Hihetetlen, de igaz, hogy Fásy Ádám mindösszesen 1269 forintot kapott jogdíjként egy teljes évi megfeszített munkájáért. Zsülike pedig annak ellenére, hogy közel 10 számban is együtt énekel a papájával kemény 381 forint juttatásban részesült. Értesítjük, hogy a felosztás eredményeként az Ön jogdíjának összege 383 forint. De hát miként fordulhatott elő, hogy ezzel a szégyenteljes összeggel szúrták ki a Zeneexpressz atyjának szemét?

Forrás: vipzone.postr.hu
Feltöltő: vw
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

craven
kb ennyit is ér a munkásságuk ... :D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
pedig milyen jól fogynak a kazettáik... :))
craven
kb ennyit is ér a munkásságuk ... :D
Vasárnapiiskolás
Remélem önkritikát gyakorolnak és nem veszik fel jogtalanul, a túlszámlázott összeget:)
Mobil123
@craven: Megelőztél:-DD

Én azon is csodálkozom hogy egyáltalán kaptak.!
qxy
pedig nagyon " tehetségesek" Még nem tudom miben de egyben biztos. Az Ádám egyszer a tévében azt mondta.- Én több mint negyven féle képen tudom el készíteni a töltött káposztát. Meg a kis f@ at! ! Én meg ha akarom 2000000 féle képpen. mert meg számolom a káposzta csíkokat és egy szállal többet teszek a következőbe.Na ennyiit értenek a zenéhez is.
dömdödöm
túlfizetésről van szó ,a tévedést kérjük visszafizetni :-)
Szvetlana
Teccett volna alaposan átolvasni a szerződést, még a hangyafasznyi apró betűt is, 3 nap gondolkodási időt kérni. Sokan akkor tévednek amikor azt hiszik, hogy a nevük-pénzük-összeköttetéseik alapján nem lehet átverni őket. MIndenkit át lehet verni.Pénzben -üzletben nincs barátság, itt szigorúan a leírt szöveg a mérvadó.
Fásy úr, kéremszépen egyszer visszanyalt a fagyi:))
tivoli
Ez tényleg nagyon megalázó lehetett. Fásy úr egész életében ahhoz volt szokva, hogy bármihez nyúlt is, minden arannyá változott körülötte .
nehogymá
nem nagyon birom elviselni a fickót,de a cikk(?) jóféle bulvár szar. a jogdij visszaosztásról kellett volna szóljon,ehhez képest csak genyózott a mindenben tehetséges családapával. nem tudom van e még nóta tv vagy valami hasonló kulturkanális,de ha valaki rádiót vagy tv t rak be az szállodájába vagy a fodrászatába stb annak fizetni kell vmi meg nem mondom mit. a rádiók ,legyen az akármilyen kicsi fizet a leadott zenék után.stb
nehogymá
nyilván nem mentek éjjel nappal,de amikor csinálták a méltán elfeledett kis zenés akármit,akkor jó pénzt kerestek vele. a jogdij visszaosztás biztos érdekesebb lehet. pld a kereskedelmi rádiók egy uj lemez megjelenése okán orrba szájba nyomják a régebbi számokat is bárki legyen is az. már azokat se birom hallgatni. meg van a tv rádio ujság trio leosztás ,egyszerre támadnak ugyanazzal a szarral.
nemkati
@nehogymá: Biztos, hogy a rádiókban játsszák ezeket rettentő magas színvonalú nótákat? Talán vannak még adók, ahol a kényes ízlésű zenei szerkesztők másféle muzsikát nyomatnak. Jó is lesz ez a próbaper, ki fog derülni, mennyire kelendő a Fásy család.
Vasárnapiiskolás
@Mobil123: "ami jár,az jár/ókeret/ nem tutttad?:)
alte trottel
@tivoli: Nono!
Aprófássy úr a tipikus fordított Midász! Az ő kezében még az arany is szarrá válik!
szaboria1
Fásyt nem hallgatok csak egyszer kétszer a Nóta Tv láttam Őket de abban igaz van, hogy napi de legalább heti rendszerességgel megy a műsoruk. A jogdíjakat úgy látszik megint pofára osztják. Lásd Pataki
Vasárnapiiskolás
@tivoli: Mégse tudja mennyiért veszik az aranyrudat":)
mariaberta
@szaboria1: Bár ez a téma csak érintőlegesen érdekel,de azért szeretném tudni mennyivel értékesebb, tehetségesebb stb. Győzike, Berki, vagy Ifjú Zámbó Fásy Ádámnál?
Vasárnapiiskolás
@mariaberta: Ha valaki azt mondta,hogy a felsoroltak értékesebbek hazudik,
F_Viktor
@szaboria1: Igen, itt is a mutyi megy.
Ne nézzük az előadó személyét, nem éppen szívünk csücske ez a Fásy :-)
Az Artisjust több 10 milliárdot osztogat szét. Minden eladott zenei CD, forgalomba hozott üres írható adathordozó (írható üres CD-k, DVD-k, flash kártyák) után kemény forintocskák gurulnak be az Artisjusthoz.
Példaként:
szokványos 700MB-os CD 44 forint,
DVD 75 forint,
8GB-os SD kártya 831 forint,
16GB-os pendriver 1 247 forint,
16GB-os mp3 lejátszó 6 234 forint,
8GB-os memóriával rendelkező mobiltelefon(!!!) 3 200 forint.
1TB-os külső merevlemez 2 286 forint.
Ezenkívül minden nyilvános helyen a zeneszolgáltatás (szól a Neo) havi 20 ezernél kezdődik!
Februárban utánanéztem, internetes rádiónak 2x20 000 forintnál kezdődött az Artisjust díja.

Tehát nem túlzás az évi több 10 milliárdos bevétel, amit az előadók között oszt szét.
A Blikk cikkében ezzel a mondattal elintézték az elosztásra vonatkozó válaszadást:
"Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület a jogdíjakat a közgyűlése által elfogadott szabályzat alapján osztja fel, mindenkire ez vonatkozik."

Két módon osztanak. A kisebb részt a rádiós-tévés lejátszásának gyakorisága alapján, a húsosabb felét pedig szubjektív módon. Igen, pontosan úgy, ahogyan a trafikpályázatokban döntöttek a havi milliós jövedelmek felett.
Nem ismerem Fásy munkásságát, de ha igaz, hogy valamelyik TV csatornán hetente több órát nyomatja nótáit, akkor tényleg nevetséges a kapott összege.
Vajon kik kapják a 10 milliókat (Ákoson és a mi Attilánkon kívül)?
soljanka
Még az az ezres is sok!
Fásynak kéne fizetnie, hogy meghallgatják.
Equilibrium
A blikk.hu-n a negatív hangú hozzászólások miatt az összes kommentet törölték. Pedig voltak benne érdekesek... :)
volvós
@Equilibrium: Itt is várható...
Egyébként adjanak nekik dijakat azok a vénasszonyok,
akik a falusi kultúrházban pirosra tapsolják a kapa által
kérgessé vált tenyerüket...a saját kis pénzükböl !!!
human
Fásy el van tévedve. Pénzt munkával lehet keresni. Jelen esetben oda kell menni ahol a közönség van és előadni. Ha meg se élőben, se a rádióban nincs kereslet a "munkásságára", akkor talán el kellene gondolkodni azon, hogy mondjuk másba fog.
mate03
@nemkati: Nekem egy élményem volt.tőle!Amikor a Szécsi Pál:Egy szál harang virágját énekelte Zsülikével!Egy Hofi viccen,nem tudtam akkorát röhögni!
nehogymá
@nemkati: nem kapkodom el ,az tény:) nem csak rádiókat irtam.bárhol jelenjen is meg,azért pénz jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.