Két évvel a Malév csődje után a közlekedésért is felelős miniszter úgy látja, "kiemelkedő nemzetgazdasági érdek, hogy Budapest központtal, kiterjedt hálózattal rendelkező erős, versenyképes nemzeti hálózati légitársaság működjön". A Malév 2012 februárjában elején szüntette be működését, miután az Európai Bizottság a magyar céget a korábbi állami támogatások visszafizetésre kötelezte. Bár korábban léteztek tervek a Malév menedzselt csődjére – a svájci nemzeti légitársaság Swissair/Swiss példájára hivatkozva –, magyar kormány mégis elengedte az állami céget. A csőd után a szakmában élt a remény egy új nemzeti légitársaság felállításban, ám a Malév repülési jogainak (Moszkva, Kijev, Tel Aviv) értékesítésével ezek is okafogyottá váltak – a Malév három legértékesebb repülési jogát a WizzAir nyerte el. A légicéget ma már világszerte magyar low-cost légitársaságként ismerik, a Wizz a kormány keleti nyitás programjával együtt mozdulva kvázi nemzeti légitársasággá lépett elő.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
@nemkati: Én mocskos bandának tartom a Fideszt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@nemkati: nem farkáig hanem faszáig .szóval ivartalanítani az összes fideszest..ez lehet miskárolás vagy herélés.
bretagne
@nemkati: Teljesen igazad van. Nem tudok vitatkozni!
kkalman
Úgy tűnik, valamelyik fitymaszos havernak kell még pár milliárd, amit egy régi, új állami cég magánkézre játszásával lehet megszerezni.
coyote3
És ez mennyibe fog kerülni nekünk megint?
nezelodo
"coyote3
És ez mennyibe fog kerülni nekünk megint?"

Pssssszt, nehogy felriadjon, mert ijedtében olyant tesz, hogy igen drága lesz nekünk ez is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.