
@lenhardtibolya: Nincs azzal gond ha euró szkeptikus vagy. Viszont akkor arra kérlek ne használd azokat a kül illetve beltéri létesítményeket aminek a megvalósítását 90%-az EU állampolgárai fizettek.
Bár így a lakásodból kijönni is igen komoly feladat lesz.
lenhardtibolya
@Cicamama55: Ekkora butaságot csak ezen az oldalon látok, hallok, olvasok. Elszigetelve lennénk Európa közepén, ha nem lennénk tagok? Akkor legalább a vámokból több bevételünk volna, mint ami alamizsnát az eu odalök nekünk. Bocsánat, de nekem fáj, hogy az eu követelésére tejelő teheneket kellett levágni, mert a tej-kvótánk lehetetlenül alacsony lett (hála az eu-nak és azoknak a "magyaroknak" akik mindezt helyben hagyták). Ja, és az sem tetszik, hogy a szőlőket is ki kellett vágni, nehogy konkurrenciát jelentsünk az eu többi országából származó boroknak. Soroljam? Nem tudom, van-e értelme, ha Ön ennyire elvakult.
lenhardtibolya
@análisdrabális: Nekem semmi számottevő jót nem tett az eu, a lakásomból kijönni nyilván nélkülük is sikerülne. Jó volna részletezni mi az a "hatalmas támogatás" amit Ön szerint az eu-nak köszönhetünk. Én főleg azokat a korlátozásokat látom, amelyeket ez a "jóságos eu" elkövetett ellenünk.
Sziszifusz
@lenhardtibolya: A támogatott beruházások fajtái, tejesség igénye nélkül:

iskola bővítések, tanuszodák, kórház korszerűsítések, szennyvíz elvezetések, útépítések,
kisvárosok főtereinek felújítása, stb.
Ha megsemmisítenék az uniós pénzekből épült vagy korszerűsített objektumokat, akkor alig maradna azokból valami.
Sziszifusz
@Sziszifusz: Ja, és ha jársz-kelsz az országban hatalmas táblákon láthatod mit és mennyiért
építettek uniós pénzből.
szaboria1
Kavarnak ezek már mindent össze vissza már azt sem tudják mit mondtak egy pár órával előtte.
lenhardtibolya
@Sziszifusz: Én nem így látom, de a vélemény szabad...
bencemacska
@bukfenc: Nem jó, mert a havon sível siklanak é s nem "ha"-val! -:)
silber13
@tavaszi: Rád is vonatkozik @bencemacska: 15:50-es kommentje.
lenhardtibolya
@Sziszifusz: Ugye nem a csepeli szennyvíztisztítóra célozgat? Na az éppen nem nekünk tett jót, hanem a beruházónak, amelyik extra pénzt kaszált a témán...
Cicamama55
@lenhardtibol@Sziszifusz: Akkor?! Csak azonos a véleményünk?
análisdrabális
@lenhardtibolya: "Nekem semmi számottevő jót nem tett az eu" Gratulálok! Te is lábon hordtad ki az agyhalált.

"A Zeneakadémiát egy kezdetben 10 milliárdos, időközben viszont 15 milliárd forintos keretből renoválták (ennek a 90 százaléka uniós forrás), hogy Liszt Ferenc október 22-i születésnapjára újra a régi fényében pompázhasson, Zeneakadémia Koncertközpont néven."

UI:
Milyen érzés gondolkodás nélkül létezni?
bukfenc
@bencemacska: ma, 11:39

Jó beégettél! :))
De még mindig nem tudom mit jelent!
Azért lehetek annyira tudatlan, hogy meg merjem kérdezni??? :))
bencemacska
@bukfenc: Megírtam, nézd meg az üzeneteid között!
Csizmás Kond
@karma1: Most erre mit lehet mondani, az az izé egy nyilvántartási valami, egy ingyenélő hivatal ami abból él hogy adatokat gyűjt...holnap az unió parlamenti vécés-néniét is értesíteni kell ha erőművet akar valamelyik állam építeni...marhaság úgy ahogy van.
Desischado
@bukfenc: Drága cimborám, azt jelenti, "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!"
Desischado
Ez rendkivül érdekes! Most ki hazudik? Szerintem a fidesz! De ha az EU erről még tényleg nem tud, akkor itt nagy baj lesz! Mert az biztos, hogy ez a paktum nekik sem fog tetszeni! Nekünk sem szóltak, majd az EU-nak igen? Egy fészkes frászkarikát! Ezek már meg sem bírnak hazugság nélkül lenni!
karma1
@Csizmás Kond: Juj, micuska, ne probald meg elbagatellizalni ezt a dolgot,... Orban nem pisilni ment az Unio mosdojaba, hogy elore kolljon szolni, "Mademoiselle Yvette, can I go to pee? May I? Hanem arrol van szo, hogy suttyomban elhuzott egy olyan allam diktatoraval egyeztetni, aki bizony szalka az Unio szemeben , es mert a magyar nepet adositotta el az osellensegnek, az oroszoknak, nemcsak az Uniot, de meg sajat parttarsait, valamint a Kover vezette parlamentet sem ertesitette errol a terverol... Nem nehany centes bedobos pisilo WC-rol, hanem a hazankrol, es annak 3000 milliardos eladositasarol van szo... Az "ingyenelo hivatal" szigoruan meghatarozott munkarendjet pedig a magyarok is elfogadtak az unioba lepeskor... Sot, idonkent a magyarok is soron vannak az ilyen intezmenyek elen, igy meg a fonokod, Orban Viktor is volt soros elnok, ha jol tudom. (Nem mostanaban, persze, mert most qrvara harcol a minuszos rezsiert, nem er ra hulyesegekkel foglalkozni. Meg kulonben sem merne a szemebe nezni egyenesen egy unios politikusnak sem...:-(
bukfenc
@bencemacska: tegnap, 15:01

Megnéztem, és nem értem..
Komolyan írtad, vagy viccnek szántad??
bukfenc
@bencemacska: tegnap, 15:01

Szégyenlem, de - most esett le a tantusz!!
(fel is törte a betont körülöttem rendesen) :((
Priviben megírom mit értettem félre!!

Gáz, de, már a cavinton sem segít... :))
bencemacska
@bukfenc: Más ingét vetted magadra! ( részletezve priviben!)
simmons
@lenhardtibolya: Akkora ország vagyunk,hogy a kamionok tankolás nélkül átszaladnak az országon.Gondolja kedves lenhardtibolya,hogy egy-két tankolást nem ér meg nekik a kis kerülő és a vámmentesség.Nincs olyan falu-város az országban, ahol egyik táblától ne lehetne látni a másikat, ... ez és ez a beruházás uniós pénz bevonásával készül.Most nem az uniót fényezem,ellenkezőleg.Ez ebben a helyzetben jár nekünk és még több is járna,ha lennénk olyan nagy eszűek mint amilyennek harsogjuk magunkat.Sajnos ezeknek a beruházásoknak 80%-hoz hozzá sem tudtunk volna fogni saját erőből.A régi szlogenek megint kezdenek divatba jönni , "határ a csillagos ég",mi majd megmutatjuk stb. Sajnos nagyon sokan elhiszik ezt.Többek között úgy látszik ön is.Egy kis józanság nem ártana.Majdnem 30 év kellett,hogy valamiféle elkerülőt összehozzunk a főváros körül.A metró építésekről ne is beszéljek. Ahogy mi el tudjuk cseszni a dolgainkat könnyen lehet,hogy a legújabban "megálmodott" játékunk a paksi "atomdinamónk" lesz a második Bős-Nagymaros.((Nem baj, ha valami "beüt" a kúriával semmissé nyilváníttatjuk a szerződést, az Orosz medvét meg lecsapjuk mint kis Tarzan a vak egeret.)) A szegény kis lenézett kínaiak ez idő alatt /a rendszerváltásunk óta/ olyan világvárosokat építettek fel,hogy némelyikben kényelmesen elférne Magyarország. Kérem,egy kis józanság.
simmons
Bocs rosszul fogalmaztam:...elférne Magyarország = Elférne a Magyar lakosság.
lajospapa
Ha valaki folyvást befingik kártya közben a klubszobába és még csal is előbb- utóbb kitiltják.
Mi jó úton haladunk efelé. Sebaj, Oroszország és Azerbajdzsán tárt karokkal vár.Vagy Kína, ahol O.V. elfelejtett kommunistázni.
F_Viktor
@lenhardtibolya: Írod:
"Elszigetelve lennénk Európa közepén, ha nem lennénk tagok? Akkor legalább a vámokból több bevételünk volna, mint ami alamizsnát az eu odalök nekünk."

Milyen vámok?? Exportunk szinte csak Németországba irányul, mégpedig a német autóipar révén. Abban a pillanatban, hogy kilépnénk az EU közösségből, 2 hónapon belül itt semmi nem maradna ezekből a gyárakból, a lengyelek, csehek, szlovákok tárt karokkal fogadnák be őket.

Vámot nekünk kellene fizetnünk minden import termékért. Méghozzá valutában, ami nem lesz!
DE! Putyinnak is valutában kellene visszafizetni a paksi kölcsönt, ugyanis valutaalapú hitelről szól a megállapodás. O'szt miből lenne valutánk??

Tisztában vagy vele mennyi "alamizsnát lök nekünk" az EU? 2020-ig csak a földalapú támogatásra 1 000 milliárdot!!
Gondolkodj már Íván!

Írod:
"Bocsánat, de nekem fáj, hogy az eu követelésére tejelő teheneket kellett levágni, mert a tej-kvótánk lehetetlenül alacsony lett (hála az eu-nak és azoknak a "magyaroknak" akik mindezt helyben hagyták). Ja, és az sem tetszik, hogy a szőlőket is ki kellett vágni, nehogy konkurrenciát jelentsünk az eu többi országából származó boroknak. "

Újra az látszik, hogy a jobber duma mellett nem látod a valóságot:
Tej:
Mennyi lenne a tejtermelő haszna ha az EU-n belül bármely ország bármennyi tejet állíthatna elő? Ugye, a magyar gazda versenyképtelen a lengyel, litván gazdával szemben, ha tejbe borítod Európát, akkor kereslet-kínálat alapján olyan alacsony lenne a tej ára, hogy gazdáink éhen halnának.

Szőlő:
EU-s pénzből kivágták az öreg szőlőt, s EU-s pénzből fiatal csemetékkel újratelepítették. Akkor mi a gondod? Ja, hogy a jobber blogerek az utóbbit elfelejtették tudatosítani veletek??
F_Viktor
@lenhardtibolya: Írod:
"Én nem így látom, de a vélemény szabad..."

Helyesen: Te nem látsz semmit...
lenhardtibolya
@F_Viktor: Ez is egy vélemény, mármint, hogy én nem látok semmit, de valahogy elég sokan vagyunk "vakok". Talán még ez is jobb állapot, mintha szemellenzősek lennénk...
F_Viktor
@lenhardtibolya: Szerencsére kis számban, de mindig is voltak akik az ország, s benne a Zemberek tönkretételén ügyködtek. Ezt a célt te is magadévá tetted.
bundi
@lenhardtibolya: ibolyka-ibolyka...ejnye bejnye ezt már a múltkor eljátszotta... és ígérte elolvassa a cikkeket amiket küldtem...
ezt a tejkvóta dolgot meg butaság előhozni megint... miért akarja hogy szarbadöngöljék állandóan?
olvasgasson, attól talán ha okosabb nem is lesz, de talán tájékozottabb nyitottabb...
akarja, hogy idelinkeljem amiket a múltkor csevegtünk?
oké...
csak hogy ne tünjön zsarolásnak...
propeller.hu/itthon/2873298-wc-re-is-elment-gaudi#c1041718
a válasz:
február 14., 10:32
meg az uniós agymenéseire mindenhol...
február 14., 10:26
február 14., 10:16
és sorolhatnám tovább.
vagy direkt játssza a hülyét? mert nekem nagyon ez a gyanúm... az meg nem szép dolog, akármelyik oldalnak szurkol is...
F_Viktor
@bundi: Ő az Echo TV-n kívül mást nem néz, mást nem hall meg, mást igazságnak nem fogad el... Közben ő hazaárulózik, mert mély-magyarnak tartja magát.
bundi
@Csizmás Kond: cicusmicus...emlékszel mi hörgés volt az osztrák szemétégető miatt?
na most erre mi itt akarjuk majd tárolni egy idő után isten tudja hány év erősen sugárzó atomhulladékát és ha ez a szomszédoknak nem tetszik?... erre a válaszod:
"...marhaság úgy ahogy van."
gondolkodtál hogy az egész ország egy nagy gödörben van? és nem csak képletesen?
még a fingszagot sem viszi ki a szél, nem hogy az atomhulladék sugárzását...
de igazad van emiatt aggódni marhaság... majd vezéred küldi a jogászokat azok elintézik oszt csókolom...
mondjam mi vagy?
bundi
@lenhardtibolya: ibolyka-ibolyka...
teccik tudni még olvasni?
www.stop.hu/belfold/ijeszto-szamok-nagy-vereseget-szenvedtek-orbanek/1220329/
vagy:
www.portfolio.hu/gazdasag/a_husz_legszegenyebb_kozott_negy_magyar_regio.195954.html
ezeket hogy tolja a csúnya ballibsikre?
tisztában van, hogy miközben ezeket megszavazta a vezér a maga kedves "zsebnáciaji" a háttérben tapsikoltak hozzá? mint a békeidőkben a pártállamban?
az hogy a nagy narancs létrehoz egy fiókpártot hogy a szélsőségeseket is az irányítása alatt tartsa, az még nem jelenti azt, hogy magácskáék kikerülnének a vezér farvizéből... sőt ...
tudja kedveském mik vannak abban a farvízben, amiben tetszik lubickolni?
nyissa ki a szemét és nézzen szét... és lásson is ne csak nézzen, ha médiaszemélyiségnek aposztrofálja magát.
na mentem dolgozgatni... remélem eztán próbál kissé jobban tájékozódni...
coyote3
Nekem az a vicces a történetben, hogy még a saját fanjaiknak is hazudnak folyamatosan...
simmons
@lenhardtibolya: ...azoknak a"Magyaroknak" akik...

Vajon ön szerint mit jelenthet az a két kis jel amit a mondatából ítélve pejoratív jelzőként használt Magyarok szó előtt és után oda biggyesztett?
Sejtem.Ön szerint akkor vannak ,a" Magyarok ", a jó Magyarok,az igazi Magyarok,esetleg még a Magyarok közt a Magyar csapat stb?...és akik ön szerint ezekbe a csoportokba nem férnek bele vajon ön szerint azokkal mi lesz?Tessék gyorsan gondolkodni valamilyen megkülönböztetési lehetőségen mert ha valami csoda folytán mindenki belép egy ilyen boldogságos igazmagyar csapatba akkor ez az identitás megkérdőjelezés már nem lesz aktuális.
lenhardtibolya
@F_Viktor: Nem nézem az Echo tévét, mert nem tudom fogni, kivették abból a csomagból amire előfizettem. Hazaárulózni pedig nem szoktam. Most azonban egyelőre nem folytatom ezt a parttalan vitát az euimádó fanatikusokkal, mert meggyőzni egymást úgysem tudjuk, én pedig nem vagyok hajlandó lenyelni a sértéseket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.