Megegyeztek a pártok az új parlamenti bizottsági struktúráról: ennek értelmében tizenöt testület alakul majd, amelyből ötöt vezethet az ellenzék – jelentette be a fideszes Rogán Antal az új Országgyűlés megalakulását előkészítő megbeszélések pénteki fordulója után.

A politikus újságírók előtt kifejtette: a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját – amelyre az MSZP és a Jobbik is jelezte igényét – a szocialisták kapták, csakúgy, mint a költségvetési bizottságét.

A Jobbik is két testületet vezethet majd, a kulturális, valamint a vállalkozásfejlesztési bizottságot. Utóbbi eredetileg nem szerepelt a Fidesz által javasolt 14 testület között, végül azonban ezt is felvették az állandó bizottságok közé – tájékoztatott a kormánypárt képviselője, hozzátéve, hogy ez a testület lesz illetékes munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekben is.

A fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke lesz. A többi bizottsági elnöki posztra a kormánypártok delegálnak képviselőt – közölte Rogán Antal.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Ezeknek a bizottságoknak csak az a feladata hogy a képviselők több pénzhez jussanak. A kétharmad birtokában a fidesz az csinál amit akar- a bizottsági tagok csak jól megfizetett bábok-akikre majd mindent rá lehet kenni ha baj van.
Eddig is vacakok voltak a töri könyvek-most majd még több hazugság lehet bennük a jobbik segédletével
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Senara
Vitatkoztok a semmin . Az MSZP-é lett a nemzetbiztonsági bizottság...Csak a vezetését kapták meg ! .. és a pártok delegálják tagokat a Fidesz ott is többségben lesz és ott is azt történik amit ők akarnak .
lajospapa
@Senara: "Vitatkoztok a semmin." Ez az igazság. Legfeljebb az lehet kérdés, hogy a kollégiumi szobából ki, milyen területet birtokol.
csikknorisz
Ezek a bizottságok csak dísznek vannak, meg pénzforrásnak. 4 éve is ment a marakodás a pogácsázásért járó pluszzsetonért, nincs kedvem kikeresni, amit akkor írtam, de ugyanazt gondolom. :)
csikknorisz
Ja, és ezek csak az állandó bizoccságok. Az esetiek meg végképp röhejszint, vagy emlékszik valaki arra, hogy egy eseti bizottság a megalakulásán kívül csinált valami említésre méltót?
Nil
Van egy videó a youtubon ahol a jobbikos faluban a közmunkással elmondatják miért nem kellenek gépek,miért kell a kőbányában csáklyával ősi módszerekkel feldolgozni a követ és ez miért jó neki. No ez jön majd majd minden területen.
bögöly
@Nil: Nem tudom jártál-é egyáltalán vidéken.
A képzetlen,sokszor analfabéta embereknek/is/ kéne munkát biztosítani.
Ha egy víz elvezetőt ki kell ásni,jön egy vállalkozó,s markolóval elvégzi 3-4 nap alatt.

Ha egy 20-25 fős "brazil gépsor " végzi a munkát,akkor 15-20 nap.
A bekerülési költség kb.egyforma,sőt,a kézi munkaerő sokszor precízebb munkát végez.

Sajnos,de vissza kell lépnünk egy lépést,ha munkát akarunk biztosítani a képzetlen rétegnek.
A munkán keresztül nem csak fizetést,hanem önbecsülést is kap!

Nem,nem azt mondom,hogy mindent újra kézi erővel,de amit lehet,azt igen,még annak árán is ,hogy netán lassabban készül el egy-egy beruházás.
4-5 homlokrakodó / melynek rezsiórabér 35.000 + ÁFA/ kiváltható 40-50 kézi erővel,akik kapnának 1000 Ft-os órabért!

Hosszú..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.