Az energiabiztonság kérdése és a magyar akác ügye is téma volt Orbán Viktor miniszterelnök és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke szerda esti tárgyalásán, Berlinben.

Orbán kiharcolta az akácok kegyelmét

A megbeszélésről a magyar közmédiát Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára tájékoztatta.

Közölte: az Európai Bizottság elnöke és a kormányfő értékelte a Magyarország és az Európai Bizottság közötti kapcsolatokat, amelyeket kölcsönösen jónak neveztek. Magyarország folyamatosan konzultál az Európai Bizottsággal, "a felmerülő vitáinkat mindig tárgyalás útján rendezzük" – mondta Szijjártó Péter.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a megbeszélésen fontos téma volt az energiabiztonság kérdése, amellyel kapcsolatban Orbán Viktor világossá tette: Magyarország mély aggodalommal tekint Európa energiabiztonsági helyzetére, ezért a jelenleginél erősebb, közös energiapolitikát szorgalmazott José Manuel Barrosónál.

Orbán kiharcolta az akácok kegyelmét

A tárgyalás napirendjén szerepelt a magyar akácok ügye is. "A miniszterelnök kegyelmet kért a magyar akácoknak, és José Manuel Barroso ezt meg is adta" – fogalmazott Szijjártó Péter.

Orbán Viktor szerda este érkezett Berlinbe, ahol csütörtökön felszólal a WDR német regionális közszolgálati műsorszóró társaság Europa Forum című konferenciáján, amelyen – a tanácskozás honlapján elérhető tájékoztatás szerint – előadást tart mások mellett Angela Merkel német kancellár és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is. A magyar miniszterelnök csütörtök délután a német fővárosban megbeszélést folytat majd Angela Merkellel.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Megint megnyert egy nemlétező csatát...és a sok birka már tapsol is neki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mhsztag
www.kormany.hu/download/c/3a/90000/125_2012.pdf

Ha valaki látja a csúti automata hazudógépet kérem helyettem is köpje pofán.
Előre is köszönöm.
Dr. Felipe
Akkor most már csak a zorbánc és tiborcz klánok veszélyeztetik az akácot.
Hellcat
Megint megnyert egy nemlétező csatát...és a sok birka már tapsol is neki.
human
@mhsztag: Jól értem, hogy először azt mondják, hogy meg kell akadályozni a terjedését mint inváziós növény, most meg megvédik mint nemzeti kincset? Remélem a hálapénzből nem akarnak hungarikumot csinálni és azt is megvédeni.
vukkocska
Mindent elhittem volna, ha nem azt közlik, hogy Barroso kegyelmet adott a magyar akácoknak. Ki az, aki elhiszi, hogy az Európai Bizottság elnökének egy-személyben ekkora hatalma van, minden szabályozással szembe menve Orbán kegyelmi kérvényét elfogadta. A nagy megmentő. Ha már most, a parlamenti ciklus elején ekkorát lódít, mi lesz itt a 4. év végén. Vélelmezem, hogy az EU-t nem érdekelte a magyar ákác.
mhsztag
@human: 2012-ben a csúti tahó kiadott egy rendeletet hogy az akácot mint inváziós fajt irtani kell, akkor már közrabszolga voltam, ki is adták a parancsot, hogy a területen ahol vagyunk minden akác fát a föld felett ki kell vágni, kézifűrészt adtak hozzá.

Most ez a gerinctelen hulladék meg harcol az akácért. Sajnos nem tudom embernek nevezni az ilyen létformát.
Senara
Kedves vezető , kedves veje vissza telepíti , szomszéd kivágott akácosát ?
Nil
OV felfújt egy lufit aztán kipukkasztotta.
Ügyes
coyote3
Az anyját harcolta ki a hazug féreg! Ők voltak, akik törvényileg rendelkeztek arról, hogy meg kell akadályozni a terjedését...Undormány ez a lény.
nezelodo
Kezd ez a történt hasonlítani az erdei állatokról szóló vicchez. A róka étlapján szerepel egy csomó állat, sorban rákérdeznek, hogy rajta vannak-e és tudomásul veszik. A nyuszi is rákérdez, és azt mondja, te rókakoma, nem lehetne kihúzni róla? De...és kihúzza. Na a mi rókánk is kihúzatta az akácot a listáról. Éljen, éljen a kolosszális siker, és a végrehajtója! Na vezérünk etesd a nyájat ezzel a mesével, nem most jöttem a falvédőről.
bretagne
Gyönyörű az egész történet. Csak arra volt jó, hogy újra bejelenthessen egy harcot!
Mobil123
Ez a muki egyre feketébb és egyre nagyobb az orra. Biztos a sok harc tette :-))
Disznópofa
Aztán mivel harcolt é, ez a nagy katona, harcos hős, szép magyar levente? Szuronnyal é vagy csak az ozsonnázó bicskája volt a zsebében a bugyli?
dömdödöm
első kép : Legszivesebben leböknélek az eu zászlóval :-)
második kép : ülj csak le szépen háttal , dzsimi hozd a fogast :-)
tavaszi
@nezelodo: ...??? mert még nem hallottál arról???--hogy az EU-ban az uborka ha görbén nő..az nem eukonform!!. és nem lehet üvegberakni?...ha az eu elfogadta volna az akác kiirtását , többszázezer ember megélhetése ment volna füstbe. -----ennek csupán ennyi a jelentősége . (kész volt a törvényjavaslat brüsszzzüülben, hogy nem őshonos az akácunk..és tessék tarravágni. ) ezt szerintem a baloldali vezetés sem hagyta volna ennyiben.
mhsztag
@tavaszi: Egész undorítóan hazudsz. Jól fizetett fidesznyik vagy ugye?
nezelodo
tavaszi hol tanultad, hogy ilyen folyékonyan megy a legenda mesélés? Nagy tehetség vagy. Volt már taravágás, kétszázezer hektár szőlő, a konyec tavaris felszólítás után, meg a bauxitágazat tönkretétele, az almatermesztéssel együtt, ráadásnak a konzervipar. Erről biztos nem hallottál! Egyébként alighanem itt is arról van szó elfelejtet a diszes társaság foglalkozni az üggyel, amikor a szakmai egyeztetés folyt, most meg megdicsőül tőle. Nem fényezni kellene magát, hanem helyette dolgozni
lajospapa
Hölgyeim,uraim, a helyzet az, hogy magam is hallottam MAGYAR környezetvédőktől, hogy az akác milyen káros, mert gyűjti a nitrogént és kiszorítja az őshonos fajokat. Én hozzáteszem, hogy teszi ezt azokon a területeken, ahol egyébként semmi nem él meg, többek között a nitrogén És egyéb tápanyagok hiánya miatt. Ahol egyébként az akác előtt semmi nem termett, hanem a homokot vitte a szél megyényi területeken. Vettem részt agrár-környezetgazdálkodási programban ahol szinte ugyan azok a környezetvédők előírták időközönként pillangósvirágú növények termesztését, nitrogén megkötés céljából. Az akác ezt is teszi
Egyébként a környezetvédelem kezd olyan lenni mint a foci: mindenki ért hozzá és meg akarja menteni. Sok legszívesebben visszaküldené az embert a bunkóval vadászatra, vagy a fára, hogy ne tapossa le a bazsarózsát.
Még annyit, hogy az akácon kívül nem őshonos a paprika, paradicsom, kukorica, burgonya... merinó birka, magyartarka szarvasmarha, ... autó, villamos... meg az internet. Mind INVAZIV ÉS VALAMIT KISZORÍTOTT.
lajospapa
Az előbb elfeledtem: A magyarok sem őshonosak a Kárpát medencében...
coni
Vannak akik saját démonjaikkal harcolnak... de nem tudják legyőzni őket:

A fehér akác szaporítását, és újraültetését, Orbán Viktor tiltotta be.
MAGYAR KÖZLÖNY 77. számban jelent meg, 2012. június 26.-án.
A Kormány 125/2012. (VI. 26.) Korm. rendelete
Desischado
@coyote3: Igazad van! Egy hónapja vágtak ki Debrecenben, teljesen egészséges fákat! Hogy rohadna meg ez a hazug, aljas féreg!!!
nezelodo
Attól tartok lesz itt még győztes csatája Orbánnak a saját maga által jóváhagyott és végrehajtott intézkedések ellen. Ez már tényleg egészségügyi kérdés.
Pálinkafőző Rézüst
@nezelodo: @coni: "Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy gyöngyszemre: a fehér akác szaporítását és újraültetését Orbán Viktor tiltotta be itthon 2012-ben. Aláírása a rendelet végén. Akkor persze senki nem tiltakozott. Na ja, nem volt kampány. Vagyis a magyar akácot nem az EU-tól, hanem Orbántól kell megvédeni elsősorban.

MAGYAR KÖZLÖNY 77. szám. 2012. június 26. A Kormány 125/2012. (VI. 26.) Kormányrendelete."
Pálinkafőző Rézüst
@tavaszi: "Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy gyöngyszemre: a fehér akác szaporítását és újraültetését Orbán Viktor tiltotta be itthon 2012-ben. Aláírása a rendelet végén. Akkor persze senki nem tiltakozott. Na ja, nem volt kampány. Vagyis a magyar akácot nem az EU-tól, hanem Orbántól kell megvédeni elsősorban.

MAGYAR KÖZLÖNY 77. szám. 2012. június 26. A Kormány 125/2012. (VI. 26.) Kormányrendelete."
No ennyit a gazdádról...
nezelodo
"nyanya001
Folyamatosan hazudik !!!"

Nincs igazad, van amikor sikerül becsukni a száját...
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkafőző Rézüst: nos, @tavaszi: eftáss??? Nyiladozzál már meg a vezíred hülyeségeinek okán...
Dr. Felipe
Bolseviktor elvtárs csatába megy, az a sok kurva szélmalom az...
pityuka
Háborúkkal tarkított négy év elé nézünk.
Január
Így lehet a semmiből erényt kovácsolni, csak szolgalelkű média kell hozzá.
El kell hallgatni, majd csúsztatásokkal félrevinni a valóságot.
Aztán be kell dobni a köztudatba a megmentés szándékát, a "semmi" megmentését feltupírozni, és az alulinformált tömeg egyből a piadesztálra emeli "megmentőjét".
Befektetés semmi, haszon óriási, hiszen a megmentő továbbra is hülyítheti a népet...
amaramaistanna
Kéretik egy nemzetközi orvosi bizottság,aki végre megvizsgálja Orbánt,mert ez így már rettenetes.A mentális problémákat már nem lehet se eltitkolni,se letagadni.
Vadlaci
Inkább a saját kegyelmi kérvényét kezdje el fogalmazni. Szüksége lesz rá.
nyanya001
Trágár szavak kavarognak a fejemben, hogy mit is harcolt ki
ez a háborodott elmeroggyant !
JAJMÁR
Nagyon megnézném én azt embert, amelyik kiirtaná az akácot az országban :)
Ezt már soha többet nem lehet kiirtani, ahogy a parlagfüvet sem, a fenyercirkot sem, és a krumplibogarat sem, a patkányokról nem is szólva!
Úgy is írhatnám, hogy a könnyebbik végét fogta meg, és abból profitál . Mégiscsak könnyebb elfogadtatni, mint irtani :)
Mobil123
@amaramaistanna: máj.12 . 14:21 hsz. Basszus most már értem miért jön haza mikola a nemzet orvosa ! Ő lesz az orvosi bizottság vezetője ( Igaz Te nemzteközit írtál na de elég "nemzeközi" már ez a bagázs)
human
Sohanemvolt háborúban ismét csatát nyert Orbán. Erről ennyit.
Érdekelne, hogy a veje emberei és gépei által kivágott fákért mikor fog az Orbán család kártérítést fizetni a fatulajdonosoknak? Hol tart a nyomozás?
Mobil123
ja és most feszt az hallom hogy kevesebb lesz az akácméz idén mert azt a qrva időjárást már nem harcolta ki :-)))(na mondjuk én nem szeretem a mézet:-) )
Mobil123
@JAJMÁR: Gondolj a sötétebbik részre ! na az képes kiirtani mind fát:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.