A versenyképes gazdaság a vállalatok, vállalkozások versenyképességén alapul, amihez nélkülözhetetlen a korszerű szakképzés – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán, a SkillsHungary verseny nemzeti döntőjén a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

A miniszter a fiatal szakemberek versenyének megnyitóján hangsúlyozta: a szakképzési rendszer átalakítása során megszületett az új szakképzési törvény és megújult a gyakorlati képzés támogatási rendszere.

A kormány a duális képzési rendszer kiterjesztése mellett döntött, ennek érdekében 2010-ben megállapodást kötöttek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK). Ebben a tanévben már csaknem 50 ezer tanuló vesz részt a duális szakképzésben, és jelenleg mintegy 7000 vállalkozásnál kaphatnak gyakorlati képzést – emelte ki Varga Mihály.

Az MKIK szerdán és csütörtökön rendezi meg a SkillsHungary nemzeti döntőjét. Itt választják ki azokat a fiatal szakembereket, akik Magyarországot képviselhetik a szakmák idei európai bajnokságán, az EuroSkills versenyen, illetve a jövőre Brazíliában megrendezendő WordSkills világversenyen.

A 12 versenyszámban meghirdetett hazai válogatókra mintegy 300 versenyző jelentkezett.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Akkor megérte szétverni az oktatást ezzel a KLIK marhasággal igaz? Magatok ellen beszéltek...
nyanya001
Jó a meglátás !
Ezt már 4 éve ellehetett volna kezdeni ahelyett, hogy szétverték az oktatást !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.