A Fidesz vezette kormány gazdasági és morális szempontból is a gödör alján lévő országot vett át 2010-ben, s az első három évet végigküzdötte, de mára beérett e munka gyümölcse, "nagy dolgokat vittünk véghez" – mondta az Országgyűlés elnöke a Pest megyei Halászteleken péntek este egy lakossági fórumon.

Kövér László a helyi református oktatási központban összegyűlt több mint száz érdeklődő előtt tartott beszédében megköszönte a magyar embereknek nemcsak az elmúlt négy évben, hanem az azt megelőző esztendőkben – a Fidesz-KDNP "építkező időszakában" – nyújtott támogatást.

Úgy fogalmazott: e támogatásnak is köszönhető, hogy az Orbán-kormánynak az EU támadásai ellenére is volt ereje "az elődöktől örökölt 500 milliárdos hiány", illetve a gazdasági káosz leküzdésére.

Az elmúlt négy évben történteket akkor lehet igazán megérteni, értékelni, ha nem felejti el senki, hogy a 2010 előtt hatalmon lévő baloldali kormányok milyen bűnöket követtek el, mennyi pénzt vontak el az emberektől, s hogyan "hazudták el" a gazdaság valós állapotát.

A házelnök álláspontja szerint ez utóbbi magatartás, illetve a 4,6 százalékos költségvetési hiány miatt, az unió által kilátásba helyezett büntetéssel (a pénzügyi támogatások megvonásával) is számot vetve döntötte el az Orbán-kabinet, hogy a kétharmados felhatalmazást maga mögött tudva "nem sarcolja tovább az embereket, a vállalkozókat". Ehelyett "a bankoknál, a multiknál kellett kutakodni (…) akik külföldről is elszívták Magyarország életerejét" – mondta Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke szerint a gazdaság talpra állításáért folytatott küzdelmet nehezítette, hogy az unió "szándékosan leminősített bennünket, el akartak lehetetleníteni (…), el akarták venni a választók kedvét attól, hogy még egyszer ránk adják a voksaikat".

Nem babra ment a játék, s nem arra megy április 6-án sem – jelentette ki. Hozzátette: ha valaki azt mondta volna neki 1990-ben, hogy jó pár év múlva a brit parlamentben a magyar rezsicsökkentésről fognak vitázni, biztosan nem hitte volna el.

"Ma már azok is elhiszik, hogy nekünk volt igazunk, akik ott ártottak, ahol csak tudtak" – hangoztatta a házelnök, és néhány adattal is alátámasztotta a kormány eredményeit. Szólt például arról, hogy jelenleg 280 ezerrel többen dolgoznak, mint négy éve (felerészben a versenyszférában), a családtámogatásoknak köszönhetően pedig hatezerrel több a bölcsődei férőhely. Az Országgyűlés elnöke a Fidesz-KDNP-s politika egyik sarokköveként említette a megújult családtámogatási rendszert. Úgy fogalmazott: "ha van gyerek, van jövő, ha nincs gyerek, nincs jövő".

Kövér László kitért az ellenzék által éles kritikával illetett közfoglalkoztatásra is, hangsúlyozva: a nyolc osztályt el nem végzőknek e nélkül esélyük sem lenne elhelyezkedni.

"A kormányzati politika akkor jó, ha az emberek egyről kettőre tudnak jutni" – folytatta a házelnök. A választási kampányt egyfajta hadműveletnek nevezte, s hadműveletben a parancsnoki hídon Orbán Viktor áll, ő maga "beosztott" csupán – tette hozzá.

A halászteleki lakossági fórumon bemutatkozott a térség (a 8-as számú választókerület) Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje, Bóna Zoltán, aki a "kormányváltó erők" színeiben ringbe szálló Kuncze Gábort szeretné legyőzni.

A 33 éves, református teológiát végzett Bóna Zoltán kilencedik éve Dunavarsány polgármestere, és 2010 óta a Pest megyei közgyűlés tagja.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Kövér modorával , a lapaj paraszt kinézetével, a világ legszalonképtelenebb parlamenti elnöke. egy sárgarézkampóval a kézében subában,egy birkanyájat legeltetve a Hortobágy legszebb idegen forgalmi látványossága lenne. A stílusa megjelenése erre teszi alkalmassá, de csak erre. Jelleme az arcáról leolvasható.Orbán azzá vált, ami, Kövér viszont eleve ilyennek született, komcsi család komcsi gyereke. Az az ország szegénységi bizonyítványa, hogy egy ilyen alak házelnök lehet, de egyáltalán beteheti a lábát az ország házába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
evacica és furfang! Soha többet egyiket sem kormánytöbbségbe! Ellenzékként lehet, mert vannak akik haszonélvezői a tevékenységeiknek, tehát vannak szavazóik. De nem a többség és nem Magyarország. Mi a kormányzásuk kárvallottjai vagyunk.
Morálisan leépítették az országot, "példamutatók" a képviselőik! Lásd a látható és láthatatlan jövedelmeiket! Szinte versenyeznek, hogy melyik tud többet ellopni.
Ne ismétlődjön meg a fidesz-szoci-fidesz váltás, mert egyre pofátlanabbak lettek, csak egymás tolvajlásait simítgatják 4-4 éven keresztül!
Gyuri Géderről
Ez való igaz! Nagy dolgokattetetek. Kifosztottátok az országot, a magatok, haveri köreitek és a külföldi csatlósaitok számára, örömére. Remélem, a választás után, rátok rohad a müanyag lakat a sitten.
szjupermen
@furfang: Éppoly bomlott az agyad, mint Orbánnak meg Matolcsinak, ha amit írtál komolyan is gondolod.
szjupermen
@furfang: Az összes Fideszes vezető folyamatosan hazudik, mikor sikerről beszél. Élen járunk minden téren, de hátulról. És te még a szocikat mondod hazudozóknak? Persze aki elhiszi azt a hazugságot, hogy Orbán soha sem hazudott, arra igaz, amit előbb már megírtam. Bomlott az agya, mint Orbánnak és Matolcsinak.
szjupermen
Tényleg nagy dolgok történtek. A közép osztály elszegényedett, a haverok meg rohadtul meggazdagodtak.
evacica
@furfang: Bolond lyukból bolond szél fúj! Hogy kit kábítanak arról lehetne beszélni, de téged biztos! Higgy tovább, és boldog leszel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.