Mikor nem rég kijelentettem, hogy számomra „Szent” István nem szent, sokan felkapták a fejüket, hisz, hogy merek ilyet mondani, hisz ő hozta be a kereszténységet a magyarok közé, és ő volt első királyunk. Na, igen ő hozta be: kárunkra. „Ősi legendák szerint, midőn eleink István király akaratának engedelmeskedve felvették a keresztséget és megtagadták ősi hitüket, a táltosok megátkozták a magyarságot. Legyen sorsuk széthúzás és belviszály, soha, semmibe ne egyezzenek, belső féreg rágja a nemzetet, lassú pusztulás végezzen vele… „

Forrás: magyarno.com
Feltöltő: -1Angyal-
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@nemkati: Csak addig rettegtek amig ra nem jottek a magyar konnyu lovassag egyszeru strategiajara.
Ezutan Otto nehezpancelos lovagjai szarra vertek a magyar csapatokat.
Ezt latta at jol Istvan hogy nincs eselyuk a jobban felfegyverzett keresztesek ellen.
nemkati
@Yoda69: Akkor azért a kényszeres kerszténység igaz. Tehát Istvén sem volt meggyőződéses keresztény. És így üldézték Európa-szerte az ősi vallásokat. Majd az egész világon.
POBOTHNK
Komolyan szégyellem magam hogy ezt komolyan írtátok.
Yoda69
@nemkati: Istvan (Vajk) valoban nem volt szuletett kereszteny, nem is lehetett, mivel poganynak szuletett. Azonban okos volt es idoben belatta, hogy elheti tul a nemzet. S lam milyen igaza volt, mert meg ma is itt vagyunk, mikozben a pogany nemzetek sorra eltuntek.
POBOTHNK
Szent István felvette Jézus Krisztus igaz hitét, és nem a kereszténység felvételéről beszélt. Hisz’ előtte sem volt más a magyar, mint keresztény.

A Szent Istváni térítéses fordulat hiteltelensége mellett továbbá régészeti emlékek is tanúskodnak. Az Árpádi hon(vissza)foglalás reprezentatív emlékanyagának, a sírleleteknek a gerincét ugyanis nem a tarsolylemezek, hanem az ereklyetartó mellkeresztek képezik, amelyek igazoltan nem a római, de a kereszténység világából származtak.

feol.hu/cimlapon/megcafolt-hiedelmek-a-szentte-avatott-vajk-istvanrol-1127272
varirmag
Ez bizony igaz !!! Ma is !!!

""a vezető magyar politikusok törekednek az ország, a nemzet kettészakítására. És még csak azt se mondhatjuk, hogy ez új jelenség a hazai politika életébe; elég belelapoznunk a történelemkönyvekbe, hogy hasonló helyzetek tucatjaival találkozunk… A körülöttünk élő népek előszeretettel dörgölik az orrunk alá, hogy a magyarok ötszáz éve minden megvívott háborújukat elveszítették. Mi ehhez nyugodtan hozzátehetjük, azért veszítettünk, mert az ország vezetői (sőt, egy-egy hadseregünk vezérkari tisztjei is) ahelyett, hogy a külső ellenséggel hadakoztak volna, tehetségük javát az egymás elleni áskálódásra fordították""""

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.