Egy nyugati határszéli, ezerötszáz lelkes magyar faluban nem ismerik a munkanélküliséget, már az óvodában németül tanulnak a gyerekek, ingatlant pedig szinte már nem is lehet venni. A magyarok ingázásból élnek, a keresetüket idehaza fektetik be, a falu turizmusból származó bevételei évről évre nőnek, de élnek itt osztrákok is, akik több mint egy évtizede élvezik Hegykő vendégszeretetét. Az uniós csatlakozásunk 10. évfordulóján ezúttal egy nyugat-magyarországi település sikertörténetét mutatjuk be – a vasfüggöny leomlásától az uniós munkaerőpiac szabaddá válásán át napjainkig.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

análisdrabális
Európai bérből rendkívül könnyű megélni orbániában.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Fúúú, de jó! Mindjárt nyitok egy cukrászdát ott. Grűűsszzz góótttt! Akkor lesz lóvé az árvíz károsultakra, meg a devizahitelesekre. K'rvára elegem van, hogy ezzel is engem nyaggatttnak! ...apropó->még élnek osztrák pedofilok a környéken? Vagy van elég pince? Folyt. köv.
dzurinda
@Csizmás Kond: Én ettől egyáltalán nem tartok, amúgy is jól járna vele a falu :D
Csizmás Kond
@dzurinda: Nekem még az is feltűnő, hogy a helybéli elmegy mert kint jobban él de egyre több kinti költözik ide mert ő úgy itéli, hogy itt jobb az élet...hogy van akkor ez mindenkinek máshol a jobb ?
dzurinda
@Csizmás Kond: Szerintem a kinti nem úgy ítéli meg, hogy jobb lenne az élet, csak itt jóval olcsóbban tud ingatlant szerezni, az osztrák nyugdíjából jóval magasabb életszínvonalat képes magának biztosítani, mint Ausztriában, valamint közel van az anyaországa is, nem kell elszakadnia onnan.
Csizmás Kond
@dzurinda: Szerinted egy nyugdíjas miért válaszja az olcsóbbat, mert a szinvonal szerintem épp az árakon van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.