Kamionokat, kocsikat, árukészletet, de sütőipari gépeket és kocsmai bútorokat is lefoglaltak adótartozóktól a közúti és más helyszíni ellenőrzéseken a pénzügyőrök az elmúlt két hónap alatt. Az év eleje óta élő lehetőséggel a hatóság emberei eddig negyedmilliárd forintnyi köztartozás behajtásáról gondoskodtak. Új módszert vethet be az adótartozások beszedéséért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az esztendő eleje óta a helyszíni, közúti ellenőrzést végző pénzügyőrök lefoglalhatják a megállított teherautó szállítmányát, a közadósságot felhalmozó személy kocsiját vagy a helyszíni vizsgálat alá vont gazdasági szereplő raktárkészletét, üzlethelyiségének berendezéseit. – Az elmúlt két hónapban nagyjából háromszáz alkalommal éltek a lehetőséggel a pénzügyőrök – mondta érdeklődésünkre a szervezet jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője. Suller Attila közölte azt is, az esetek megközelítőleg kétharmadában az adótartozást a helyszínen kifizették az érintettek, vagy más módon, például banki...

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tisztesség
Épen ideje, hogy dolgozonak a NAV dolgozoi a közuton is, nagyon sok fekete szállitmány utazik az utakon, ezt csak a vak emberek nem látják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.