Az energiabiztonság kérdése és a magyar akác ügye is téma volt Orbán Viktor miniszterelnök és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke szerda esti tárgyalásán, Berlinben.

Orbán kiharcolta az akácok kegyelmét

A megbeszélésről a magyar közmédiát Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára tájékoztatta.

Közölte: az Európai Bizottság elnöke és a kormányfő értékelte a Magyarország és az Európai Bizottság közötti kapcsolatokat, amelyeket kölcsönösen jónak neveztek. Magyarország folyamatosan konzultál az Európai Bizottsággal, "a felmerülő vitáinkat mindig tárgyalás útján rendezzük" – mondta Szijjártó Péter.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a megbeszélésen fontos téma volt az energiabiztonság kérdése, amellyel kapcsolatban Orbán Viktor világossá tette: Magyarország mély aggodalommal tekint Európa energiabiztonsági helyzetére, ezért a jelenleginél erősebb, közös energiapolitikát szorgalmazott José Manuel Barrosónál.

Orbán kiharcolta az akácok kegyelmét

A tárgyalás napirendjén szerepelt a magyar akácok ügye is. "A miniszterelnök kegyelmet kért a magyar akácoknak, és José Manuel Barroso ezt meg is adta" – fogalmazott Szijjártó Péter.

Orbán Viktor szerda este érkezett Berlinbe, ahol csütörtökön felszólal a WDR német regionális közszolgálati műsorszóró társaság Europa Forum című konferenciáján, amelyen – a tanácskozás honlapján elérhető tájékoztatás szerint – előadást tart mások mellett Angela Merkel német kancellár és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is. A magyar miniszterelnök csütörtök délután a német fővárosban megbeszélést folytat majd Angela Merkellel.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Megint megnyert egy nemlétező csatát...és a sok birka már tapsol is neki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Trágár szavak kavarognak a fejemben, hogy mit is harcolt ki
ez a háborodott elmeroggyant !
JAJMÁR
Nagyon megnézném én azt embert, amelyik kiirtaná az akácot az országban :)
Ezt már soha többet nem lehet kiirtani, ahogy a parlagfüvet sem, a fenyercirkot sem, és a krumplibogarat sem, a patkányokról nem is szólva!
Úgy is írhatnám, hogy a könnyebbik végét fogta meg, és abból profitál . Mégiscsak könnyebb elfogadtatni, mint irtani :)
Mobil123
@amaramaistanna: máj.12 . 14:21 hsz. Basszus most már értem miért jön haza mikola a nemzet orvosa ! Ő lesz az orvosi bizottság vezetője ( Igaz Te nemzteközit írtál na de elég "nemzeközi" már ez a bagázs)
human
Sohanemvolt háborúban ismét csatát nyert Orbán. Erről ennyit.
Érdekelne, hogy a veje emberei és gépei által kivágott fákért mikor fog az Orbán család kártérítést fizetni a fatulajdonosoknak? Hol tart a nyomozás?
Mobil123
ja és most feszt az hallom hogy kevesebb lesz az akácméz idén mert azt a qrva időjárást már nem harcolta ki :-)))(na mondjuk én nem szeretem a mézet:-) )
Mobil123
@JAJMÁR: Gondolj a sötétebbik részre ! na az képes kiirtani mind fát:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.