A Fidesz vezette kormány gazdasági és morális szempontból is a gödör alján lévő országot vett át 2010-ben, s az első három évet végigküzdötte, de mára beérett e munka gyümölcse, "nagy dolgokat vittünk véghez" – mondta az Országgyűlés elnöke a Pest megyei Halászteleken péntek este egy lakossági fórumon.

Kövér László a helyi református oktatási központban összegyűlt több mint száz érdeklődő előtt tartott beszédében megköszönte a magyar embereknek nemcsak az elmúlt négy évben, hanem az azt megelőző esztendőkben – a Fidesz-KDNP "építkező időszakában" – nyújtott támogatást.

Úgy fogalmazott: e támogatásnak is köszönhető, hogy az Orbán-kormánynak az EU támadásai ellenére is volt ereje "az elődöktől örökölt 500 milliárdos hiány", illetve a gazdasági káosz leküzdésére.

Az elmúlt négy évben történteket akkor lehet igazán megérteni, értékelni, ha nem felejti el senki, hogy a 2010 előtt hatalmon lévő baloldali kormányok milyen bűnöket követtek el, mennyi pénzt vontak el az emberektől, s hogyan "hazudták el" a gazdaság valós állapotát.

A házelnök álláspontja szerint ez utóbbi magatartás, illetve a 4,6 százalékos költségvetési hiány miatt, az unió által kilátásba helyezett büntetéssel (a pénzügyi támogatások megvonásával) is számot vetve döntötte el az Orbán-kabinet, hogy a kétharmados felhatalmazást maga mögött tudva "nem sarcolja tovább az embereket, a vállalkozókat". Ehelyett "a bankoknál, a multiknál kellett kutakodni (…) akik külföldről is elszívták Magyarország életerejét" – mondta Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke szerint a gazdaság talpra állításáért folytatott küzdelmet nehezítette, hogy az unió "szándékosan leminősített bennünket, el akartak lehetetleníteni (…), el akarták venni a választók kedvét attól, hogy még egyszer ránk adják a voksaikat".

Nem babra ment a játék, s nem arra megy április 6-án sem – jelentette ki. Hozzátette: ha valaki azt mondta volna neki 1990-ben, hogy jó pár év múlva a brit parlamentben a magyar rezsicsökkentésről fognak vitázni, biztosan nem hitte volna el.

"Ma már azok is elhiszik, hogy nekünk volt igazunk, akik ott ártottak, ahol csak tudtak" – hangoztatta a házelnök, és néhány adattal is alátámasztotta a kormány eredményeit. Szólt például arról, hogy jelenleg 280 ezerrel többen dolgoznak, mint négy éve (felerészben a versenyszférában), a családtámogatásoknak köszönhetően pedig hatezerrel több a bölcsődei férőhely. Az Országgyűlés elnöke a Fidesz-KDNP-s politika egyik sarokköveként említette a megújult családtámogatási rendszert. Úgy fogalmazott: "ha van gyerek, van jövő, ha nincs gyerek, nincs jövő".

Kövér László kitért az ellenzék által éles kritikával illetett közfoglalkoztatásra is, hangsúlyozva: a nyolc osztályt el nem végzőknek e nélkül esélyük sem lenne elhelyezkedni.

"A kormányzati politika akkor jó, ha az emberek egyről kettőre tudnak jutni" – folytatta a házelnök. A választási kampányt egyfajta hadműveletnek nevezte, s hadműveletben a parancsnoki hídon Orbán Viktor áll, ő maga "beosztott" csupán – tette hozzá.

A halászteleki lakossági fórumon bemutatkozott a térség (a 8-as számú választókerület) Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje, Bóna Zoltán, aki a "kormányváltó erők" színeiben ringbe szálló Kuncze Gábort szeretné legyőzni.

A 33 éves, református teológiát végzett Bóna Zoltán kilencedik éve Dunavarsány polgármestere, és 2010 óta a Pest megyei közgyűlés tagja.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Kövér modorával , a lapaj paraszt kinézetével, a világ legszalonképtelenebb parlamenti elnöke. egy sárgarézkampóval a kézében subában,egy birkanyájat legeltetve a Hortobágy legszebb idegen forgalmi látványossága lenne. A stílusa megjelenése erre teszi alkalmassá, de csak erre. Jelleme az arcáról leolvasható.Orbán azzá vált, ami, Kövér viszont eleve ilyennek született, komcsi család komcsi gyereke. Az az ország szegénységi bizonyítványa, hogy egy ilyen alak házelnök lehet, de egyáltalán beteheti a lábát az ország házába.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ez tuti !
A mutyit, a lopást, a lenyúlásokat igen nagyüzemi módon
vittétek véghez !
Meine Ehre heisst Treue
Amennyiben az ipari mértékben véghezvitt lopást, rablást, hazugságot érted ez alatt, akkor igazad van.
DR Eric CARTMEN
Kövér modorával , a lapaj paraszt kinézetével, a világ legszalonképtelenebb parlamenti elnöke. egy sárgarézkampóval a kézében subában,egy birkanyájat legeltetve a Hortobágy legszebb idegen forgalmi látványossága lenne. A stílusa megjelenése erre teszi alkalmassá, de csak erre. Jelleme az arcáról leolvasható.Orbán azzá vált, ami, Kövér viszont eleve ilyennek született, komcsi család komcsi gyereke. Az az ország szegénységi bizonyítványa, hogy egy ilyen alak házelnök lehet, de egyáltalán beteheti a lábát az ország házába.
Cicamama55
Nem az erejéből, hanem a magánnyugdíjak lenyúlásából...Lopott pénzből! Ezt is hozzá kellett volna tennie! Hazug ember, én biztosan nem hiszek neki!
összefogás
DUNDI LACKÓ még terelő juhásznak sem lenne jó, mert a birkák elfutnának szégyenükben.
SZAVAZZ A KORMÁNY VÁLTÓKRA!!!
moiszikf
@DR Eric CARTMEN: Van némi igazságod, "Zsíragy"!
adrenalink
Nagy dolgokat? Ja! Bocsánat:da! Sz@rtatok az országra...
dömdödöm
"nagy dolgokat vittünk véghez" – mondta az Országgyűlés elnöke Kövér a Pest megyei Halászteleken péntek este egy lakossági fórumon.
Egy sosem látott élhetetlen szemét helyé változtattátok az országot a labor tecnikával ,egy műkédésképtelen barátságtalan rohadó szemetet sikerült ide összehozni a 4 év alatt amitől még titokban azok is hánynak akik a békemenet mögött vonulnak fel .
Nekem ez a véleményem ,mindenki vélekedhet másképp :-( :-( :-(
kkalman
Az elmúlt négy évben történteket akkor lehet igazán megérteni, értékelni, ha nem felejti el senki, hogy a 2010 után hatalmon lévő jobboldali kormány milyen bűnöket követett el, mennyi pénzt vont el közvetlen és közvetett módon az emberektől, s hogyan hazudta el a gazdaság valós állapotát.
Cicamama55
@kkalman: Mindent megtesznek érte, hogy elfelejtsük, de aki átélte és szenvedője volt ennek a "siker történetnek", az biztosan nem felejti el, s a szavazáskor emlékezni fog arra a sok jóra, amibe beleroppant! Feltéve, ha a nyakán fejet hord, nem üres narancssárga lufit...
nezelodo
Igazad van! Forognak is a felmenőitek a sírjukban, (Lenin nagy ámulatára), csak ventilátort kell szerelni rájuk, hogy kiszellőzzön a bűzötök az országból.
furfang
Való igaz. A " módszerváltás" után két pozitív előjelű kormány volt, mindkettőt Orbán-kormánynak hívták. Amíg a többiek csak eladtak, kifosztottak, raboltak, ezek építettek, morálisan és anyagilag is próbálták az országot jó pályára állítani. A nemzeti érzület csak ez idők alatt kapott teret, a többség csak ez idők alatt nem volt elnyomva a kisebbségekkel szemben.
evacica
@furfang: Azt hiszem nálad az agymosás sikeres lett! Ilyen szemét kormánya Rákosi óta nem volt az országnak! Az emberek megfélemlítve, kiszolgáltatva és megalázva, 4 milliós szegénység, a nagy orbáni háború eredménye a befektetők menekülnek a munkahelyek folyamatosan szűntek meg, a fiatalok külföldre menekülnek, mert idehaza nincs munka, mindenkivel összeveszünk, na ez az orbáni kormányzásnak nagy sikere,Ja és az állam adósság emelkedése a lenyúlt magánnyugdíj ellenére 313,-Ft Euro,
szablyafűrész
Ezeket a nagy dolgokat igazolhatja a Cöf, a Bénamenet, Mészárosék Lőrince, továbbá 5,000 vadi új, nulla Km-es trafikmilliomos, nagybirtokos...stb ! Bizony...
furfang
@evacica: Nálad meg a szoclibek kitalált és reggeltől estig kántált hazudozásai találtak jó táptalajra. Minden megszólaló szoci ezt darálja Szanyitól, Mesterházyn, Szigetvárin át a sarki fűszeresig, beleértve téged is. Ezzel szemben aki már tapasztalt a módszerváltás óta, az pontosan tudja miről beszélek. Az más kérdés, hogy egymást kábítjátok a hatalom reményében bízva, de normális embert ez a hazudozás nem ingat meg abban, hogy soha többé szoclib kormányt MO fölé!
bretagne
Nagyon nagy dolgokat vittek véghez. Csak az egész ország belerokkant már. Inkább ne reménykedjen a jó teljesítményükben.
szablyafűrész
@furfang: " Amíg a többiek csak eladtak, kifosztottak, raboltak, ezek építettek, morálisan és anyagilag is próbálták az országot jó pályára állítani."

Hát persze, csak a hülyéknek tudják ezt beadni...hurkatöltővel !

- Trafik-föld-atom-tankönyv-pénztárgép-NAV-igazságszolgáltatási mutyik, egy sérthetetlen Orbán sérthetetlen famíliája, mészáros lőrincek, Közgép, mit a Fidesz pénztára, jól menő vállalkozások és lottó ötös nélküli milliárdos Orbán pereputty...csak azt lehet hülyének nézni, aki alkalmas rá !
folo
Ja, nagy dolgokat, jó büdöset...
Az én gyönyörűséges nyugalmam az smafu ?
A keresztek meg miért nem lángolnak, hm ?
A kasszához ki fér még hozzá rajtatok kívül, piciny kis Zrinyi utánzatom, bár attól már megszabadultál már, tudom, mások is, de akkor sem szeretlek sem téged, sem őket, de Ők legalább nem akarnak megtéríteni, ez már '62.- ben sem sikerült, ja, és ámen...
kigymacor
A többi ÖSSZES fentebb leírtakkal maximálisan egyetértek !!!
Valami jót tényleg csináltál: LEVÁGATTAD AZT A MOCSKOS, UNDORÍÓ HAJAD és azt a bajusznak már nem nevezhető SZŐR CSOMÓT, amiből e b é d után még kiszívogathattad a MARADÉKOT!!!
Különben ugyan olyan SZAR vagy mint a gazdád!Most ki is? A "király" vagy a "földesúr", aki már tovább lépett: ZSAROL is, mégpedig a GAZDÁJÁT!!! /ORBÁN-LÁZÁR/ Ha kapunk még pénzt, Hódmezővásárhely a fideszre szavaz!!! Ha NEM...?!
pesti
Ezzel nem dicsekednék.Az ügyészségen terhelö vallomásnak tekinthetö!
vitamin51
Nagy dolgokat bizony, reméljük hamarosan felelnek is érte!
kata53
Jah!!!Alaposan tönkre tettétek Magyarországot és a magyar embereket! Soha többé nem akarok látni fideszest még a Parlament környékén sem!!!
Dr. Felipe
Lőrés szemű csapajev elvtárs! Ezekben a "nagy dolgokban" az a legjobb dolog hogy a fideSS rablóhorda rémuralmából már 4 év eltelt. Azt nem tudjuk hogy mennyi van még hátra de az biztos hogy már 4 évvel kevesebb. Hát ez a legjobb amit mondani tudok erről a 4 évről.
F_Viktor
@furfang: Nézzük, gyógyítható vagy-e?
Lehet cáfolnod az elmútnégyév termését:
www.168ora.hu/itthon/100-megszoritas-orbanektol-122174.html
excep
Igen nagy dolgokat!! Szartatok a fejunkre!!
bence
Ugyan mit "te" ?! Áruld már el nekem ! Azt nevezed nagy dolognak,hogy jól meggazdagodtatok rajtunk ?! Én ezt szégyennek nevezem ! A nagy dolgot amit tettetekl,mindenki az arra kijelölt helyen végzi el ! Tetszik tudni ???
nemjoezigy
evacica és furfang! Soha többet egyiket sem kormánytöbbségbe! Ellenzékként lehet, mert vannak akik haszonélvezői a tevékenységeiknek, tehát vannak szavazóik. De nem a többség és nem Magyarország. Mi a kormányzásuk kárvallottjai vagyunk.
Morálisan leépítették az országot, "példamutatók" a képviselőik! Lásd a látható és láthatatlan jövedelmeiket! Szinte versenyeznek, hogy melyik tud többet ellopni.
Ne ismétlődjön meg a fidesz-szoci-fidesz váltás, mert egyre pofátlanabbak lettek, csak egymás tolvajlásait simítgatják 4-4 éven keresztül!
Gyuri Géderről
Ez való igaz! Nagy dolgokattetetek. Kifosztottátok az országot, a magatok, haveri köreitek és a külföldi csatlósaitok számára, örömére. Remélem, a választás után, rátok rohad a müanyag lakat a sitten.
szjupermen
@furfang: Éppoly bomlott az agyad, mint Orbánnak meg Matolcsinak, ha amit írtál komolyan is gondolod.
szjupermen
@furfang: Az összes Fideszes vezető folyamatosan hazudik, mikor sikerről beszél. Élen járunk minden téren, de hátulról. És te még a szocikat mondod hazudozóknak? Persze aki elhiszi azt a hazugságot, hogy Orbán soha sem hazudott, arra igaz, amit előbb már megírtam. Bomlott az agya, mint Orbánnak és Matolcsinak.
szjupermen
Tényleg nagy dolgok történtek. A közép osztály elszegényedett, a haverok meg rohadtul meggazdagodtak.
evacica
@furfang: Bolond lyukból bolond szél fúj! Hogy kit kábítanak arról lehetne beszélni, de téged biztos! Higgy tovább, és boldog leszel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.