A legnagyobb adós cégek közül több is ukrán állampolgár tulajdonában van, sokmilliárddal tartoznak a székhelyszolgáltatókhoz bejegyzett társaságok. Összesen 49,2 milliárd forintot követel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók 2014. első negyedéves listája szerint. (Az elmúlt év végén ennél jóval nagyobb, 75,4 milliárd forint követelés vált jogerőssé, azt a listát egy Spanyolországban évekkel ezelőtt elfogott, többmilliárdos csalással már megvádolt magánszemély vezette.)

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
A Nav érdekesen működik. Ha én nem fizetnék be mondjuk, 1000 ft-ot, már kapnám a büntit, ezek meg vígan csalnak. De hát a legfelső szinten is ez megy!
Meine Ehre heisst Treue
Egyszerűen nem értem, hogy ezeket miért nem lehet felszámolni véglegesen?
Megfelelő hozzáállással heteken belül megszűnne a tartozás.
Desischado
A Nav érdekesen működik. Ha én nem fizetnék be mondjuk, 1000 ft-ot, már kapnám a büntit, ezek meg vígan csalnak. De hát a legfelső szinten is ez megy!
nemjoezigy
Én nem értek ennek a jogi oldalához, de az elején kellene ezt megfogni. Nem futni utánuk, hanem a bejegyzésnél kideríteni, hogy fals cég lesz. Jó tudom még nem látszik az elején de olyan informatikai megoldásokat lehetne készíteni, hogy az egy címre több bejelentésre jelezzen! A legkisebb a valószínűsége, hogy egy panellakásból több milliárdos forgalmat bonyolító céget lehet működtetni.
Vagy benne van az ügyintéző, vagy benne vannak magasabb szinten, hogy nem tesznek meg mindent az ilyen elhallgatások kialakulása ellen.
Gondolom a lényeg a látványosság, hogy a kisembereket csesztessék.
TEGYENEK MÁR VALAMIT, a kormánypolitikája ellen úgysem lehet!
Desischado
@Meine Ehre heisst Treue: Én egyiket sem tanultam, és nem is óhajtom elsajátítani, szeretnék gond nélkül a tükörbe nézni.
Meine Ehre heisst Treue
@Desischado: Nem vagy egyedül, de sajnos mások (elég sokan) nem osztják e nézetet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.