A bankok hamarosan utalják az MNB szerint tavaly év eleje óta jogtalanul beszedett díjakat az ügyfeleknek. Aki már nem ügyfél, postán kaphatja meg a pénzét – írja a Világgazdaság.

Jövő szerdán banki ügyfelek százezrei találhatnak kisebb-nagyobb összegeket a folyószámláikon, április 30-ig kellene ugyanis a bankoknak visszafizetniük azokat a díjakat, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint jogosulatlanul számítottak fel.

A jegybank a tavalyi díjemelések kapcsán vizsgálta a bankokat és takarékszövetkezeteket, az ezzel kapcsolatos határozatait március 13-án hozta nyilvánosságra. A hitelintézetek akkor összesen mintegy 1,2 milliárd forintos bírságot is kaptak amellett, hogy meg kellett változtatniuk a kondíciós listáikat, és bizonyos díjakat vissza is kell adniuk.

A Citi csak annyit közölt, hogy végrehajtják a szükséges lépéseket, az Erste pedig annyit, határidőre visszafizeti az ügyfeleknek az MNB szerint jogtalanul felszámított díjtételeket, és erről az érintetteket tájékoztatják is. A Budapest Bank és az MKB valamivel bővebben reagált a történtekre. Egyik bank sem ért egyet az MNB határozatával, de tudomásul veszik azt. Az MKB-nál már az is eldőlt, az ügyfeleik érdekeit szem előtt tartva nem támadják meg bíróság előtt a döntést.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csókos Hercegnő
Családtámogatási ellátások előrehozott utalása
A Kincstár ezúton tájékoztatja minden érintett ügyfelét arról, hogy a 2014. április havi családtámogatási ellátások kincstári utalására 2014. április 29-ig kerül sor.
miazavalami
@Csókos Hercegnő: Ez nem családtámogatás...
perfekt
Addig lesz időm kigondolni, hová is költöm majd!
verőce21
Túl enyhe volt az MNB büntetése, 10-25-szörösét kellett volna kiróni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.