A Fidesz a reklámadó kommunikációjában meglovagolta az emberek kereskedelmi tévék elleni érzéseit – írja a hvg.hu.

Megjegyzik, hogy nem szereti a reklámokat és a valóságshow-kat a magyar néző: ha kérdezik, azt válaszolja, hogy egész nap dokumentumfilmeket néz, soha nem kapcsolna Győzikére.

Hiába azonban a gazdag kínálat ismeretterjesztésből, objektív felmérések szerint a bulvár, a reality mindent visz, csak a nézők nem akarják bevallani, hogy igenis rá vannak kattanva ezekre a műsorokra, sőt, még a reklámokat is tűrik.

A 105 magyar nyelvű csatorna és a 7 országos napilap közül az RTL, illetve TV2-csoport és egy bulvárlap, a Blikk rendelkezik a legnagyobb közönségaránnyal, vásárlóval. A műszerek adatait kiértékelő Nielsen Közönségmérés szerint pedig a legnézettebb 50 műsor listájára egyetlen dokumentumfilm sem fért fel a múlt héten – olvasható a hvg.hu cikkében.

A Fidesz most sem bízott semmit a véletlenre. A hvg.hu úgy értesült, ahogy a legtöbb döntés előtt, a párt most is készíttetett egy felmérést a reklámadó fogadtatásáról, amiből az jött ki, amit L. Simon is emlegetett az interjúban: a közönségnek ellenérzései vannak a hirdetésekkel, a bulvárműsorokkal szemben.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
@whatthefuck: Hallod is a szavaidat? Mert azok alapján egy jó vaskos kommunista ízlésrendőrös performanszot adtál itt épp elő.

Fel kellene végre fogni, hogy a kereskedlemi médiának nem feladata a népművelés (okádok a szótól is), arra ott van a közmédia. Miért nem az immár 6-8 csatornával is rendelkező, évi 78 milliárdból gazdálkodó köztévén kéritek számon, ha annyira kultúrálódni meg "angol nyelvtant" tanulni vágytok?

A kereskedelmi média feladata a szórakoztatás, és igen, az meg kienk milyen. Alpári, bulváros, botrányos, de az, hogy én azt nézzzem-e majd én eldöntöm. Nem kell jóságos óvóbácsi hozzá.

A szolgalelkű, mindig máshoz igazodó, állandó kapaszkodót kereső embereknek van csak szükségük ilyen vigyázó L. Simon-félékre. A magyaroknak azért nincs igényük a sajtószabadásgra, mert nem tudják mi az.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
whatthefuck
Na igen, a magyar néző többsége ostoba, hülye, vadbarom és egyre süllyed! Ebbe a néphülyítésbe valahogyan tényleg bele kell nyúlni, akkor is ha a nép erre tart igényt. Ha már van adó, érdekeltté kéne tenni a csatornákat a nagyobb arányú ismeretterjesztő, kvíz műsor, oktatófilm(pl. angol nyelvtan) szórására az adó csökkentése fejében. A népet mindig is művelni, oktatni kellett, ezt még a szocializmusban is sokkal jobban csinálták, viszont ez nem elsősorban a kereskedelmi csatornák feladata lenne hanem a köztelevízióé. Annyi hozadéka lett eddig a reklámadónak, hogy a kormány kapott a szeme közé egy normális, nem szarként lapuló hírszolgáltató médiumot. Már ez is komoly eredmény, bár nyilván nem ez volt a céljuk és még csak nem is a nép szellemi színvonaláért aggódtak, ahogyan azt megpróbálják beállítani!
Kamcsatka
@whatthefuck: "Na igen, a magyar néző többsége ostoba, hülye, vadbarom és egyre süllyed!" Csupán olyanok mint a fideszesek, cöfösök.
human
Minden a gyerekkori szülői neveléssel dől el. Bizonyos korban a szórakoztató műsorok nagyon lekötik a tiniket ez természetes és nincs is ezzel baj. Ha a szülő helyesen nevelte ki fogja nőni ezt és magától fog elfordulni a gagyi műsoroktól az értelmesebbek felé. A lényeg, hogy ne csak gagyit nézzen, legyen értelme elfoglaltsága is.
leszúrt rittberger
@whatthefuck: Hallod is a szavaidat? Mert azok alapján egy jó vaskos kommunista ízlésrendőrös performanszot adtál itt épp elő.

Fel kellene végre fogni, hogy a kereskedlemi médiának nem feladata a népművelés (okádok a szótól is), arra ott van a közmédia. Miért nem az immár 6-8 csatornával is rendelkező, évi 78 milliárdból gazdálkodó köztévén kéritek számon, ha annyira kultúrálódni meg "angol nyelvtant" tanulni vágytok?

A kereskedelmi média feladata a szórakoztatás, és igen, az meg kienk milyen. Alpári, bulváros, botrányos, de az, hogy én azt nézzzem-e majd én eldöntöm. Nem kell jóságos óvóbácsi hozzá.

A szolgalelkű, mindig máshoz igazodó, állandó kapaszkodót kereső embereknek van csak szükségük ilyen vigyázó L. Simon-félékre. A magyaroknak azért nincs igényük a sajtószabadásgra, mert nem tudják mi az.
magyarbakancs
@whatthefuck:" Na igen, a magyar néző többsége ostoba, hülye, vadbarom és egyre süllyed! Ebbe a néphülyítésbe valahogyan tényleg bele kell nyúlni, akkor is ha a nép erre tart igényt."
Ez a köztévére is vonatkozik ahol nap mint nap lehet hallani a propaganda sikereket?
A műholdas szolgáltatóknál rengeteg olyan csatornát találsz amiből kiválaszthatod ízlésednek megfelelőt
A politika bele ugat abban ,hogy te mit nézzél,olvassál,gondoljál valamiről ez a DIKTATÚRA.
Volt ilyen korszak hazánkban minden év október 23,-án ünnepeljük ennek a korszaknak a végét.
Nem hiszem ,hogy ezt a korszakot vissza kellene hozni.
magyarbakancs
@leszúrt rittberger: Nagyon jó amit írtál a @whatthefuck-nak.
nyanya001
Majd jön az internet előfizetési díj emelése, mert a gyerekek sokat interneteznek
és ez is közkívánatra lesz !

Ennyi baromságot csak a Fidesz tud összehordani !
nemkati
@leszúrt rittberger: vattafáknak ezt a mondatát is elolvastad?

"A népet mindig is művelni, oktatni kellett, ezt még a szocializmusban is sokkal jobban csinálták, viszont ez nem elsősorban a kereskedelmi csatornák feladata lenne hanem a köztelevízióé."
coyote3
A zsírdisznó mindig az emberi irigységre, gyűlöletre épít...
caligne
De ha tényleg nem nézek győzikesót akkor miért kell azt mondanom hogy nézem csak utálom?
whatthefuck
@leszúrt rittberger: nemkati észrevette hogy nem olvastad végig a kommentemet, lebuktál. :) Egyben biztosan mindnyájan egyetértünk, a kertv-k műsora nemcsak szar, de egyenesen néphülyítő is. Mondjuk én ezért nem is nézem se reklámmal se nélküle. Azzal nem értek egyet, hogy egy független médium azt csinál amit akar. Törvényileg előírnám a fogyasztható műsorok arányát jellegüket tekintve és igenis szükség van arra hogy neveljük ezt a népet, különös tekintettel a fiatalokra. Ma ha megkérdezel egy fiatalt mi akar lenni, akkor 40% kapásból rávágja hogy celeb. Itt aprócska gondok vannak ám, hogy egész nap anyátok köztöt meg butapestet kell nézni éjjel nappal. Elmennek ezekkel a szarokkal a picsába! Már bocs. Jóember, non-stop ez a szar megy. Ebből nekem is elegem van annak ellenére hogy van alternatíva a számomra, mivel nem mindenki van abban a szerencsés helyzetben hogy a kábelen jön neki más is, amitől esetleg szélesedhet a látóköre, és nem csak az intrikát kapja csőstül a pofájába. Abból van elég a való életben is, mi a picsának nézzem ezt a tv-ben is? Ha erre azt mondod hogy jól van ez így, akkor kölcsönkaptad az erkölcsi érzékedet és mint ilyenre nem sokat vigyáztál, valahol elhagytad a kanyarba. Ha kommunista vagyok emiatt, akkor vállalom, legyek az. Mielőtt valaki azt gondolná hogy védem a kormányt és ennek hangot is adna, annak előre jelzem hogy nálam megátalkodottabb kritikusa nincs ennek a kormánynak, de ettől még vannak saját gondolataim ellentétben azzal aki csak azt fújja amit a szájába adnak. Birka sajnos van ám a baloldalon is dögivel. :)
Végül pedig népművelés népművelés népművelés népművelés népművelés népművelés, remélem már kidobtad a taccsot. :)
whatthefuck
@magyarbakancs: A politika ne mondja meg mit nézzek, a politika biztosítsa azt, hogy lehetőségem legyen választani, hogy mit akarok fogyasztani és ezt tegye elérhetővé mindenki számára. A kínálat iszonyatosan determinált és ennek hatásaiban igen is társadalmi következményei vannak amit naponta megélhetünk. És erre nem válasz hogy erre van igény, a pornóra is lenne igény, mégsem biztos hogy a TV-ben a helye főműsoridőben. Nem vagyok erkölcscsősz, de ez már tényleg sok amit ezek a médiumok művelnek. A TV2 híradója tiszta kékfény, a végén levezetésképpen némi pandával és rinocéroszbébivel.
Meine Ehre heisst Treue
Tegyük félre azt, hogy ki mit nézhet, a politika mibe dumáljon bele és mibe nem...

El sem tudom képzelni, hogy mi a jó az üresfejű, felszínes cölöpökkel teli, igénytelen bulvárban? Egyeseknek ez hogyan jelentheti a tartalmas kikapcsolódást?
Miért másokkal kell foglalkozni, amikor szinte mindenkinek van családi, anyagi gondja, vannak olyanok, akiknek mindkettő??? Miért nem lehet csak a saját problémára koncentrálni???
(Tapasztalataim szerint ezt iskolai végzettség és társadalmi hovatartozás is befolyásolja. E szerint a társadalom alja fogékony az alacsony szintű kulturális tartalmakra: Mónika Show, Győzike és társai. Ez az a társadalmi réteg, amely soha egy könyvet el nem olvas, egy színvonalas műsort nem néz meg, nem sportol, stb.)

Ha tehát az RTL megy a levesbe, akkor a legnagyobb, tömegigénytelenségeket kreáló csatorna eltűnik. Ez is valami...
Desischado
@Meine Ehre heisst Treue: Jórészt igazad van, de hozzátehetted volna, hogy tisztelet a kivételeknek. Mert nekem alacsony iskolázottságom van, de utálom a bóvlit és a gagyit. Szoktam olvasni, és sok minden érdekel!
Meine Ehre heisst Treue
@Desischado: Igazad van, bocsáss meg!
Vannak kivételek, szerintem nem is kevesen.
Másik
Nekem már évek óta csak azért van Tv-m, hogy legyen mire tenni a porcelánkutyát.
Néha megnézem a Port.hu-n miről maradok le; semmiről.

Ami anno a legjobban bosszantott, az a reklámok hada volt. És bömbölt mintha süketek lennénk... Néha megszakították, hogy egy kis filmet is vetítsenek, egy jobb film vetítése előfordult, hogy kétszer annyi időt vett igénybe, mint eredetileg kellett volna.

Sajnos mára betelepültek a Youtubra is, a videók elején egyre gyakrabban jelenik meg valami reklám. :(

A gagyi műsorok megbuknának, ha nem lenne néző, ezért kár külön kutatásokat végezni. Addig fut, amíg igény van rá.
Valahol azoknak is vannak jogaik, akik ezeket a műsorokat nézik teljesen talán nem kell kiiktatni, de valahogy törekedni kéne arra, hogy beépüljön a tudatukba, az amit látnak mese. Nem követendő tanítómese, csak időpazarló "tűzbe bámulás".
magyarbakancs
@whatthefuck: Mindenki kiválaszthatja a sok tv csatorna közül mit nézzen.
Minden kereskedelmi tv társaság meg azt sugároz amit akar.
A nézhetetlen propaganda köztévé 75 milliárdot ömlesztenek évente a te és az én adómból.
Igazi Fidesz propaganda ami a köz tv-véken folyik.
Emlékeztet egy korra amit a Fidesz és hívei előszeretettel pocskondiáznak.
És nap mint nap kifejti ,hogy milyen embertelen volt az a rendszer.
Személy szerint én meg a köztévét szüntetném meg mert erre nincs szükség rá
Mindig az aktuális kormányt szolgálja ki.
magyarbakancs
@Meine Ehre heisst Treue: Tapasztalataim szerint ezt iskolai végzettség és társadalmi hovatartozás is befolyásolja. E szerint a társadalom alja fogékony az alacsony szintű kulturális tartalmakra: Mónika Show, Győzike és társai. Ez az a társadalmi réteg, amely soha egy könyvet el nem olvas, egy színvonalas műsort nem néz meg, nem sportol, stb.)

Bátor egy legény vagy ,hogy emberekről ilyen szép véleményed van.
A felsorolt tv műsorokat nem kell nézned és nem fogsz idegeskedni.
Meine Ehre heisst Treue
@magyarbakancs: Most sem nézem és ideges sem vagyok, mindössze a véleményem írom le.( A vb-ét is a netről követem.)
Ehhez pedig nem bátorság kell, hanem tapasztalat. Az gazdagon van. Egyéb észrevétel? DDD
magyarbakancs
@Meine Ehre heisst Treue: A vélemény nem lehet sértő.
Még akkor sem ha neked nem tetszik valami.
Meine Ehre heisst Treue
@magyarbakancs: Nem is sértésnek szántam. Senki ne gondolja annak, ez tény volt, amivel lehet egyetérteni vagy cáfolni.
magyarbakancs
@Meine Ehre heisst Treue: Köszönöm a Tisztességes válaszod.
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.