Az előző évi 8,8 milliárdról 8,5 milliárd forintra csökkent tavaly a Pannon-Víz, az ország negyedik legnagyobb vízszolgáltatójának forgalma – közölte csütörtökön Győrben, sajtótájékoztatón a társaság elnök-vezérigazgatója.

Tőke László elmondta: az április 24-ei közgyűlés elé terjesztett beszámoló szerint a 2012-es 200 millió forint feletti mérleg szerinti eredmény 5 milliárdos mínuszba fordult.

Ennek oka, hogy ki kellett vezetni a cég vagyonából az önkormányzatok területén lévő vagyonelemeket – közölte.

Ezt kiszűrve, 29 milliós mínusszal gazdálkodott a cég. A Pannon-Víz
350 ezer embert lát el ivóvízzel, szennyvízrendszere némileg kevesebb fogyasztót szolgál ki. A mintegy 650 dolgozót foglalkoztató társaság Győr-Moson-Sopron megye kétharmadát látja el.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Hát majd kíváncsi leszek miből lesz karbantartva a hálózat. Gondolom rezsiszilárd ezt is megoldja úgyis megbukott a választáson. Lesz ideje töprengeni rajta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@akárkétharmad: Hát ezen már tényleg csak együtt sajnálkozhatunk :)
karma1
@barew7: Ne adjal otleteket, Kedves, mert a vezir majd kiveszi a Szent Hatizsakot a vitrinbol, aztan arrafele is "nyit" majd,... Nemcsak kelet fele,...
Desischado
Kezdődik!!! Mondom én, hogy összefog omlani a kártyavár! Ha a szolgáltatók majd nem tudnak korszerűsíteni, és karbantartani, akkor mi lesz? Na, orbán diktátorovics ezzel mit fog csinálni?
karma1
@Desischado: Csillagom, en is ezt pampogom, es nem csak aprilis 6-a ota, hanem sokkal regebb ota! Ha egy szolgaltato nem tud karbantartani, fejleszteni, akkor megette a fene, doglodik az ipar, akkor is, ha nem veszik eszre!

Nincs az a rendszer , amelyik karbantartas nelkul mukodne!
F_Viktor
@barew7: Ezek a vízdíj adatok 2010 év elején a dunaharasztima.hu/ oldalon jelent meg, majd ezt átvette egy hónappal később az szmm.hu is. Innen indult a lavina, mindenki kész ztényként kezelte, újságok, blogok.
Közben megjelentek olyan hírek, hogy ez csak vízdíj, csatorna használat nélkül, ami pl. Nyugat Európában 3-4-szerese a víz díjának.

Ezekkel az árakról nem is akarnék vitát nyitni, elég ha megnézünk pár önkormányzati tulajdonban lévő vízmű (tehát ők nem nyugati idegenszívűek, a magyar nép megnyomorítói!) árait:
Itt van Pécs, a botrányosan önkormányzati kézbe került vízügyi Kft. 2013-as árai:
Ivóvíz 480,32 forint/m3
Csatornadíj: 351,29 forint/m3
Összesen: 831,61 forint/m3!
USD-ban (2010 januári árfolyamon): 4,21 USD!

Isaszegen, szintén elvileg nonprofit vízműcég:
Ivóvíz: 325,5 forint/m3
Csatornagíj: 307,3 forint/m3
Vízterhelési díj: 30,5 forint/m3
Csatorna alapdíj: 347,6 forint/hó
Összesen: 663,3 forint/m3 + 347,6 forint.
Azaz 3,36 USD!
Desischado
@karma1: Én sem most kezdtem ezt mondani! Vagyunk itt egypáran, akik világosan látják, hogy ez a kártyavár, amit a fidesz épített, összefog omlani, már látszódnak a jelei! De a többség vak, illetve hülye! Mi meg szívunk, mint a torkosborz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.