Nagyon akarta a sikert az állami kézben lévő Tokaj Kereskedőház, olyannyira, hogy amikor felcsillant a lehetőség, hogy a magyar boresszenciával be lehetne törni az Egyesült Államokba, még a hamisítástól sem riadtak vissza. A hamisításból jelentős üzleti vita lett a bort értékesítő amerikai céggel. A kereskedőház új vezetése egy éve szembesült a helyzettel, de jogászuk szerint hosszú időbe telt, mire felmérték, hogy mekkora a baj, ezért nem álltak eddig a nyilvánosság elé. Puklus Péter, az állami Tokaj Kereskedőház Zrt. volt főborásza még 2012-ben egy közjegyzőnek arról nyilatkozott, hogy egykori cége vezetése néhány éve arra utasította, hogy hamisítson bort. A közel kétmillió dollárt érő készletet az Egyesült Államokba szánták egy hatalmas üzlet reményében.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Száz százalékban (!) állami tulajdonú (!) Tokaj Kereskedőház ...hamis tokajival próbálkozik! Polgárok ki védte meg a tokajit a vezetőség miért nincs sitten . Aljadék banda de pofáztatok a védjegy miatt , várhattok évtizedekig míg helyre áll a bizalom .Borítékolom
a szlovákok kiszorítanak minket a piacról
Mi következik a mangalica álszakállal kerül a piacra , fehér marha meg a lemeszelt riska lesz ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Naszóval elég bonyolult az ügy.
Először is ha az eladó csak akkor veszi észre, hogy nincs elég bora miután aláírta a szerződést ott már bűzlik valami.
Másodszor meg épp annak a bornak a receptje tűnik el.
Harmadszor meg felhívja a figyelmet, hogy nincsen csak 2008as évjárat de végül mégis palackoznak 500 ezret a 2001-es évjáratból.
Szerintem arra ment ki a játék, hogy megbukjon valami.
Desischado
Vajon hányan gazdagodtak meg ebből? És mint tudjuk, ha a haverok gazdagodhatnak, nem vész, ha egy nagy hírű piac meg elvész! Tipikusan fideszes mentalitás! És a módszer is nagyon ismerős!
kkalman
Nesze neked Hungarikum! A Tokaj Kereskedőház teljes vezérkarát rács mögé dugnám, teljes vagyonelkobzás és kártérítés megfizetése mellett. Csatlakozhatna hozzájuk néhány párthuszár is, akik szemet hunytak, akik segédkezet nyújtottak, akik felülről utasítottak.
Így lehet Magyarország jó hírnevét lenullázni!
nezelodo
Nem látom itt a hétszilvafás, esténként eszenciát kortyolgató barátunkat! Pedig eljött az ő és elvbarátainak az ideje, szép, és drága, muzeális Tokajit kortyolgathatnak, igaz egy kicsit megnövelték az élet (ászkolási) korát, hátha elhiszi a nagyérdemű, hogy muzeális a nedű, és kinyílik a dollároktól hasas bukszája!
Istenem, ha csak ebben hamisítottak volna az országlásuk során, még valahogy kihevernénk!
perfekt
Szemét munka,jól megitattatok ,cukrozott vízzel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.