Kövér László szerint mindent, amit tudtak, megtettek az elmúlt négy esztendőben. Erről az Országgyűlés elnöke a kormányzati ciklust értékelve beszélt az Echo Televízió Heti mérleg című műsorában szombat este.

"Apróbb-cseprőbb hibák vannak" – mondta. Mint hozzátette, ezeket részben a helyzet kényszerítette ki belőlük, illetve az az oka, hogy nem volt idejük kellően megfontolni néhány döntést, hiszen különösen az első másfél évben tűzoltó jellegű munka folyt. Hangsúlyozta:  az volt a tét, hogy Magyarország talpon maradjon.

Azt nem vitatta, hogy követtek el kommunikációs hibákat főleg a külföld felé, de ha valaki nagyon meg akarta érteni, hogy mit miért csinált ez a kormány, akkor az szerinte megértette.

Az elmúlt négy esztendőt értékelve úgy fogalmazott: "ennyire futotta az időnkből, az erőnkből és a tehetségünkből." A maga részéről ugyanakkor, mint aláhúzta, tiszta lelkiismerettel mondja, hogy mindent amit tudtak, megtettek.

Kövér László kiemelte: amíg a választások eredményét nem hirdetik ki, addig a mérkőzés zajlik. Most az az újdonság, hogy nincs kampánycsend, és a választás napján is lehet befolyásolni a szavazókat, hogy menjenek el voksolni. Reméli az övéi is megteszik ezt, és elvisznek még egy embert, hogy ne csak sokan legyenek, hanem elegen is.

A vasárnapi országgyűlési választás tétjét firtató kérdésre kifejtette: ő végre szeretne egy olyan országban élni hosszú távon, ahol szabadon lehet lélegezni, és a magyar emberek dönthetik el, mi a jó nekik.

Arról, hogy mennyivel lesz nagyobb a felelősségük, ha kormányon maradnak, azt mondta: belülről is érződik ez, és másfajta politikai helyzet lesz, bár a megelőző nyolc év örökségéből sok mindent nem sikerült még rendbe tenni.

Az alapvető problémákból sok minden megmaradt még, a demográfiai helyzet mellett a kis és középvállalkozások pénzhiánya történelmi probléma és a 90-es évek előttre húzódik vissza.

"A régi bűnök árnyéka nagyon hosszú", ugyanakkor a politikai kultúrában okozott károkat tartja nehezen helyre hozhatónak. Szerinte az LMP és a Jobbik is nem épített, hanem rombolt, ugyanakkor nekik is építeni kellett volna inkább.

Kiemelte: 2010-ben nem gondolta volna, hogy ekkora jelentősége lesz a kétharmadnak. Ha ez nem így lett volna, egészen más lett volna ez a négy év – mondta, hozzátéve: elsősorban nem a gazdasági törvényhozás tekintetében.

Az ország egyfajta erkölcsi válságban is volt, és alapvetően ez okozta a nehézségeket – mutatott rá. Az, hogy meg tudjon újulni az ország erkölcsi,morális,mentalitásbeli, szellemi kérdés is, és önmagában az anyagi világgal való praktikus bíbelődés nem oldja meg a gondjainkat – hangsúlyozta, hozzátéve: szemléletváltás kell, és a kétharmad adta magabiztossággal tulajdonképpen nem volt törvényhozási akadály előttük.

Szerinte az élet őket igazolta, és ma már nehezebb fogást találni Magyarországon. Sokan tanultak a mi pozitív példánkból, és nagyon sokan látják, igazunk van, és ha nem is deklaráltan, de átveszik a megoldásainkat a gazdaságpolitika területén – fejtette ki.

Kövér László szólt arról is, hogy akik velük szemben ma szabadsághiányról beszélnek, az előző nyolc évben keresztül-kasul gázoltak rajtuk, szembe állították a nemzetet, a magyart a magyarral. Emlékeztetett: az 56-os forradalom 50. évfordulóját hogyan "gyalázták meg" rendőrrohammal. Kiszolgáltatták Magyarországot a külföldi befektetőknek, akik csak monopolpiacot vettek és extraprofitot szivattyúztak ki, kiszolgáltatták az országot az IMF-nek és az uniónak egyaránt – sorolta.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pityuka
Loptatok, csaltatok, hazudtatok. Jó mulatság, férfi munka volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Akkor nem kell újabb név év. Viszlát :)
Meine Ehre heisst Treue
@nemzeti_nyugdíjas: Ha elmennék, akkor a Jobbik!

Az biztos, hogy amit tudtak megtettek: az állami szintre emelt bűnözés iskolapéldája a maffiaszerű fidesz!
gabordiak
Ami azt illeti nem sokat tudtatok tenni ,csak rosszat ennek az országnak.Ha tudnátok egy kicsit is gondolkodni,nem is indulnátok a választáson,annyira szerencsétlen bandátok van..
Everest
Kövér úr! Itt lett volna lehetőségetek, h jó irányba induljatok, de elkúrtátok! Mi a jó fenének képzelitek magatokat? Bűnszövetkezetté váltatok! Bűnhödnötök kell!
evacica
Hát magatoknak megtettetek mindent, na meg a haveroknak is, szent igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.