A Jobbik szerint a Fidesz ismét trükkök százait veti be, hogy sikerpropagandáját előadhassa, a büntetés-végrehajtási (bv) intézetekben fogva tartottaknak ugyanis csupán kisebb része jogerősen elítélt bűnöző, és nekik is csak töredékük dolgozik.

Így reagált Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő a nagyobbik kormánypárt pénteki sajtótájékoztatójára az MTI-hez eljuttatott közleményben. Előzőleg Zsigó Róbert arról beszélt, hogy egyre közelebb kerül a büntetés-végrehajtás (bv) ahhoz, hogy önfenntartóvá váljanak a börtönök. A Fidesz szóvivője a kormányoldal elmúlt négyéves bv-politikáját értékelve kijelentette: céljuk, hogy minden elítélt dolgozzon börtönévei alatt, ami jól halad, hiszen mára ez az arány már 73 százalék. Hozzáfűzte, hogy az elítéltek részt vesznek a közmunkaprogramban, és dolgoztak például a tavalyi dunai árvíz idején is.

Mirkóczki Ádám reagálásában rámutatott: egy rab fogva tartásához szükséges napi 8500 forintnak is csupán elenyésző hányadát termelik meg a fogva tartottak. Szerinte Zsigó Róbert arról sem beszélt: "ugyan milyen kemény, fizikai és legfőképp termelő munka folyik a szombathelyi és tiszalöki luxusbörtönökben".

Közlése szerint ha a Jobbik kellő választói felhatalmazást kap, akkor el fogja érni, hogy minden olyan személy valódi termelőmunkát végezzen, akit büntetés-végrehajtási intézetben tartanak fogva. Az elítélteknek pedig nem csupán fogva tartásuk költségét, hanem az áldozataiknak járó kártérítés összegét is elő kell teremteniük kemény fizikai munkájukkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.