Az élelmiszereket a normatívához hasonló értékben fogyasztó háztartások fogyasztási adataiból kiinduló létminimum egy fogyasztási egységre számított átlagos értéke 2013-ban havonta 87 510 forint volt, az egy évvel korábbi értéknél 1,8 százalékkal magasabb. A létminimum-számítás mintegy 25 éves hazai gyakorlata a normatív számítást alkalmazza, amely az élelmiszer-fogyasztás értékének meghatározására épül. Az élelmiszer-normatíva alapja az Országos Élelmiszer- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) által összeállított élelmiszerkosár, mely az egészséges táplálkozás jellemzői mellett figyelembe veszi az életkori sajátosságokat is – közölte a KSH. Az élelmiszereket a normatívához hasonló értékben fogyasztó háztartások fogyasztási adataiból kiinduló létminimumegy fogyasztási egységre számított átlagos értéke 2013-ban havonta 87 510 forint volt, az egy évvel korábbi értéknél 1,8 százalékkal magasabb. A létminimum értékeket aktív és nyugdíjas háztartásokra, azon belül háztartástípusokra is meghatározzuák. 2013-ban a tipikusnak tekinthető, két aktív korú személyből és két gyermekből álló háztartás létminimumértéke 2,90 x 87 510 forint = 253 779 forint volt havonta, míg az egytagú nyugdíjas háztartásoké 78 759 forint.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Akkor hogy is van a 47ezerből meg lehet élni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Magyarország jobban teljesít.
Beszopták sokan nesze neked létminimum.
kamazuka
A lét minimuma az az összeg,mely arra ad lehetőséget,hogy a lét fenntartásához szükséges szükségleteket úgy vehesd magadhoz,hogy az A pontból B pontba eljutás ne menjen zökkenő mentesen,tehát ahol vagy, ott dögölj meg!
szandokan
@prime777: Én vidéki vagyok, igazgató, és milliós a keresetem havonta, míg a dolgozók többsége 300 - 400 ezret visz haza átlagban. Jól írtad, a vezető felelőssége a legnagyobb, mert az is rajta múlik, hogy lesz e munka a jövőre nézve is. Ezt nagyon sokan nem veszik egyébként figyelembe, miközben szidják azokat, akik sokat keresnek.
Grafix69
@szandokan: Má ne haragudj mi a ló...szt dolgoznak a ti dolgozóid mert ha felveszel azonnal haza megyek 400 nettóért .?
Grafix69
@kamazuka: Ha megisszuk a lét a tudat elszáll:))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.