Az LMP-hez kötődik az a civil szervezet, aki szétosztja a magyar civil pályázatokra szánt, a Norvég Alaptól érkezett pénzeket. Lázár János szerint ez elfogadhatatlan, beavatkozás a belpolitikába, ezért levelet írt a norvég kormány fejlesztésekért felelős tagjának – írja a Magyar Nemzet.

Levelet írt Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár a norvég kormány fejlesztésekért
felelős tagjának – írja a Magyar Nemzet. A levél hátterében a lap szerint az áll, hogy a Norvég
Civil Támogatási Alap magyar civil társadalom fejlesztésére szánt pénzeit egy magyar párthoz, az LMP-hez szorosan kötődő szervezet vezetésével osztják szét Magyarországon.

A problémát a Magyar Nemzet szerint az jelenti, hogy ez a szervezet több szállal kötődik az LMP-hez, az Ökotárs egyik alapító tagja, Foltányi Zsuzsa 2010-ben még a párt képviselőjelöltje is volt, a szervezet igazgatóját, Móra Veronikát két éve ugyancsak az LMP jelölte a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsába, de maga a párt társelnöke, Schiffer András is kapcsolatban állt az alapítvánnyal: tagja volt az Ökotárs Valódi Civil Partnerség-díját odaítélő kuratóriumnak. Kaufer Virág egykori LMP-s parlamenti képviselő pedig mint pályázati értékelő vesz részt a konzorcium munkájában.

Lázár János levelében a lap szerint azt írja: elfogadhatatlan, hogy a hazai civil társadalom fejlesztésére szánt forrásokat egy olyan civil szervezet kezelje, amely több szállal is kötődik egy politikai párthoz, ez a lépés bellitikai beavatkozásnak is tekinthető.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Vagyis Janibácsi, az a baj, hogy nem a Te zsebeden keresztül folyik be a pénz ???
Egyszer fent, egyszer lent...
Mint tudjuk, mindenki annyit is ér...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
Amikor a magyar kormány pénzeket ad az erdélyi és újvidéki magyaroknak a román és a jugoszláv kormányt megkerülve az nem baj ?
m.macskosz
@Sziszifusz: Ráadásul az erdélyi és a délvidéki magyaroknak juttatott apanázs az összes magyarországi magyar állampolgár adójából történik, a megkérdezésünk nélkül,
a norvégok magánemberek adakozásából jótékonykodnak!!!
Tekla
Zsidók adománya , ezért a ők diszponálnak , és ők is kapják , ez már csak így lehet?
nehogymá
@Tekla: értem én,el is fogadom,hogy antiszemita vagy,de nem lehetne ,hogy a mazsihisznél zsidózz?mért kell lejáratnod magad? a 444 en elolvashatnád,ha érdekelne mire is van ez az alapitvány. mivel az lmp inkább zöld vagy öko párt,nem akkora meglepi ,hogy odakeverednek holmi gyanús alakok tölük.ááááááááá most komolyan. miattad nácizzák a jobbikot,ezen gondolkodtál már?pedig olyan kis édibédik. neked szóltak már,hogy ök nem olyanok?hogy keress másik pártot?
dr. prédikátor
Lézerannyitisér jani! Egyenest az ENSZ emberjogi szervezetnél. a Nató nál, sőt a barack obanyánál is jelentsd fel a Norvégokat!!! Micsoda elfogadhatatlan eljárás, hogy nem te ti kapjátok azt a pénzt!Ja hogy így nem tudjátok lenyulni???Az EU nál is tehetsz feljelentést!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.