A Fidesz-KDNP a választani tudó biztos szavazók 47 százalékát tudhatja maga mögött, a kormányváltókra 23 százalék szavazna, a Jobbiknak 21 százaléka van, míg az LMP-re csupán 3 százalék adná a voksát – derül ki a Medián felméréséből.

A választási kampány hajrájában nem a Fidesz újabb győzelme, hanem annak mértéke a kérdés. A Medián március 21. és 25. között 1200 fő személyes megkérdezésével, már az előrejelzés igényével készült felmérése szerint ugyanis a kormánypárt a teljes népesség 36 százalékának, ezen belül a választani tudó „biztos" szavazók 47 százalékának támogatását tudhatja maga mögött – olvasható a hvg.hu cikkében.

A lap megjegyzi, hogy az új választási rendszer a kormányváltásra törekvő pártokat egyértelműen nehéz helyzetbe hozta, már csak azért is, mert a kampányban hirtelen felbukkant – és meglepetésre országos listát állító – pártok nem elhanyagolható mértékben vehetnek el tőlük szavazatokat. A Medián választást szimuláló felmérése során ezúttal ugyanis a megkérdezettek valóságos (18 pártot felsoroló) szavazólapon ikszeltek, és az összes válaszadó 5 százaléka, ezen belül a választani tudók 7 százaléka jelölte be ezeket a nemrégiben megjelent pártokat.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Amennyiben a Fidesz nyeri a választást kétharmaddal az ország kilátásai a nullával lesz egyenlő.
A Fidesz választási nyereségét befogják árazni 330-340 Ft euró szintre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pisti271
@F_Viktor: Ugyanaz.
Nálam egy INGYENWEB/NET.HU banner jön be, de már ismerem a tartalmat.
F_Viktor
@Pisti271: Tárhelyszolgáltató tilthatja a képeket, talán html-ben menni fog:
wapbooks.tuti.hu/kepek/szavazas.html
karma1
@F_Viktor: 18.07-re: Koszi, Dragam, igy legalabb erezhetem, hogy megsem en vagyok a hulye,...:-)) (Bar itt sokan megprobalnak annak feltuntetni,hihi,...:-)))
Pisti271
@karma1: Köszi!
Az ilyen spontán megnyilatkozásokon legalább olyan jót tudok nevetni,
mint egy öltözőn. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.