Az Európai Unió versenyképessé tételéről, a gazdasági növekedésről és a munkahelyteremtésről tárgyalt Orbán Viktor kormányfő Athénban hétfőn, amikor hivatalában meglátogatta az EU soros elnökségét betöltő Görögország miniszterelnökét, Antonisz Szamaraszt – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint Orbán Viktor beszámolt a magyar gazdaság növekedési fordulatáról, és elmondta, hogy Közép-Európa – és benne Magyarország – végre tudta hajtani azokat az átszervezéseket, amelyek nyomán a térség Európa növekedési motorja lesz.

Orbán Viktor a görög miniszterelnökkel tárgyalt

A két miniszterelnök áttekintette az EU előtt álló feladatokat, különös tekintettel a gazdasági növekedésre, a munkahelyteremtésre és az unió versenyképességének visszaszerzésére.

Kifejtették, várakozással tekintenek az Európai Unió új költségvetési-gazdasági ciklusára, azt remélve, hogy az meghozza a változást, és növekedési pályára állítja az európai gazdaságokat.

A két miniszterelnök a kétoldalú kapcsolatokat problémamentesnek ítélte, és örömmel állapították meg, hogy Magyarország számára Görögország az egyik legfontosabb turisztikai célpont – közölte Havasi Bertalan.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
Két gazdasági analfabéta hecceli egymást. A Görögök is meg a Magyarok is Európa legcsóróbbjai közé tartoznak. És akkor az a két igen balfasz vezető megmondja mondjuk a Merkelnek, meg a Cameronnak, hogy is kell ezt csinálni...Jót röhögnek majd rajtuk. Ezért felesleges volt ennek a barna apró embernek elutaznia Athénba. Inkább ment volna vissza ez a szamár Felcsútra. Ott királynak érezheti magát ( egyenlőre)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
@pbalage: Én meg már azt hittem hogy az Akropolisz tetejéről fogja irányítani a zuniót zsebre dugott kézzel.
verőce21
@pbalage: (22:46) Beláthatod, így egy-két okkal több, hogy lobbizzon ellene. :)
pbalage
@verőce21: nem fogom belátni, mert nem úgy kellett volna kormányozni, hogy most ezt kelljen csinálnia.
Bocs, de én azt látom be, hogy a "zeeemútnégyév" egy katasztrófa volt:
egy hatalommániás gazdasági elmebeteg műjogász kezébe lett téve a vezénylés, és most már csak a vezénylés megtartása a fontos azon dolgok helyett, amit a "zeeemútnégyévben" meg lehetett volna tenni annak érdekében, hogy ne ilyen f@szságokkal kelljen foglalkozni.
Nem stadionokat meg hasonló hülyeségeket kellett volna építgetni, hanem normális beruházásokat, az ország egyben maradt volna, ezután a stadionok megépülhettek volna maguktól, akár közpénzből is.
Sajnálom hogy ezt kell mondanom, de az orbán egy ugyanolyan cigány, mint a többi mercedessel járó aranyláncos görény, csak ennek nagyobb hatalmat juttattatok a kezébe.

(egyébként a rendes cigányokat/romákat szeretem, de ez nem közéjük tartozik és a Jobbik nevű eleve bukott politikával sem fogok soha egyetérteni)

Én csak az értelemmel és a haladással tudok azonosulni.
Részemről ennyi.
pbalage
@pbalage: írhattál volna csak annyit is, hogy

"majd ezzel fogja magyarázni a békemeneteseknek a saját bizonyítványát."

aztán nem bocsátkoztál volna hülye hasonlatokba.
Sziszifusz
Ilyen helyzet az amirer azt szokták mondani hogy: " Vak vezeti világtalant".
perfekt
Na kedves barátaim.Amerre a nagy Dakota járt mostanában --mindenütt puccsok háborúk törtek ki--lásd Egyiptomtól -Putyinig.Nem szeretnék a bőrödben lenni Szamarasz.:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.