A miskolci "gettók és nyomortelepek" felszámolását tervezi a városi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciója, hogy biztonságosabb, élhetőbb legyen a borsodi megyeszékhely. Az ezt tartalmazó javaslatot a csütörtöki közgyűlés elé terjesztik – közölte Soós Attila, a frakció szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

A szóvivő úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP és a miskolci városvezetőség a biztonságos, élhető város megteremtése érdekében a közgyűlésen olyan intézkedéssorozat megtárgyalását javasolja, amely évtizedekre megalapozhatja a közbiztonságot.

A Fidesz-KDNP-frakció kezdeményezi, hogy a város "szégyenfoltjait" szüntessék meg, ami a miskolci "gettók, nyomortelepek" teljes körű felszámolását jelenti.

Tarthatatlanná vált a helyzet, néhány tucat család megkeseríti több ezer ember életét Miskolcon – mondta, hozzátéve: a bűnözés melegágyának tekinthető gettók, nyomortelepek megszüntetése a cél.

Az MTI kérdésére elmondta: a diósgyőri stadion környéki, úgynevezett számozott utcák, Lyukó-völgy, a Tetemvár, a Hideg-sor ingatlanjairól lenne szó.

Mint mondta, a nyomortelepek felszámolása a városnak pénzbe kerül, ám ezen negyedek csak így kerülhetnek át a város kezelésébe, tulajdonába, hogy itt "tudatos városfejlesztés történjen".

Soós Attila azt is elmondta: akik hajlandók elhagyni a tartós lakhatásra, gyermeknevelésre alkalmatlan házakat, és a város közigazgatási határán túli településeken vesznek új, magasabb komfortfokozatú ingatlant, azoknak a támogatását javasolják a közgyűlésnek. A frakció tervezete szerint másfél-kétmillió forintot kapnának mindazok, akik elköltöznek.

Ez nem pénzkérdés – mondta, megjegyezve: a városvezetés elszánt ebben az ügyben. A "visszaszivárgások és visszaélések elkerülése érdekében" a vásárolt lakóingatlanra ötéves elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznének be – tette hozzá.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Felcsúton már két milláért lehet takaros házat venni. Szerintem sok miskolci rozsomák fog leköltözni Felcsútra, még meccsre is fognak járni hogy tele legyen a stadion.
Hajrá brazzilok.
darwin
Ez minden város problémája.Akkor a gazdagabb városok még gazdagabbak lesznek,mert ha megszabadulnak ezektől az ingyenélőktől,akkor nem kell segélyekre sem költeni.
Dr. Felipe
Felcsúton már két milláért lehet takaros házat venni. Szerintem sok miskolci rozsomák fog leköltözni Felcsútra, még meccsre is fognak járni hogy tele legyen a stadion.
Hajrá brazzilok.
human
@darwin: A fideszesek megszokták, hogy pénzért mindent meg lehet venni.
darwin
@Dr. Felipe: Az északi megyékben 5-600000 forintért is lehet venni házat.Ha meg csak be akar költözni egy lakatlan putriba, 10-50000 forintért is lehet "jóhiszemű jogcím nélküli "
lakó.
Felcsúton zaklatnák,egy kis faluban észre sem veszik,hogy egy cigánnyal több vagy kevesebb.
Meine Ehre heisst Treue
Ezt mindenütt alkalmazni kellene és egyszerre.

A gazdag budai zónába is telepítenék belőlük...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.