A tapasztalatok azt mutatják, hogy működik a segély helyett munka elve – mondta Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón

Czomba Sándor közölte: tavaly több mint 300 ezren vettek részt közfoglalkoztatásban, és csak 752 embernek kellett megszüntetni a segélyét azért, mert nem vállalta el a felkínált munkát. A közfoglalkoztatás mindaddig folytatódik, amíg a versenyszféra nem képes az emberek túlnyomó többségének munkát adni – tette hozzá.

A kormány ugyanakkor azt akarja elérni, hogy a következő időszakban megfelelő képzettség és tapasztalat után minél több közfoglalkoztatott vállalhasson munkát a nyílt munkaerőpiacon.

A kabinet célja, hogy a foglalkoztatottak száma tartósan négymillió fölött, a munkanélküliek aránya pedig négy százalék alatt legyen – mondta a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

A VIII. kerületi Mátyás téren tartott tájékoztatón Kocsis Máté arra hívta fel a figyelmet, hogy Józsefvárosban hosszú évtizedek óta komoly problémát jelent a munkanélküliség, a közfoglalkoztatás így nagy segítség volt a kerületnek.

Tájékoztatása szerint 2013-ban 28 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma a VIII. kerületben, ami azt jelenti, hogy mintegy 1150-en találtak maguknak munkát, közülük 437-en a közfoglalkoztatásban.

"A segély kegy, a munkabér jogos juss" – fogalmazott Kocsis Máté, hangsúlyozva, hogy minden munkának van értelme, becsülete.

A polgármester hozzátette, szükségesnek tartja eloszlatni azt a tévhitet, amely szerint Józsefváros lenne Budapest "legmunkanélkülibb" kerülete.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Valódi kormányzás helyett működik az emberek beetetése !
Persze, már akit lehet !

Működik a szabad rablás, a mutyizás !
A kisemberek kisemmizése , zsellér sorba taszítása !
Értékteremtő munka az nincs , nem ért rá a maffiakormány
ezzel foglalkozni ,

mert elvolt foglalva a mutyizással !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
Az oligarcháknak biztos jó-ingyen munkaerő - éhbérért
Az önkormányzatoknak is jó mert több pénz marad amit eloszthatnak maguk között.
Az hogy nem megfelelőek a munkakörülmények, hogy ennyi pénzből nem lehet megélni- és annyit enni amennyi a fizikai munka végzéséhez kell ki a fenét érdekel?
A közmunkások olyan helyeken dolgoznak melyek régen rendes bejelentett munkák voltak - viszonylag rendes bérért.
bögöly
Nohát,kérem szépen,ez a" Munkához vezető út" a világ legnagyobb pénzlenyúlási lehetősége.
A munka nélkül maradtak, s most nem a "sohanemdolgozottakról" beszélek,beballagnak a Munkaügyi Központba,ahol agyongahajszolt sok esetben tőlük alacsonyabb végzettségű előadók unott pofával közlik:- menjen el egy tanfolyamra.
Ez a tanfolyam EU-s pénzből "finanszírozódik" ,ergo,el kell költeni,ha a kutya kovászba ugrik is!!
Irtózatos órabéreken tanítják az intézmények a nagy semmit.

Nagyon kevés OKJ-s végzettségű tud elhelyezkedni.
Aztán jön a "gyakorlati oktatás" 1 hónap,s közlik velük,hogy már eleinte sem volt ott hely.
Újabb 30-40 embert iskoláznak be,s ez így megy a végtelenségig.
Hogy hol,és kik nyúlják le az iszonyúan sok pénzt,nincs rálátásom,de ki van ez találva.

A munkanélküliség csökkenése szintén parasztvakítás,mert tízezrével estek ki emberek a munkanélküli ellátásból/ a jó édesanyját aki 90 napra csökkentette/ így már nem szerepelnek a statisztikában..

Hosszú..
excep
nem müködik itt semmi még aki dolgozik az is éhbérért és rabszolgasorban szóval elmehet a jó büdös francba orbán a tolvaj féreg pártjával együtt
bence
Ha működne,akkor ti is dolgoznátok ! Ám ha a munkátokból kellene megélnetek,akkor éhen döglenétek minden ! Mert ti a rabláson kívül máshoz nem értetek !
1magyar
Elküldik a főállásúakat és közmunkást tesznek a helyükre fillérekért.
Desischado
Gyurcsány idejében a segély összege 28500 ft volt! orbán vitte le! Ezt tapasztalatból mondom! És meglehet belőle élni?! Az is hazug, aki ezt állítja! Ami a közmunkát illeti, éhbérért dolgoztatják az embereket! Tavaly már a pótszabadságot sem lehetett kivenni! Még hogy segély helyett munka! Hazug, aljas, mocskos férgek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.