Az MSZP arra szólította fel Orbán Viktor kormányfőt, tegyen meg mindent azért, hogy minél előbb megszüntessék az uniós és a norvég alapok kifizetéseinek felfüggesztését – mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt európai ügyekért felelős frakcióvezető-helyettese.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott: a kormány "egy időzített dinamitot dugott a Magyarországra irányuló pénzcsapokba" és kiprovokálta, hogy mind az EU, mind a norvég alap kifizetéseit felfüggesszék – jelentette ki.

Az MSZP véleménye szerint a kormány úgy akar "haveroknak, barátoknak" juttatni a pénzekből, hogy abból az unió és a norvég alapot üzemeltető államok minél kevesebbet lássanak. Orbán Viktor azt üzente Európának: "add a pénzt és tisztelj", de a tiszteletet így nem lehet kiérdemelni – folytatta.

Jelenleg sehonnan nem érkeznek fejlesztési pénzek, ráadásul a Miniszterelnökséget vezető Lázár János személyében a kormányfő egy "mutyiügyi minisztert" kíván kinevezni – közölte. Hangsúlyozta, hogy a hazai fejlesztések több mint 90 százalékát uniós pénzekből valósítják meg, ha pedig ezek a kifizetések leállnak vagy lelassulnak, akkor sok magyar vállalkozás lehetetlenül el és megy tönkre. Kiemelte, hogy a norvég alapból is fontos környezetvédelmi, közlekedési, városfejlesztési célokat valósítottak meg.

Orbán Viktor Lázár Jánossal együtt mindent megtesz azért, hogy Magyarországot kizárják az európai népek közösségéből, a miniszterelnök és kormánya katasztrofális helyzetbe hozhatják a magyar gazdaságot, ha nem találnak minél előbb megoldást a problémákra – összegzett.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.