Simon Gábor a Széchenyi-hegyen fekvő luxustársasházban vendégeket fogadhat és napi egy-másfél órára el is hagyhatja azt – írja a Bors.

Hétfőn a Fővárosi Törvényszék házi őrizetre változtatta Simon előzetes letartóztatását. Mindez azt jelenti, hogy budai luxuslakásába költözhetett a rácsok mögül.

A házi őrizet betartását elektronikus nyomkövetővel ellenőrzik a rendőrök, amit Simon lábára helyeznek. Az elektronikus nyomkövető egy jeladó, amely a terhelt helyzetéről szolgáltat információkat. Elvileg kézre is tehető, de Magyarországon olyat használnak, ami lábra rögzíthető. Mindezt úgy, hogy a külvilág számára ne legyen észrevehető és a mindennapi teendőkben ne akadályozza – olvasható a Bors cikkében.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
Mit ne mondjak nagyon ,ki van b@szva vele-az biztos.
radios45
@postamester: Ez jól hangzik de azért nem annyira egyszerű.
Ha pl lemegy a pincébe, vagy be egy barlangba, akkor már nem ad válaszjeleket, a jeladó, és azonnal keresni fogják, az utolsó pozícíó alapján.
Nem sok esélye ideje maradna a szökésre, elbújásra, viszont a következmények igen szigorúak lennének.
töky
Valószínű azért került házi őrizetbe, mert nem tudtak rábizonyítani semmit. Egy választási cirkusz volt az egész, ahol a lejáratás volt a legfőbb motívum. Ezt viszont kúrva jól csinálja a FIDESZ.
Senara
Edvin Martonnak is volt olyan útleve mikor kiderült nem cáfolta legalábbis nem olvastam róla
i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--fQ8qiDom--/yskmh4qdkm9lymbfgrpe.jpg ... aki ezt kitöltötte nem tudott írni az tuti . Vagy nagyon öreg volt és remegett a keze ,vagy ovis aki csokit kapott ha lemásolja
sentinel216
Egy közepesen felkészült magyar útlevélkezelőnél biztos bukás egy ilyen okmánnyal való határátlépési kísérlet. A fidesz választási kampányának része ez a legenda. A Simon által állítólag külföldre mentett pénz sem kuriózum. Sokkal többet loptak el kormány közeli mutyisok és nem is kell külföldre menni érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.