A magyar választóknak valódi választási lehetőségük volt a vasárnapi országgyűlési választáson, de a kormányzó párt több szempontból is előnyt élvezett – mondta az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelője hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

Adao Silva, az EBESZ megfigyelői küldöttség különleges koordinátora, portugál parlamenti képviselő kijelentette: a választás folyamata áttekinthető volt, széleskörű választási lehetőséget biztosított és hatékony volt a lebonyolítás is. Mindazonáltal a kormányzópártnak volt előnyös az elfogult média, a korlátozó jellegű kampányszabályozás, valamint az, hogy a kampányban gyakran elmosódott a vezető párt és az állam közötti határ – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a választás jogi hátterét az elmúlt időben jelentősen átalakították, hol jobb, hol rosszabb irányba változtatták meg, és ez a fékek és ellensúlyok rendszerét is érintette.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
Korai Orbán képén a kajla mosoly,sok feladatod lesz a szolgálatunkban.Magasra jutottál,ha nem teljesitesz nagyobbat lehet zuhanni. Kell az a 4 év valóban,bizonyitani!
Szobrot kapsz,vagy a talapzat is eltűnik veled és a hordáddal együtt...
Súlyos vereség , az igaz, Orbánék valóban jól csinálták. Szavazók egy részét érdekelté tették, egyesek pedig féltek( állásukat, családjuk megélhetését). Vannak persze nem kevesen FideSS hívők, akik bármilyen körülmények között is biztos támogatói Orbánnak.De szerintem nagyobb azok aránya, akik nem számolgattak, az érzelmek által vezérelve, a demagóg politikát befogadva, a nemzet , haza oltárán valakinek érezheti magát, sőt minél kevésbé fogadják el egy munkahelyen, vagy családban, annál inkább a "győztesek " oldalán kíván lenni, ezáltal, úgy érezheti, szavazatával Ö is a hatalom birtokosa. Gratula a FideSSnek, van mit tanulnia a baloldalnak!. Azért nem ünneprontásnak szánom, de akármilyen nagy is a győzelem aránya, (még ha meg is lesz a 2/3 ) nem szabad feledni a a szavazók többsége (százalékos arányban) a kormányváltásra tette a voksát és nem a jelenlegi győztesekre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
@troppauerhumer: Egy olyan országban,ahol a szavazók többségében nem veri ki a biztosítékot az a puszta tény ,hogy a miniszterelnök a saját szülőfalujában a házától 10 méterre stadiont építtet közpénzből,kár is demokráciáról szónokolni.
A többség ezzel elégedett,akkor falatozzanak szorgalmasan az általuk felkinált " demokráciából".
alterego56
Elfogult média? Silva úr ön szerint milyen legyen a media amelynek 95%-át a kormánypárt birtokolja? A közmédiáról meg már szót sem ejt. Pedig érdemes lenne azt is megemlíteni, köztelevízió , közrádió pártszolgálatba állítva. Közterületek évekre előre lefoglalva, reklámfelületek úgy szintén, pártrendezvények szervezésének , lebonyolításának akadályozása /erre a legjobb példa a Madách tér építési területté nyilvánítása/. Az ellenzéki jelöltek plakátjainak szervezett eltávolítását már meg sem kell említeni. Trükkök sokasága. Személyes élményem , ma kaptam meg a szavazóköri névjegyzék való felvételemet. Így ha elég ostoba vagyok, egy nappal a választások után megtudhatom hova kellett volna mennem szavazni.
Úgy látszik ez mind belefér a demokráciába és a szabad választásba.
Yoda69
A magyar nep tobbsegenek nem kell demokracia. Nem is volt somem demokracia eltekintve 1989-2010 kozotti idoszakrol.
A magyar nep mindig elnyomasban, valakik uralma elt, es ez valt a vereve. Azt szeretik, ha megmondjak nekik mit kell tenni, hol kell elni, es mennyibol.
Akik ezt nem szeretik azok mar vagy kulfoldon elnek, vagy ezutan fognak elmenni, es mint lattuk azt aprilis 6.-an szarnak ra mi tortenik az anyaorszagban.
Tortenelmi sorsunk hogy orok vesztesek legyunk, es ezen nagyon-nagyon nehez valtoztatni. A fidesszel most hosszu idore bucsut mondhatunk annak hogy itt a kozeljovoben demokracia, piacgazdasag es tarsadalmi fejlodes legyen.
Magyarorszag egyfajta kozepkori szintre fog visszasullyedni.
kiskutyauto
Ehhez még hozzájön kormányzati, hatalommal visszaélő, manipulálás és csalás sorozat miatt volt ez az előny, ami bőven elég mind e korrupt csaló választások eredményeinek semmissé tételére és az egész fideszmaffia összes létező vezetőjének, mind aki kitalálta ezt a nemzetellenes hazaáruló bűncselekményt, mind aki végrehajtotta, asszisztált hozzá, tudott róla bűnsegédként, kivétel nélkül tényleges életfogytig tartó börtönbüntetés, teljes vagyonelkobzás a holdudvartól is.. jobb helyeken kötél járna érte...
Desischado
Jelzésértékűnek vehető, hogy minden kritikát azzal intézett el, hogy fölényesen nyertek. Az égiek legyenek velünk, mert szükségünk lesz rá! Ami meg az Ebeszt és ezzel együtt az Uniót illeti, meg van róluk a véleményem! Ezért kár volt idejönni! Nem látták, mennyi csalás van, és semmit sem tesznek, hogy segítsenek rajtunk! Ennyit róluk! A többit illetően, az elsős sortól, az utolsóig osztom Kiskutyauto véleményét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.