Hivatalosan is megkezdődött a Fidesz hatalmának megtörése Budapesten – jelentette ki Falus Ferenc. Az Együtt-PM, az MSZP és a DK közös főpolgármester-jelöltje bemutatkozó sajtótájékoztatóján beszélt erről pénteken.

A politikus kijelentette, felkészült arra, hogy megbuktassák Tarlós István főpolgármestert. Ő azért dolgozik majd, hogy az emberek egy egészségesebb, boldogobb, sokszínűbb városban élhessenek – mondta.

Falus: hivatalosan is megkezdődött a Fidesz hatalmának megtörése

Kijelentette: véget vetnek annak a korszaknak, amelyben a budapestiek megkérdezése nélkül, a fejük felett döntenek „förtelmes szobrokról”, emberek elzavarásáról vagy arról, hogy szociális temetés címén „megásatják velük a saját sírjukat”.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Szépek az elképzelések, de kivel váltja valóra ???
Mert ott a háttérben az egész fidesz-banda , a
fizetett és agymosott szavazók !!!Majd megint a
sötét balkán dönti el, nekünk milyen sz@r lesz !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
"...hogy szociális temetés címén „megásatják velük a saját sírjukat”.
Kedves főpolgármester-jelölt úr!
A szociális temetés nem csak a budapestiekre vonatkozik.
tivoli
Nah, szegény Falus, jól kezdi. "Tarlós buktatás" Mintha valahonnan ismerős lenne a szóvirág.
Ebből se lesz főpolgi.
volvós
Szépek az elképzelések, de kivel váltja valóra ???
Mert ott a háttérben az egész fidesz-banda , a
fizetett és agymosott szavazók !!!Majd megint a
sötét balkán dönti el, nekünk milyen sz@r lesz !!!
karma1
A szocialis temetes valoban mindenkit sujt, de a pestieket annyiban egy kicsit jobban, hogy tobb a temetes, es sokkal tobb az egy helyen (egy varosban) egyedul elo emberek szama. Egy kisebb telepulesen, egy parszaz fos falucskaban mindenki ismer mindenkit, ott meg a szomszed is segit(het) az asasban. De Pesten? A szomszedra akkor se nyitjak ra az ajtot, ha tudjak, hogy egyedul el. Ez a nagyvaros atkaa...:o(((

Ki lehet Falust rohogni, de O meg nem exponalta magat, mint a kormany eddig uralmon levo osszes tagja tette, elukon a nagyvezirrel...(Allah neve legyen aldott! Ugyis Torokorszag fele nezeget, nem igaz?) Talan meg kene varni, mit tesz a beiktatasa utan. ha sikerul megvalasztani ot...
coni
Az a nagy húzás, hogy sikerült egy "komoly" embert meggyőzni arról, hogy vállalja, hogy ebbe a politikai dagonyába beleáll. (Nem tudja megúszni, ahogy Bajnai is kénytelen volt tűrni, hogy ócska buszok hátulján összeboronálják Gyurcsánnyal, akit maga sose becsült).
Tarlós olyan mintha nem is létezne, madzagon rángatja a "családja" ide-oda. Nem létező személlyel és a mögötte álló hatalommal kell megküzdenie Falusnak.
qxy
Jól kezdi és ha vannak akkor is mellette amikor szorongatják a nyakát, meg is lehet buktatni a Fideszt. de oda akkor nem puha farkú emberek kellenek.
m.macskosz
@karma1: Szia! Szerinted mennyi az esély rá, hogy Falus Ferenc bármit el tud érni a főváros érdekében a 2/3-os parlamenti többség mellett?
Senara
Hivatalosan is megkezdődött a Fidesz hatalmának megtörése Budapesten ---- :-))) Tarlós legyőzése kevés . Lézer kicsavarja az utolsó filléreket Budapestből ,akkor is ha Tarlós marad .
Nil
Én nem tudom - de ez az ember nekem egy szófogadó ksifiúnak tünik - olyan mint Tarlós-csak egy másik párt színeiben
Cicamama55
@Nil: Tarlós távirányítóval működik. Én Falus Ferencet határozott személynek tartom, aki tud okozni meglepetéseket.
bencemacska
@karma1: Igazad van, vidéken nem érzik tehernek a temetésben való részvételt az emberek, nagyobb a segítőkészség is, meg lehetőség is a segítésre. Ott megtiszteltetés a koporsó vitele. Rang, hogy ki hol áll a Szent Mihály lova alatt!
Budapesten ez elképzelhetetlen! Eszköz sincs a sírásáshoz. És főleg nem azok szorulnak állami segítségre, akiknek nagy rokoni és baráti köre van!
coni
@m.macskosz: Falus biztosan régen kiállt volna az emberek elé és elmondja, hogy az a 3Metró amin több százezer ember utazik naponta nem biztonságos. És már régen fel lenne újítva. Azt is elmondaná, hogy a többszörösébe kerülnek a leasingelt buszok, mintha megvennénk. Nem olyan buszok közlekednének Budapesten ahol csak elől lehet fel és hátul leszállni, de a folyosókon egy ember sem tudja átpréselni magát. Vitézyvel nem levelezgetne, hanem mint felettese megtenné a szükséges lépéseket.
Szóval a nyilvánosságot használná a 2/3-al szemben.
Nil
@Cicamama55: miből gondolod? A testbeszéde nem éppen ezt mutatja
Cicamama55
@Nil: Nekem őszinte kommunikációt közvetített.
tivoli
@Cicamama55: Ez a Falus is egy hangember, csak folytatja a választások elötti dumát. Akkor sem változott semmi, most sem fog. Tetszettek volna választást nyerni, akkor most nem kellene megint a lánglelkű blabla.
Cicamama55
@tivoli: Úgy látom magának tetszett...
tivoli
@Cicamama55: Komolynak látszó emberek, hogy tudják magukat így égetni?
karma1
@m.macskosz: Csillagom, NEM TUDOM!, De ahogy mar egyszer egy masik kommentben is mondtam, eleg, ha valaki VEGRE elkezdi csinalni a szisztematikus felszamolasat ennek a borzalmas rendszernek, aztan a tobbi mar nagyon gyorsan jon magatol.

Valoban, altalaban egy fecske nem csinal nyarat, de amikor az elso fecske megerkezik, utana gyorsan ott a tobbi, ES A NYAR ELKOVETKEZIK!
karma1
@coni: A lenyeget fogtad meg: A NYILVANOSSAGOT HASZNALNA... Tarlos mar nem meri, mert mar an nyi sz@r gyult ossze a feje folott, ha barhogy megmozdulna, az mind a nyakaba zudulna... (Remelem, fog is... budapesti leven ismerem az intezkedeseinek a kovetkezmenyeit, a nudapestiek eletenek sokszoros megkeseriteset...)
verőce21
Falus:
- Tegnap megtettem az első lépést a vál(t)ás felé.
- Ügyvédet fogadtál?
- Nem, megnősültem...
rugacs
Ez is előre iszik a medve bőrére, tehát megy a süllyesztőbe...
Ekkora arccal csak oda vezet az út..
Szegény pestiek, ha valami csoda folytán mégis nyerne, benépesülhetne ismét a belváros hajléktalanokkal.
Na tőlük tényleg "színesebb" lenne a város! :-)
De hogy boldogabb?? :-(
Desischado
@karma1: Drágám a próféta szóljon belőled! De egyébként teljesen igazad van. Arra van szükség, hogy egy erős személyiség álljon az élre, és MERJEN bírálni, valamint a nyilvánosság ereje nem lebecsülendő! Az kell, hogy az emberek végre meglássák, hogy a rablóbanda egyáltalán nem legyőzhetetlen, és jönnek a követők villámgyorsan! Az első fecskét valóban hamar követi a többi! Ha az emberek megértik, hogy a fidesz nem örök, és meg lehet buktatni, akkor hamar láncreakcióként terjedne az ellenállás!
karma1
@Desischado: Tudod, Dragam, amikor ITT a recesszio elkezdodott, nem is vettuk eloszor eszre! Az tortent , hogy egy hitelnyujto tarsasag bedolt, mert rosszul helyezett ki hiteleket. Aztan jott a kovetkezo, mert ezek a tarsasagok egymaskozt fektettek be a vagyonukat, ahogy a biztositok is teszik. Mar a masodik bedolt tarsasagnal felmerult a hutlen kezeles buntettenek lehetosege, valamint a 3. nal is. Ekkor mar az allam azt mondta, hogy egy loszart fogom kifizetni a betetesek penzet az uzsorakamatra hitelezo cegek helyett, es viusgalatot rendelt el MINDEN hitelintezetnel, banknal. Ennek hatasara 2 ev alatt 15 ceg csodolt be, es bar a gazdasag ezt nagyon megerezte, de a gyors intezkedeseknek koszonhetoen nagyon gyorsan kilabaltunk. A " hunyokat" MINDEN ESETBEN KIVETEL NELKUL azonnal birosag ele allitottak, ketten nem vartak meg a biroi dontest, ongyilkosok lettek, az egyik ceg vezetoje ( idosebb pacak) pedig a felesegevel egyutt egy autobalesetben haltak meg. A vizsgalat alapos volt, es mindenkor merlegeltek, hogy mekkora volt a sikkasztott osszeg, aszerint rottak ki a bunteteseket. Tulnyomo reszuk most ( is) dutyiban van, de mindnek banja a maganvagyona is ezt a kis gerilla akciot. A lenyeg: a legalaposabb vizsgalat sem tudott a miniszterelnokhoz kotheto korrupcios ugyet talalni, politika sehol sem volt. Szoval, ki lehet takaritani Augeiasz istallojat, de az eredmenyesseg erdekeben eloszor az istallo lakoit kell eltuntetni, aztan johet a jo eros viuagyu, ami mindent tisztara mos. Utana pedig csak azokat kell vosszaengedni az istalloba, akik tisztak, egeszsegesek, es nem sz@rnak oda, ahol esznek... Utana pedig minden magatol megy mar...:):):):):):)
coni
@karma1: Tarlós tegnap volt az Arénában (Inforádió).
A riporter az eredményekről és a terveiről kérdezte.
Minden mondatát azzal kezdte, "mert az előző vezetés, mert a Demszky"
20 év múlva is ezt fogják mondani mind fővárosi, mind kormányzati szinten.
(Elismerve, hogy az előző éra is nagyon sok mindent rosszul csinált) így nem lehet továbblépni.
Desischado
@karma1: Sajnos, igazad van. Elsőnek arról gondoskodnak, hogy ők "tiszták" maradjanak. De meddig még?! Addig jár a korsó a kútra. míg el nem törik. Egyszer ők is elbuknak, legalábbis ebben reménykedem!
Csizmás Kond
Már a kezdet nem jó !
Aki hatalommegtöréssel kampányol az nem közérdekből teszi hanem önös vagy pártcélból.
...és mivel önerőből nem képes ilyen tettre ezért pártérdekek kiszolgálásával próbál hatalomhoz jutni ami nem szerencsé mivel rég kiszerepelték magukat.
...ilyen akit nem hozzáértés vezérel.
világlátó
Miután tudatták velünk hogy Bp.-en nincs főpolgármester váltó hangulat, valóban nem szerencsés az olyan kezdés, hogy leváltom Tarlóst.Ez a nagy nehezen összerázódni látszó ellenzék szlogenje csak. Jobb lett volna egy egyedüli szereplés egy átgondolt, előremutató rövid program a fővárosiaknak, amiben rövid helyzetértékelés és egy rövid, de határozott feladatsor szerepelt volna.Falus dr. képes is erre, ha lerázza a hátárol azokat, akik csak eszköznek tekintik őt. Ugye nem gondolhatja senki, hogy ne tudna egy szakmailag érdemes stábot összeválogatni maga mellé, akik a városvezetésben már komoly tapasztalatokat szereztek. Az ő feladata egy tiszta ember partnerként való megjelenése a kormány előtt, a miniszterelnök előtt, olyan ügyekben, amelyektől a kormány nem vonhatja ki magát. Hallottuk elégszer, csak néhány NAPI adóbevételtől kellene lemondania a kormánynak ahhoz, hogy helyre billenjen a főváros költségvetése.
Ez az ő egyik feladata. A többi sem könnyebb, mert 23 kiskirály egyező döntése kellene minden előrelépéshez. Ez ma a miniszterelnökkel a hátuk mögött lehetetlen vállalkozás.
Ha a főváros behódol, lesz pénz a 3.-as metróra, és mindenre.Falus Ferenc úr sajnos áldozatává lesz ennek a lehetetlen állapotnak. Ha veszett a ló, vesszen a kocsi is- mondhatnánk. Legyen minden a kormánypártté, oldja meg ő az összes problémát, ha tudja. Ellenkező esetben az ellenzéki fővárosi vezetés lesz mindenért a felelős, még azért is, hogy ha egy nap nem kel fel a nap. Továbbmegyek, még ismét előkerülhetnek a jól ismert kopasz fejek, az égő szemeteskukák, az utcai rendbontás és vandalizmus, csak mert a baloldali vezetés képtelen, tehetségtelen, tehát alkalmatlan.
Nil
@Cicamama55: boldogok a lelki ...
nézd meg még egyszer a videót - főleg a végét
picike
éhen halok a véleményem ennyi csak ebben az országban még ilyen nem volt ,megettem a kenyerem javát de ennyire ? imádkozom értetttek az biztosan igaz az Ur igaz!!!
pityuka
Jé. Előkerült verőce. Kinek hiányzott? Most haza viheti.
Levendula
Pártállástól független vicc:
"Egy kis faluban polgármester-választás lesz. Gondolja a falu orvosa, hogy jelölteti magát ő is. Ki is plakátolja a fotóit mindenhol, hirdeti magát a rádióban, tévében, nagy felhajtást csinál. Egyszer csörög a telefon, egy férfi hívja, hogy aranyere van és meg kellene nézni. Jó, hát ő is egy szavazópolgár, természetesen az orvos fogadja. Eljön a férfi, letolja a gatyáját, az orvos megvizsgálja, majd mondja neki:
- De hát uram, nincs is aranyere.
- Tudom!
- Akkor meg miért jött?
- Csak megmutattam, hol lesz maga polgármester."
tivoli
@világlátó: augusztus 16., 14:58
Nagyon jó, összeszedett az írásod. Végre egy, amely nem ócsárkodik, hanem valóban a tényre mutat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.