Kártékony, a magyar tájtól idegen növénynek nevezte Kövér László az akácfát egy 2002-es interjúban, amit az Index.hu talált.

Az akácfa a magyar tájtól, a Kárpát-medencétől idegen, rendkívül kártékony és agresszív növény, amelynek elterjedése kipusztulással fenyegeti őshonos erdeinket – ezt mondta Kövér László fideszes házelnök egy 2002-es, Magyar Demokratában megjelent interjúban, amit az Index talált meg.

Mindez azért érdekes, mert a Fidesz újabban a Brüsszel elleni küzdelem szimbólumává tette, és kampányának középpontjába helyezte az akácfa melletti kiállást. A lépés válasz volt az Európai Bizottságnak arra a kezdeményezésére, hogy az agresszíven terjedő, nem őshonos fajták – köztük a fehér akác – további elszaporodását a telepítés tiltásával állítsák meg a kontinensen.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Az akác valóban nem őshonos fajta a magyar földön, de ha Tessedik Sámuel nem szorgalmazza a futóhomok megkötését, akkor már rég beduinok lennénk, és ez nem egy kövértől függne!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
Az az egyik nagy baj,hogy nem történik erdőtelepítés,csak mértéktelen kiírtás,rablógazdálkodás.!!Mára az erdőterületek óriási mértékben megfogyatkoztak!! A kitermelés helyett nincsen újratelepítés !!Mikor a környezeti hatások, a globális felmelegedés,meg ilyen hasonlókról beszélünk,akkor tudni kellene,hogy igen is nagyon nagy szükség van az erdőterületekre!!Csak nálunk nem a szakemberek döntenek,és határoznak szakmai kérdésekben sajnos.!! Valaki politikai pozícióba kerülnek.Velük van a baj ,és ők károsak az országnak,és a népnek!! Azt gondolják,hogy ezzel már mindenhez nagyon érenekt!!! Óriási károkat tudnak okozni ezek szakbarbárok az országnak!!
gazdag dezső
Nagyon szeretnék szakmai véleményt hallani szakembertől!! De csak a hozzáértő szakember véleményét tudom elfogadni,és nem a szakbarbárokét!!Én valamelyest szakembernek számítok ezen a területen is,és ezért hajlandó vagyok vitázni az akácfa ellenzőivel is,és elfogadom ha okosságot mond,és komoly szakmai érvekkel jön elő!!Győzzön meg !!Ez a kérdés nem politikai kérdés,mert ahhoz nem is kell érteni semmihez,csak blöffölni,de azt is egy idő után elutasítják az emberek !!
libelle
@Zsuga: Az EU-s biztos elmondta jóindulattal és nyomatékosan, HOGY SENKI DE SENKI NEM MONDOTT; HOZOTT, EMLITETT AZ AKÀC ELLEN SEMMIT:! Kizárólagosan orbán miniszterelnök találta ezt a témát ki és mondogatja el Mo.-on. Teljesen érthetetlen már megint a megnyilvánulása. DE MIKOR VOLT ÈRTHETÖ !!!
tenger49
...ennyit a fityiszesek köpönyegforgatásáról,még hozzáteszem a csuhások imához anno szöveget.Nekik van bőr a képükön egy anno 18 éves fiút azért csesztetni,mert csuklyás felsőben volt egy rendezvényen.
Csak azt nem értem,hogy a balosok miért nem tudnak,akarnak "visszaütni"
Zsuga
@libelle: Csak az lehet a magyarázata ennek a fene nagy tiltakozásnak, hogy ezzel is tetszelegjen lelkes hívői előtt, mint a magyar érdekek büszke védelmezője a csúnya, gonosz EU. ellen. Sokaknak imponál, ha magasztos vezetőjük "kiköveteli a tiszteletet" népének. Így hát ha nincs is miért, akkor is gondoskodik róla, hogy legyen ok a harcra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.